Reklama

Reklama

Perfektný deň

  • Česko Perfektní den (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Prvou obeťou všetkých vojnových filmov býva zdravý rozum. A presne to sa stalo skupinke humanitných pracovníkov z medzinárodnej organizácie Aid Across Borders, ktorá pomáha vo vojnovej zóne niekde na Balkáne. Sophie (Mélanie Thierry) je nováčikom v tejto skupine a chce spasiť svet. Mambrú (Benicio Del Toro) už všetko videl a chce ísť domov. Káťa (Olga Kurylenko) kedysi chcela získať Mambrúa a tlmočník Damir (Fedja Stukan) chce, aby vojna už konečne skončila. ,,B" (Tim Robbins) ani nevie, čo chce. Teraz majú na krku jednu z posledných studní, ktorá je zdrojom vody pre niekoľko dedín a práve teraz v nej pláva mŕtvola. Vytiahnuť telo a vyčistiť studňu je zdanlivo jednoduchá úloha, ale pre našich humanitárnych pracovníkov sa stáva postupne neriešiteľnou úlohou. Začínajúc zháňaním pevného lana cez blúdenie horskými cestami, na ktorých ležia zamínované kravy, až po nezmyslené príkazy od veliteľov mierových vojsk OSN. Pri riešení úloh musia siahnuť k netradičným alebo rovno k šialeným riešeniam. (Barracuda Movie)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (283)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Antimilitaristická konverzačka so superhviezdnym obsadením. Čiže i keď sa jedná o malý španielsky film, má právo na okupáciu tunajších kín. Je to miestami veľmi vtipné, o humor sa stará najmä Robbins, miestami drsné, pretože sme na území vo vojne, ale nedochádza tu v podstate k žiadnemu poriadnemu konfliktu s druhou, alebo aspoň "našou" stranou. K spokojnosti mi teda chýbala nejaká silná scéna, podobná tej z Troch kráľov, kde Wahlbergovi lejú naftu do hrdla. P.S.: Kurylenko je najkrajšia žena planéty aj v ohoze z 90. rokov. ()

Necrotongue 

všetky recenzie používateľa

Velice solidní herecká sestava plus toporný ukrajinský věšák na šaty v příběhu, který mi ukázal válku na Balkáně z jiného úhlu pohledu a znovu mě utvrdil v tom, že je OSN se svou dceřinou firmou Modrý blembák v podstatě k ničemu. Pokud tedy nejde o dozorování masakrů, v tom nečinném přihlížení jsou fakt skvělí a je znát, že už to nějaký čas trénují. Mě tedy ten absurdistán kolem studny bavil neskrývaným cynismem, neohrozil mě patetickými útoky na city (bo Španělé a ne Amíci) a způsobil mi dobrou náladu, přestože šlo vlastně o vážnou věc. ()

Reklama

classic 

všetky recenzie používateľa

Pomerne dosť zvláštny a divný film, situovaný do roku 1995. , rok výroby - 2015, vlastne výprava, je kvalitná, že mám reálny dojem, že vidím spustošenú krajinu na Balkáne + akosi sa zastavil ľudský vývoj, že si pripadám, ako byť 100. rokov za opicami, pritom nachádza sa tu, skupinka ľudí s ochotou a chuťou pomôcť, majú ale zo seba vydať nadľudský výkon v podobe, dostania tučnej mŕtvoly zo studne, aby nebola voda, kontaminovaná, k tomu, aby ho dostali von zo studne, musia mať lano, ktoré im nestačí, aby tohto suma, vyprostili von, tak sa rozhodnú, že pôjdu, do tejto, chaosom poznačenej destinácie, zohnať lano, ale zistia, že to nie je, až tak jednoduché, zaujímavé sa nakoniec stáva ich MISIA za lanom, kde stretávajú rôznych ľudí, ako samotná mŕtvola v studni, ktorá si nakoniec pomôže, akosi, sama... Herecké výkony sú pozoruhodné, trochu atypické, Benicio je tradične charizmatický, tak úplne stačí, že tam je, akoby mal zo seba vydávať - strhujúci a vysilujúci výkon, to ani nie je za potrebu, Tim Robbins, jeho mám navždy zafixovaného, z toho - Kultu - Vykúpenie z väznice Shawshank, kde bol o 20. rokov mladší, teraz sa na ňom podpísali - šediny, ktorých sa už nezbaví, dámy na palube sú - Oľga a Mélanie, kde prvá je na vychutnanie, že vôbec JE, druhá je trošku hysterická, ale i vďaka tomu sa film stáva, o čosi zaujímavejším... Ešte i tlmočník Damir, či miestny chlapec - Nikola, sú k celkovému vyzneniu, prospešní, ale aj tak, mi niečo na filme vadilo, asi to, že sa strašne vlečie ! ()

Flego 

všetky recenzie používateľa

Príbeh jedného perfektného dňa ( irónia ako vyšitá ) zo života humanitárnych pracovníkov na Balkáne v čase podpisovania mierovej dohody. Že nič nefunguje ako má byť, ani to prímerie, je všeobecne jasné. O to viacej vyznieva byrokracia medzinárodných organizácií v riešení problémov a bezbrehé kupčenie s vodou u miestneho obyvateľstva. Film je natočený parádnym sposobom, technicky dokonalým, hudobne vyšperkovaným. Emócie a bezmocnosť sú na každom kroku a voľba humoru je azda tým najsprávnejším rozhodnutím. ()

agentmiky 

všetky recenzie používateľa

Perfektní den po zhlédnutí považuji za skoro perfektní film. Španělé se tentokrát přesměrovali o 20 let zpátky na Balkán, kde na tomto místě zuřila válka. Příběh o humanitárních pracovnících byl velmi zajímavý, ukázalo mi to, s čím tam pomáhali a s čím se taktéž dennodenně museli vypořádávat. Film bych označil za válečné drama, které je trochu odlehčeno vtipnější atmosférou, i když na válce není nic zábavného a už vůbec ne vtipného. Proto se mi ten film líbil, neboť ukázal syrovou atmosféry drsné války na Balkáně, která zde byla vykreslena trochu odlehčenějším a humornějším způsobem. Nejvíce se mi zamlouval Tim Robbins, neboť mi jeho postava přišla nejlepší ze všech. Konec ukázal, že vše vlastně bylo k ničemu. Za mě dávám 85 % ()

Galéria (30)

Zaujímavosti (6)

  • Dej sa odohráva v bývalej Juhoslávii na konci juhoslovanských vojen, teda okolo roku 1995. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Alquife, Granade, Cuenca a Malage (Španielsko). (Arsenal83)

Súvisiace novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (viac)

Reklama

Reklama