Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Geralta skolí děsivá smečka nepřátel. Yennefer se společně se svými mágy připravuje na obranu. Neznámá laskavá žena se ujme otřesené Ciri. (Netflix)

Recenzie (77)

Arkanoid 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Konečne sa dočkáme nejakej tej bojovej stratégie dokonca v príbehu, ktorý bol v knihe len spomenutý, aj keď na väčšine postáv čarodejov, čo sa pri tom zúčastnili, sa nepracovalo, tak ich osud (pamätáte si mená?) v boji vyšumí dostratena. Vilgefortz len tak znenazdajky objavil svoju pravú náturu a vôbec to nemalo epiku ani logiku vygradovanú z predošlých náznakov a deja. Škoda nevyužitia plného Geraltovho delíria podľa knihy v jednom z jeho najsurrealistickejších príbehov. Tvorcovia si asi myslia, že majú hlúpych divákov, ktorí by to nepochopili. Záver pekný. ()

sirien 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Za tu mágskou bitvu tam tu třetí hvězdičku přihodim. Epickej závěr série hezkej, ale dost těch emočně-dramatickejch scén vyznívalo trošku nuceně a poněkud bez dopadu - což mi přijde že je i hodně výsledek toho, že celá série je vyprávěná tak nějak halabala pátý přes devátý a vlastně se člověk s těma postavama ani nesžije. ()

Reklama

ACDCKL 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Nebýt té zpackané bitvy o Soddenský pahorek, která je spolu s bitvou u Brenny to největší, co knižní série zažila. V bitvě naprosto chybí vojska severních království (Kaedwen, Temeria, Brugge, Redania), ale i trochu jiná role čarodějek. Např. čarodějka Koral, v knížce Bouřková sezóna popisována jako mladá, atraktivní čarodějka, zde naprosto odpudivá stará ženština, popravdě, s tou by Geralt do postele nevlezl, jedině pod účinky kouzla. Zde v podstatě hraje prim Yennefer, ale v knize velkou roli měla většina čarodějek (Triss, Tisaia, Phillipa, Sabrina a z druhé strany Fringilla, která na krátkou chvíli oslepila Yenn). I poměrně malý počet jednotek Nillfgardu této bitvě poměrně ubírá na prestižnosti. Bohužel i na konci setkání Geralta a Ciri není takové, jako v knížkách, zde je škoda, že za první sérii vynechali podstatnou povídku, kdy se poprvé setkali Geralt s Ciri v Brokilonu a kde si již k sobě vybudovali nějaké pouto, to zde vyloženě chybí. I tak si díl zaslouží slabší 4*. ()

aR3Zz 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Velmi jsem "podcenil přípravu" a na tento díl jsem se díval hned po předchozím v domění, že se jedná o předposlední díl! A tak jsem si ho maximálně užíval, říkal jsem si "wow, to je příprava na finále jak hrom!" Střípky do sebe zapadají, bitva vrcholí, vůbec mi nevadilo, že se Witcher celý díl vozí na povozu. Díl skončil otevřeným koncem a já se hrnul na další... A dál už asi tušíte :) ()

Melios 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Hovorí sa ,že keď nemáš prachy tak nemáš skúšať natočiť epickú bitku. Ale ,prečo to nevyskúšať? A to si asi aj tvorcovia povedali. Možno budem mať neobľúbený názor ,ale mne sa táto epizóda fess páčila. Tvorcovia vytvorili super bitku ,z ktorej tuhne krv v žilách a za celú tu hodinu je to napäté jak guma na trenkách a až dokonca som sa bál ,čo sa s kým stane ,kto prežije a kto zomrie ,pretože to bolo až do poslednej chvíle nejasné i keď je asi všetkým jasné ,že nemôžu len tak z ničoho nič Zabiť Geralta ,alebo Triss ,no bolo to správne napísané a naozaj ste sa o nich báli ( ak teda máte na to rovnaký názor ako ja ). Koniec bol možno až moc rozprávkový a príliš urýchlený ,ale celkom milý...To k zaklínačovi ,ale nepatrí....Preto len 4* ()

Galéria (1)

Zaujímavosti (5)

  • Točilo se také 100 km od českých hranic, na polském hradě Ogrodzieniec u Katowic. Jednalo se o bitvu o Soddenský pahorek. Pro tuto scénu bylo také využito maďarské zříceniny Egri Var. Vše se skládalo v následné postprodukci. (Van_Stajpen)
  • Oproti knižní předloze setkání s Yurgou (Francis Magee) proběhlo jinak. Geralt (Henry Cavill) ještě o spálené Cintře nevěděl a tedy nemohli stát nad mrtvými těly. Yurga se v knize staral o svůj vůz, když Geralt dorazil, požádal jej Yurga o pomoc a Geralt souhlasil pod podmínkou, že mu musí vydat to, co doma nečeká. V seriálu mu to kupec nabídne sám až po Geraltově léčbě, což odmítne. (Geralt z Rivie)
  • Oproti knižní předloze, kdy se Geralt (Henry Cavill) poprvé setkává s Myšilovem (Adam Levy), tak se jejich rozhovor týká něčeho jiného a vynechána je zde debata o tom, že Calanthé (Jodhi May) původně chtěla, aby Myšilov zabil Geralta. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama