Reklama

Reklama

Lara Croft - Tomb Raider: Kolíska života

  • Česko Lara Croft - Tomb Raider: Kolébka života (viac)
Trailer

Lara Croft (Angelina Jolie), dcéra známeho a bohatého vedca, je pripravená kráčať v jeho stopách. Dostalo sa jej dobrej prípravy. Študovala na najlepších školách, dohovorí sa viacerými jazykmi, ovláda bravúrne najrôznejšie druhy sebaobrany a hlavne so svojím otcom, ktorý pred rokmi zomrel za nevyjasnených okolností, precestovala celý svet. Lord Croft hľadal vzácne stratené krypty i dávno zabudnuté a často naveky pochované miesta. Tentoraz už sama, musí Lara Croft prekonať najväčšiu prekážku. Nájsť obidve časti prastarého "šému", ktorý jej zaistí neobmedzenú moc nad časom a priestorom v mene ľudstva. Aby to dosiahla, je treba zvíťaziť nad nebezpečným a prísne utajovaným spoločenstvom, ktoré má rovnaký cieľ, len túžba po moci je motivovaná úplne inak ... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (424)

ripo 

všetky recenzie používateľa

Tak tu naozaj platí, že obal (v tomto prípade názov) predáva. Bohapustá zmes kváziakčných scén, akoby vystrihnutých zo seriálu Power Rangers pre predadolescentnú mládež. Scenár bol určite zbúchaný cestou lietadlom z New Yorku do Los Angeles. Trápnosť nad trápnosť. Ja len dúfam, že scenárista tohoto filmu momentálne štrajkuje (I.2009) a tak nemá čas na vymýšľanie ďalších takýchto sračiek . Triky sa radili miestami k slabšiemu podpriemeru a chuderka Angelina ani zďaleka nevyzerala na to, aby zvládla čo len 10% akčných scén. Vrcholom trápnosti bol "súboj" so starou vojenskou puškou s bodákom s vojenskou hudbou v pozadí. Vtedy veľa nechýbalo a stlačil by som magické červené tlačidlo na diaľkovom ovládači ... Ja som však bol vyvalený v kresle a lenivosť ma premohla ... ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Mierne zlepšenie oproti jednotke, pôsobí to "farebnejšie" a tak nejak plnšie. Bohužiaľ ide o rovnaký výplach, ktorý zostarol tak rýchlo, pretože už vo svojej dobe vyzeral ako retro z deväťdesiatok. Dialógy sú tak jednoduché, ako to len ide, po čase začnete mať kvôli nim dojem, že všetky postavy majú IQ pod 90. Akčné scény sú dnes už husto wtf, čiže ide o prístup, či sa budete na nich zabávať, alebo budete pri nich trpieť, u mňa sa to pravidelne striedalo. Strieľajúci nepriatelia na dvojicu, ktorá sa ocitá dole hlavou na lane, pričom ani z pár metrov ich nikto netrafí, to patrí zase až do osemdesiatok. Je to vtipné? Ako pre koho... ()

Reklama

Spooner 

všetky recenzie používateľa

Možná opůl hvězdičky lepší než 1,ale pořád stejná hovadina.Je vidět že Jan de Bont už nikdy nebude točit filmy jako dřív.Taky angelina Jolie se nijak nevytáhla.Je vidětže sexy zevnějšek není všechno.Jo a s těma akčníma scénama to taky nebyla žádná slast.To se Pořád psalo o super honičce na velké čínské zdi,a přitom nebyla na plátně ani půl minut.Prostě děs a hrůza ()

DaViD´82 

všetky recenzie používateľa

Oproti jedničce mírný, ale skutečně mírný, nárust ani ne tak kvality jako spíše zábavnosti. Rozhodně to aspoň není taková uspávající nuda jako minule. Scénář je ještě horší a stupidnější. Ovšem oproti tomu výprava i režie se docela vylepšily. Výsledek hodně sráží zbytečně protahovaná stopáž, "dialogy" a scény nehodné i béčkového filmu. Především Lara vs žralok je požitek pro fakjnšmekry (nebo že by důmyslný odkaz na kultovní scénu ze Zombie 2?), kteří se rádi od plic zasmějí na účet tvůrců. Opět snímek na svých bedrech (tady to platí do slova :o) odtáhne skvělá Angelina Jolie a zdatně jí sekunduje Chris Barrie. Novodobý Indy se tedy ani napodruhé nekoná. ()

Slarque 

všetky recenzie používateľa

Znovu v cestovce Lara Croft. Vezmeme vás na zajímavá místa po celém světě a ukážeme vám, jak je dokážeme (nezajímavě) zničit. Akční scény nemají moc adrenalinu, nehledě na to, že spousta z nemá ve filmu jiný účel, než ukázat jak je Angelina Jolie cool. Scénář už není tak zmateně splácaný jako jednička, ale ani logiku ani nějakou zajímavou postavu v něm prostě nenajdete. Tím pádem v okamžiku, kdy skončí jakákoli akční scéna, okamžitě nastupuje nuda. ()

Galéria (106)

Zaujímavosti (18)

  • V jednej scéne dá Lara (Angelina Jolie) žralokovi päsťou do tváre. Táto scéna sa stretla s obrovským výsmechom zo strany divákov. Pravda je však taká, že v prípade priamej konfrontácie so žralokom sa naozaj odporúča udrieť ho päsťou do tváre, keďže žralok nie je zvyknutý na priamy odpor a takáto rana ho vie zaskočiť natoľko, že obeť nechá na pokoji. (matthew.17)
  • Celosvětová premiéra proběhla 21. července 2003 v USA. (Varan)

Súvisiace novinky

Tomb Raider si našel záporáka

Tomb Raider si našel záporáka

08.12.2016

Od posledního filmového Tomb Raidera uplynulo 13 let, takže není divu, že Hollywood zkouší reboot. Novou Larou Croft bude Alicia Vikander (Dánská dívka), jíž čerstvě přistál v náruči Oscar, a režie… (viac)

Reklama

Reklama