Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nezamestnaný inžinier Stanley Hill (John Travolta) sa stal svedkom vraždy svojej manželky Vivian (Rebecca De Mornay), ktorú napadol gang násilníkov v podzemných garážach. Sužovaný vinou, že nedokázal zachrániť ženu, ktorú miloval, sa Stanleymu stále vracia obraz Vivian umierajúcej v jeho náručí. Keď nie sú detektív Gilmore (Sam Trammell) a ďalší skorumpovaní policajti schopní dostať vrahov pred súd, obráti sa Stanley na svojho starého priateľa Dennisa (Christopher Meloni) a rozhodne sa vziať veci do vlastných rúk. Na ceste pomsty Stanley odhalí sprisahanie, ktoré vedie do horných radov vlády. Tí si čoskoro uvedomia, že Stanley a Dennis sú oveľa nebezpečnejší, ako si mysleli ... (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (117)

SeanLSD 

všetky recenzie používateľa

Ja vlastne ani neviem, čo k tomuto napísať. Veď to už nie je ani do počtu. Mne ani nevadí, že je to tá najhoršia zbierka klišé, ako že je to tak odfláknuté. Jedna vec je, že Chuck Russell, kedysi schopný režisér, sa bohvieodkiaľ zjavil po 14 rokoch len preto, aby si strihol priemernú kopírku priemerných akčňákov. Asi si potreboval osviežiť základy. Druhá, ale, že si ani nikto ďalší (okrem výborného Meloniho) nedal tú námahu urobiť z toho aspoň ako-tak kvalitný priemer. Keby som nikdy nevidel žiadny film s týmto námetom, hádam by ma to tak nenasralo, pretože objektívne to, pravdaže, nie je horšie ako flákoty iných, v 90. rokoch vychytených hviezd, ktoré už dávno netvoria dejiny populárneho filmu a evidentne potrebujú iba na kaderníka. Ale kto tieto prepadáky platí, to mi aj tak nejde do hlavy. Spoliehajú sa na to, že je niekto zvedavý na Travoltu ? ___ Inak by som viac ocenil, ak by šlo o ten variant, čo si vyskúšal už aj Johnov kamoš Bruce v remaku DEATH WISH a nie ten, čo nasleduje JOHNA WICKA a iných "špecialistov", čo kvôli láske (po)zabudli na svoju minulosť. Navyše Travolta, ktorého som nikdy nemal rád, je tu už fakt zúfalý (na rozdiel od výborného parťáka Ch. Meloniho, ktorý ho totálne strčí do vrecka v každom momente, čo sa zjaví na obrazovke) a vyzerá hrozne. Hoci tu viacerí spomínajú vizáž Terminátora, mne Travolta so zakrvácaným ksichtom evokuje skôr masku Michaela Myersa. Na mieste tých zloduchov by som utiekol hneď na začiatku. Na mieste producentov tiež. ()

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

První hodina šlape v dobře známých revenge stopách zhruba tak jak by měla. Od střílečky v korejském baru se ovšem vše stočí do krajně béčkových vod, ve kterých se v příštích 20 minutách utopí. Travoltův hrdina, který má zpočátku problém zabít jediného chlapíka, to ke konci rozjede natolik, že před ním vlastně není úniku. Docela škoda. Film měl solidně našlápnuto. 45% ()

Reklama

castor 

všetky recenzie používateľa

John Travolta chce pomstu. Zbytečně mu pro pár dolarů odkrouhli manželku, policie (pro diváka nesmyslně) selhala, náš hrdina zavzpomíná na staré časy, hned při první vyjížďce nočním městem potká vraha a začne střádat plány. Požádá kámoše jasnovidce, ten mu obratem sežene jména a ksichty ostatních kumpánů. John vleze do prvního baru a hle, hned na jednoho narazí. Proboha, disciplínu pomsty známe z předešlých filmových zastavení zatraceně dobře, režisér Arnoldova Likvidátora Chuck Russell mohl leckteré okopírovat a poslat Travoltu, který by si to sakra zasloužil, na poctivou řežbu. Neposlal. Nakonec je to prolezlé až do nejvyšších pater, takže úvodní mord nebyl náhodný. Ale to je vlastně úplně jedno. Náš hrdina se přesouvá z bodu A do bodu B, likviduje zlé feťáky a dealery, kteří mu ochotně skáčou do rány, a my jen vzpomínáme, jak úžasné to bylo, když si vzal tvář Castora Troye. Přitom samotný Travolta se snaží, celou tuhle rutinní thrillerovou báchorku táhne. Navíc vše se odehrává v poměrně přehledných scénách (dřívější Tarantinův kameraman Andrzej Sekula), celé je to mile staromódní, takže i opatrná pochvala je na místě. Horší je ovšem druhá polovina, která jede na neutrál, nijak nepřekvapí a přináší jednu blbou scénu za druhou. Škoda, na tři zářezy se to sápalo. ()

himor 

všetky recenzie používateľa

Večne naliaty Travolta v totálnej tupej akčnej béčkovine...ale dobre, každý stárne, Johnnymu už asi na staré kolená riadne šibe, čo aj vidno, ale tak dalo sa to pozerať, aj keď asi za dva dni ani nebudem vedieť o čom to celé bolo. A taký malý dodatok...ak ja budem taký svižný v jeho veku, tak budem fakt ešte rád heh. 45% ()

iXtr3m3 

všetky recenzie používateľa

Nenadchne ani neurazí. Travolta sterilný, len tie nastrelené vlasy bili do očí jak sviňa. Naopak extrémne pozitívum filmu Christopher Meloni, je to drsňák ako zo starej školy, ale niet sa čo čudovať, keď sa s nožom postavil v Man of Steel samotnej Faore-Ul :) Pokračovanie by som si vedel predstaviť. ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (2)

  • Natáčalo sa v Columbuse v štáte Ohio. (beso74)
  • Jednú z úloh si mal zahrať aj Nicolas Cage. Od natáčania však nakoniec odstúpil kvôli neustále sa posúvajúcemu termínu natáčania. (beso74)

Reklama

Reklama