Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Známa a populárna renesančná komédia Niccoló Machiavelliho Mandragora v podaní hercov Divadla Jána Palárika v Trnave je rozmarným príbehom o vášni a poverčivosti, chytráctve i hlúposti. Známa a populárna talianska renesančná komédia je rozmarným príbehom o vášni a poverčivosti, chytráctve i hlúposti. Starnúci manžel mladej ženy, ktorá nie a nie otehotnieť, sa nechá nahovoriť, že jej plodnosť sa zvýši, keď požije mandragoru (známu afrodiziakálnu rastlinu). Manžel však zároveň uverí tomu, že ten, kto sa s ňou potom bude milovať ako prvý, určite zomrie. Túto úlohu je okamžite pripravený splniť mladý, urastený muž, strojca celej intrigy.

Preklad: Blahoslav Hečko; Réžia: Juraj Bielik; Dramaturgia: Miro Dacho; Scéna: Zuzana Formánková; Kostýmy: Zuzana Formánková; Hudba: Juraj Bielik  Svetelný

Osoby a obsadenie: Callimaco - Tomáš Vravník; Siro, jeho sluha - Martin Križan; Timoteo, mních - Peter Trník, a.h.; Ligurio, príživník - Michal Jánoš; Nicia, doktor práv - Vladimír Jedľovský; Lucrecia - Petra Blesáková; Sostrata - Tatiana Kulíšková (STV)

(viac)

Hrajú

Reklama

Reklama