Reklama

Reklama

Cyberbully

(TV film)
  • Česko Teror na síti (viac)
Dráma / Mysteriózny / Thriller
Veľká Británia, 2015, 62 min

VOD (1)

Jak daleko jste ochotni zajít pro záchranu vlastního života? Casey čelí nejhorší noční můře každého teenagera. Anonymní hacker hodlá zveřejnit její soukromé fotografie na internetu a ona svádí boj s časem, aby mu jeho plány překazila. Šedesát devět procent mladých lidí ve Velké Británii má zkušenost s určitou formou kyberšikany. V těch nejzávažnějších případech mohou oběti čelit nástrahám v podobě napadení jejich webových kamer, zneužívání a "sebevražedného trollování". Kampaně proti šikaně vybízejí mladé lidi, aby se k nepřátelskému chování na internetu "obrátili zády". Pro ty, kteří už se stali jeho terčem, ale není snadné uniknout ze spárů svých trýznitelů. V britském thrilleru hraje Maisie Williamsová (Hra o trůny) dospívající dívku Casey Jacobsovou, která svádí boj se svým anonymním kyberstalkerem. Casey je teenager, který má zkušenosti s tím nejhorším, co může internet nabídnout - od nižší formy šikany, kde jsou aktéři na stejné úrovni (tzv. peer-to-peer), až po pokročilé postupy násilného vniknutí do počítače - a ze všech sil se snaží učinit svému utrpení přítrž. Film Cyberbully je inspirován řadou skutečných případů. Přestože je Caseyin příběh extrémní a zformovaný do poutavé a dramatické podoby, všechny líčené události jsou reálné a jednotlivým obětem se opravdu staly. (Cinemax)

(viac)

Recenzie (142)

Havaj8 

všetky recenzie používateľa

Měl jsem to v hledáčku už delší dobu a přece i trochu kvůli Maisie. Přitom každým rokem tohodle tématu přibývá čím dál, tím víc. A je to logický, jelikož jak kyberšikany, tak i hackerů přibývá a je třeba tomu nějakým způsobem čelit. Tohle je taková čistě teenagerská klasika. Vzhledem k průběhu to dopadlo ještě dobře a ukázalo to tu cestu, že i k hackerům se dá otočit zády, když máš kolem sebe správný lidi. Sice nevíme, co se dělo dál, můžeme jenom domyslet, ale jedno je jasný. Hackeři cílí převážně na slabší povahy, takže nepropadejte depresím. Jako hodinovka slušná práce. ()

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Konečne som mal možnosť vidieť Maisie hrať aj v niečom inom ako Game of Thrones a musím povedať, že dievča naozaj umí. Čo sa filmu týka, dokázal vo mne miestami vyvolať skutočne mrazivé pocity a vzhľadom na to, že v ňom prakticky vystupovala len jedna postava a príbeh sa odohrával v jednej izbe, dávam veľký palec hore. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

Vizuálne pekná, ale inak po všetkých stránkach prázdna, nesympatická, protivná a otravná titulná (anti?)hrdinka verzus ochranca obetí kyberšikany, ktorý je však na tom po psychickej stránke podobne, ako ľubovoľný masový vrah, takže sympatie nie sú ani na tejto strane. Do toho „náročná“ výprava až o jednej miestnosti, čo by samozrejme nevadilo, ale celkovo ma tento film proste nenadchol, nezaujal. Páčil sa mi realisticky otvorený koniec, ale ku koncu už ma to vyložene nebavilo a začalo to byť poriadne WTF (kto normálny uprednostní samovraždu pred fotkami na nete? Určite takí ľudia sú, ale aj tak je to WTF.). Paradoxne, film má len 62 minút, čo je úžasne málo, napriek tomu dokáže nudiť, takže dole klobúk. Iné internetové/FB/četové trilery ma bavili viac (napr. The Den alebo Odobrať z priateľov). ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Povinne premietnuť všetkým detiskám na druhom stupni ZŠ, u ktorých sa začínajú prebúdzať pubertálne maniére spojené so šikanou a nezodpovednosťou nad vlastným konaním - či už v reálnom alebo virtuálnom svete. Takéto filmy ako Cyberbully mám nesmierne rád, lebo po celý čas je človek v napätí ohľadom vývoja deju a reakcií hlavnej postavy na nové a nové vydieračské výzvy. A navyše, celá téma filmu by mohla pomôcť zamyslieť sa dospievajúcej mládeži nad dôsledkami vlastného konania. Možno si teraz každý pre istotu zalepí senzor na kameru :) Inšpirácia u Phone Booth je nepochybná, ale našťastie premietnutá do iného prostredia. Čo dodať? Skvelý film, ktorého jedinou slabinou je snáď len krátkosť času, kľudne by som vydržal aj ďalšiu pol hodinu... ()

Tosi 

všetky recenzie používateľa

Celkem slušně odsýpající šedesátiminutovka z jedné místnosti, kde chapadla hackerství a kyberšikana, pořádně otevřela oči dospívající dívce s noťasem...Budiž, jako varovný film do škol, místo teorie, to beru. Nejsem úplně cílový divák, takže jsem koukal jen ze zvědavosti, kdy se odhodlá ten not´as konečně zavřít. Trvalo jí to hodinku, no a bylo po srandě. Průměr... ()

Galéria (6)

Zaujímavosti (5)

  • V prvních dvouch záběrech na tweet Nathana Legga má tweet 3 lajky a 8 retweetů. Ve třetím ale nemá žádný lajk ani retweet. (ČSFD)
  • Maisie Williams (Casey) bola na fotografiách skutočne polonahá. (mivr)

Reklama

Reklama