Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Když globální pandemie zničí civilizaci, přeživší Joel se ujme čtrnáctileté dívky, která může být poslední nadějí lidstva. (HBO Max)

Videá (1)

Z nakrúcania

Recenzie (322)

LIVINGDEAD 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

A opět takový humbuk kolem seriálu a popravdě, první díl byl dost nudný. A nevím, zda zvládnu Ellie s Down syndromem 😡.....Takže herečka, co hraje Ellie nemá Down syndrom. Cituji rozhovor s ní/ s nim.....Pro New York Times promluvila o tom, že se identifikuje jako nebinární osoba. Již dříve tvrdila, že pro ni byla definice „pohlaví vždy velmi proměnlivá“, nyní však byla mnohem specifičtější. „Myslím si, že má pohlavní identita byla vždy fluidní. Nevadí mi, když mě někdo oslovuje zájmenem ‚ona‘, ale kdyby mě nazvali slovem ‚on‘, přišlo by mi to vzrušující. Jsem osoba, jsem jenom člověk. Přiřazování ke konkrétnímu pohlaví se mi nelíbí,“ prohlásila. „Ale pokud jde o zájmena, opravdu mi to je jedno.“ 🤮🤮🤮🤮🤮 ()

Marceloo

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Hry nehrám a ich adaptácie neoblubujem, ale toto je some next level shit. Výprava, herci, hudba a dej naprostý vrchol. Každá scéna prináša nové prekvapenia a už po prvej epizóde je jasné, že sa to zaradí medzi najlepšie seriály aké kedy vznikli. Pondelkové rána budú nasledujúce dva mesiace pre seriálových fanúšikov velmi príjemné. ()

Reklama

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Slabší rozjazd, ako som po vrelej pozitívnej odozve čakal, ale dostatočne zaujímavý na to, aby som si pozrel ďalšiu časť. Pacal je ako Joel skvelý a už teraz som zvedavý na to, čo sa o jeho postave dozvieme v ďalších častiach. To však nemôžem tvrdiť o ostatných hrdinoch, ktorí mi zatiaľ prišli mierne nevýrazní – vrátane Ellie. Fungovanie sveta po pandémii neznámeho vírusu je v prvej epizóde objasnené na môj vkus trochu  nedostatočne, ale verím, že sa k tomu ešte v nasledujúcich častiach dostaneme. Už len načrtnutie sporov medzi FEDRA a odbojom však vo mne vzbudilo zvedavosť a pokiaľ sa ukáže svet za bránami mesta z pilotnej časti dostatočne pestrý a plný napätia, môže byť The Last of Us celkom zábava. ()

rollman1 

všetky recenzie používateľa

Často se nestává, aby se adaptace hry povedla, aniž by někdo nebrblal. Když neberu v potaz lidi bez mozku, kteří nadávají jen na barvy kůže, tak se tady zrodila asi nejlepší adaptace hry v historii téhle soutěže. Vše naprosto funguje, atmosféra ze hry je přenesena 1ku1 do seriálové podoby, která přidává ještě věci navíc, a dokáže příběh trošku více rozvětvit. Pedro i Bella jsou Castingové trefy a já věřím, že se to celou dobu ponese v takovém duchu. Po 1. díle jsem naprosto nadšený a jako hráč i spokojený :) ()

maddy 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

The Last of Us (game) meets The Walking Dead (series). Famózny začiatok, ktorý v prvých 40 minútach predstaví presne tú silnú, napínavú a emočnú scénu z úvodu hry, a ešte ju aj mierne obzvláštni a rozvinie, strieda pomerne obyčajná druhá polovica, ktorá mi skôr pripomenula sériu The Walking Dead. A to v tomto prípade nemyslím ako pochvalu, ale skôr narážam na tie neskoršie sezóny, kde sa riešili nezaujímavé vzťahy ako v telenovele. The Last of Us má síce vynikajúci casting (Pedro Pascal), hudbu po vzore hry, aj pomerne veľkú vernosť hernej predlohe čo sa týka jednotlivých scén a prostredia, no vo výsledku vzbudzuje skôr rozporuplné pocity, pretože mám zatiaľ pocit, že ten seriál sa minimálne v prvej epizóde nevie rozhodnúť pre koho chce vlastne byť a snaží sa zavďačiť všetkým, čo nikdy nie je dobrá cesta. A tak tu je niečo pre hororových fanúšikov, niečo pre casual TV viewers, niečo pre fanúšikov hry, niečo pre divákov hrou nedotknutých. No fanúšikovia hry si budú len odškrtávať povinné položky a žiadne prekvapenie, napr. prečo je Ellie taká dôležitá, na nich nebude fungovať ako moment prekvapania a seriál im logicky nemôže ponúknuť taký adrenalínový zážitok ako hra, a tí hrou nepolíbení sa mám pocit budú v prvej epizóde vo všetkých tých postavách, vzťahoch a fungovaní sveta o 20 rokov neskôr skôr strácať, nežby sa zžili s nejakou konkrétnou postavou alebo nepotrpezlivo čakali na ďalšie epizódy. Vo výsledku fajn, ale žiaden WOW moment sa nekoná a nateraz sa trochu obávam kam sa to posunie v ďalších epizódach. Craigh Mazin je možno skúsený tvorca a scenárista (Chernobyl), ale čo sa týka réžie, tak bohužiaľ režisér filmu Superhero Movie ... a je to poznať. CELKOVO: 7/10 ()

Galéria (36)

Zaujímavosti (12)

  • V hre sa ľudia môžu nakaziť porušením kože (zvyčajne uhryznutím) alebo vdýchnutím spór. Preto nosia plynové masky vo vnútorných priestoroch, kde sa huba rozšírila. V tejto epizóde Joel (Pascal) a Tess (Anna Torv) v takýchto priestoroch nenosia masky, čo naznačuje, že v tejto verzii príbehu nedochádza k nákaze prostredníctvom spór. (Šírenie pomocou spór je skutočnou vlastnosťou huby cordyceps u mravcov.) (molcan2)
  • Keď Tommy (Gabriel Luna) prechádza okolo horiaceho domu, hovorí: "To je Jimmyho dom." Vo videohre Jimmy býva vedľa Joela a Sarah a je vlastne prvým nakazeným, s ktorým sa v hre stretnete. (Vo videohre sa horiaci dom nazýva "Lewisova farma".) (molcan2)
  • V epizodě dá Sarah (Nico Parker) Joelovi (Pedro Pascal) film k narozeninám. Jedná se o fiktivní film „Curtis and Viper 2, v herní sérii též oblíbená filmová série Joela. Ve hře můžeme mj. vidět plakáty již na čtvrtý díl. Zároveň, když si Sarah u sousedů prohlíží poličku s filmy, jsou v ní tituly sedící době (2003) jako třeba Dannyho parťáci (2001) a Není král jako král (2000). Zároveň se tam ale objeví i nesedící Škatuláci (2014). (Guilemot)

Reklama

Reklama