Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavným hrdinom je kapitán sovietskej polície Ivan Danko, ktorý sleduje stopu gruzínskych pašerákov drog. Pri pokuse o zatknutie nebezpečného Viktora Rostaviliho dôjde k prestrelke a zločincovi sa podarí uniknúť. Spoločne s dvoma kumpánmi ujde z Ruska do Ameriky a v Chicagu sa rýchle zapojí do obchodu s narkotikmi. Veľký kšeft s černošským gangom, ktorý sa už úspešne rozbehol, však skomplikuje Viktorovo zatknutie za banálny priestupok. Rusi vyšlú Ivana Danka, aby Rostu priviezol z amerického väzenia späť do vlasti. Danko sa ubytuje v lacnom chicagskom hoteli, v ktorom býval aj Rostavili pred svojím zatknutím. Do väzenia, kde si má ruského väzňa prevziať, Danka sprevádzajú americkí policajní detektívi seržant Art Ridzik a seržant Gallagher. Cestou z väzenia ich však prepadne gang, ktorý Danka omráči, Gallaghera zastrelí a Rostaviliho oslobodí... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (348)

ClintEastwood 

všetky recenzie používateľa

V Číně už problém s drogovými dealery dávno vyřešili. Prostě je všechny postavili do řady a střelili do týla. - Hm, to v Americe asi neprojde, ti zasraní politici to nedovolí. - Ty zastřelte jako první! Arnie je neoddiskutovatelný král a Rudé horko je nádherným ohlédnutím za akčním filmem 80. let. ()

Jordan 

všetky recenzie používateľa

osemdesiate roky končili, rovnako ako studená vojna a pomaly aj celý sovietsky zväz - a tak si režisér/producent/scenárista Walter Hill, ktorý už v tej dobe nemusel nikomu nič dokazovať, povedal, že to (rovnako ako stúpajúci kredit Arnieho) ešte poriadne vyžmýka a urobil jednu naozaj klasickú i keď čo do akcie miernejši - no o to viac uhláškovanejšiu buddy klasiku s naozaj veľkým finále s americkými autobusmi. ()

Reklama

3DD!3 

všetky recenzie používateľa

Čím starší film je, tím je i lepší. V dnešní době už takový snímek uvidíte těžko. Mrtvoly vršící se jedna přes druhou, všichni mluví sprostě. Prostě stará dobrá osmdesátá léta. Schwarzenegger (ve vrcholné formě) je klasický sovětský "robot" a James Belushi zase klasický neschopný americký policajt. Takže není nouze o zábavné situace ani o akci. Myslím, že takovou honičku v autobusech už nikdo nikdy nenatočí. Ach jo, zase na mě dýchlo dětství. Mimochodem, kdo z vás si všiml "Otíka" Jánose Bána z VESNIČKO MÁ STŘEDISKOVÁ? :-) ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Čo v Rusku máte na stres?“ – „Vodka.“ S Policajnou akadémiou 7: Moskovskou misiou (1994) ďalší film snažiaci sa o otepľovanie americko-sovietskych vzťahov. Červená horúčava ma nikdy nechytila napriek tomu, že som ju prvý raz videl už ako puberťák, čo je ideálny, ba priam dokonalý film na sledovanie akčných filmov Arnolda Schwarzeneggera. Rakúsky dub bol v tom čase môj miláčik, ale Červená horúčava mi skrátka nesedela. Vždy som mal od neho radšej drsnejšie veci ako Predátor, Terminátor alebo Barbar Conan. Hoci v tejto štandardnej buddy kriminálke spojil sily s osvedčeným remeselníkom Walterom Hillom (režisér The Warriors, scenárista 48 hodín, producent Votrelca), výsledok je prekvapivo bezkrvný a nudný. Informácia, že Sovieti prvýkrát v histórii dovolili Američanom natáčať na Červenom námestí, ma necháva chladným, gauneri neuspokojiví, scenár predvídateľný asi aj na koniec 80. rokov. Poteší chémia s komikom Jamesom Belushim a hŕstka výrazných scén (sauna, protéza). ()

castor 

všetky recenzie používateľa

„Co ten pytel sraček na chodníku?“ – „Bydlí tady.“ Dal jsem si v jeden den dva režijní kousky od Waltera Hilla – pětadvacet let starou klasiku Rudé horko a novinku Bullet to the Head. Právě ta určitě nepotěší tak, jako před lety tohle netradiční béčko. I když zub času je samozřejmě neúprosný. Disciplinovaný žulový sovětský policista a nezkrotný americký detektiv sice nejsou tak výbušnou dvojicí jako třeba Bruce Willis a Damon Wayans, nicméně jejich cesta za nebezpečným drogovým dealerem je plná humoru, na svoji dobu slušné akce a klasického klišé. Arnieho částečné oproštění od image neandrtálce je fajn, jeho reflex při zabití švába nebo komentář k pornu běžícím v pokoji zaplivaného hotelu jsou fajn, jeho vzpomínky na školu v Kyjevě jsou taky fajn. Rád jsem zavzpomínal!! ()

Galéria (88)

Zaujímavosti (35)

  • Při při pohřbu Dankova kolegy Jurije Ogarkova (Oleg Vidov), kterého zastřelil Viktor Rostavili, je na náhrobku uvedeno 1949-1988. Když se ale Ivan Danko (Arnold Schwarzenegger) v Chicagu zapisuje do hotelové knihy, uvádí datum 8/4/87. (Robbi)
  • Walter Hill prikázal Arnoldovi Schwarzeneggrovi všímať si Gretu Garbo vo filme Ninotchka (1939), aby videl, ako by mal Danko reagovať ako verný Soviet na západe. (gogo76)
  • Nad podpisem Ivana Danka (Arnold Schwarzenegger) v hotelové návštěvní knize je jméno a podpis Jima Morrisona, zpěváka ze skupiny The Doors. (Džejkop)

Súvisiace novinky

Stallone: Méně brutality, víc srandy

Stallone: Méně brutality, víc srandy

08.04.2011

Nebojte, netýká se to dvojky Expendables, která by se měla začít natáčet na sklonku léta. Tento film chce Sly dokončit ještě předtím. V akční krimi Headshot si zahraje nájemného zabijáka z New… (viac)

Reklama

Reklama