Reklama

Reklama

Dannyho jedenástka

  • Slovensko Ocean's Eleven: Dannyho jedenástka (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Danny Ocean (George Clooney) je „zlodej“ vysokého rangu - elegantný, nadpriemerne inteligentný s kombinatorickými schopnosťami. Rád sa hrá, jeho hry však nie sú obyčajné, Danny hľadá vzrušenie vo víťazstve nad zložitými bezpečnostnými systémami. Krátko po prepustení z väzenia dá dohromady „jedenástku“, čo znamená, že osloví desať chlapíkov „s rovnakou krvnou skupinou“, s ktorými chce naraz prepadnúť tri kasína úlisného Terryho Benedicta (Andy Garcia), skrývajúce vo svojich sejfoch 150 miliónov dolárov - kartové eso a svojho najlepšieho priateľa Rustyho Ryana (Brad Pitt); vreckového zlodeja Linusa Caldwella (Matt Damon), rovnako šikovného ako bol svojho času jeho otec; zdatného pyrotechnika Bashera Tarra (Don Cheadle); Reubena Tishkoffa (Eliott Gould), ktorý o jedno zo svojich kasín prišiel práve kvôli Benedictovi; bratov Virgila (Casey Affleck) a Turka (Scott Caan) Malloyovcov, skvelých šoférov; kartového podvodníka Franka Cattona (Bernie Mac), ktorý sa zamestná v jednom z kasín ako krupiér; Saula Blooma (Carl Reiner), ktorý sa na zaslúženom odpočinku zúfalo nudí, a tak si rád strihne úlohu zámožného obchodníka so zbraňami ubytovaného v jednom z hotelov; Livingstona Della (Eddie Jemison), ktorý „miesta činu“ dokáže dokonale prešpikovať plošticami a tiež „pozerať na prsty“ bezpečnostnej službe kasín; nuž a na záver i mimoriadne ohybného akrobata Yena (Shaobo Qin), ktorého úloha bude vskutku zaujímavá... Terry Benedict mimochodom žije s Dannyho bývalou ženou Tess (Julia Roberts)... Je to len zaujímavá zhoda okolností, náhoda - alebo motív? To vie len on. V každom prípade riskuje nielen svoj život, ale aj možnosť opäť sa zblížiť s Tess. Ak sa mu však jeho takmer neuskutočniteľný plán podarí zrealizovať, potom naopak získa všetko...! (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (721)

Jordan 

všetky recenzie používateľa

výlet pána soderbergha, uznávanú osobnosť v oblasti, ktorej sa azda smie povedať "americký nezávislý film", do bažín mainstreamu hádam ani nemohol dopadnúť lepšie. navyše, keď po jeho boku stáli tí najväčší z najväčších sympaťákov, akých kedy koncom 20. a začiatkom 21. storočia americké strieborné plátna nosili na ramenách - no doubt, že sú to okrem hladko oholených fešákov aj naozaj vydarené herecké kalibre. SVIEŽA, DYNAMICKÁ, VTIPNÁ zlodejská komédia, pre mňa osobne prototyp podobných žánrov. Taká nepodarená "Italian Job" by mohla z hlbín pekelných zo závisťou pozerať na tento film a poučiť sa, lebo takto sa to má, tadiaľto vedie cestička. Steve, klobúk dole, potešil si ma, a to si cením. ()

Isherwood 

všetky recenzie používateľa

Dlouho mi nebylo tak dobře u srdce. Komedie z prostředí lupičů v tom nejelegantnějším podání. Traffic byl sice úžasný, ale tady je na Soderberghovi vidět, že si chtěl režijně odpočinout. Film nejede ani ve zběsilém ani v pomalém tempu. Jede v pohodovém, které vyhovuje jak jemu, tak i divákovi. Žádné zbytečné scény, které by film prodlužovali. Taky žádná zbytečná akce, efektní kamerové průlety, výbuchy (vlastně párkrát to bouchne, ale žádná megalomanie) a nedej bože automobilové honičky. Dávám za pravdu těm, kteří tvrdí, že není důležité jestli nakonec kasino vykradeno bude nebo ne. Jde o to, jak to bude provedeno. Fikaně! Tohle je to jediné co mě napadá. Sice možná až moc a filmově, ale tady nejde o umění, ale o zábavu. Klobouk dolů pane režisére. Ansábl hereckých hvězd nepředvádí oscarové herectví, to je pravda, ale je vidět že se všichni dobře baví, stejně jako režisér. Dokonce i Andy Garcia, kterého jsem tak trošku litoval, protože jej mám zafixovaného jako kladného hrdinu. Juliu Roberts jsem vzal jako sympatický doplněk ke skvělému filmu. Jak jsem řekl, tak dobře u srdce mi nebylo. Dvě hodiny v parádní herecké společnosti, při jednom parádním úkolu. ()

Reklama

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Oceanova jedenáctka navrací lidu peníze prosázené v kasinech s takovou noblesou, že to musí s výjimkou pana Benedicta (skvělý Garcia) ocenit všichni. Líbivá forma Dannyho parťáků spolu s elegancí a šarmem hlavních hrdinů vám pomůže zapomenout na to, že vlastně sledujete neuvěřitelnou hloupost, kdy si lupiči odnáší v osmi lidech najednou 1,5 tuny bankovek ve sportovních taškách a po celý film z mostu nepokrytě močí na Murphyho zákon: „Když se něco může pokazit, tak se to pokazí.“ Scéna navrácení manželské důvěry "zapněte si kanál 88" byla jen pomyslná třešnička na dortu, ale znáte to, když je něco sexy, ledacos tomu odpustíte.. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Takáááááááááááá pohodička. Hviezdy v totálnej pohode, diváci v ešte vačšej, ale v najvačšej režisér. Hlavne si po filme nepozrieť druhú časť. Memento pre Soderbergha, že tu je viac doma ako pri pseudoumeleckých pokusoch typu Full frontal. Takýto prípad, keď sa režisérovi podarí dostať do filmu toľko hviezd a natočiť s nimi čistú zábavu takmer bez chyby, je dnes skôr unikát. V 40tych a 50tych rokoch to bola samozrejmosť. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Jeden z mála filmov, v ktorom zaberá to, že v ňom hrá veľa hviezd, ale tu to bola priam súhra. Jeden z najlepších bankových filmíkov, ktorému dokonca neškodí ani obávaná línia komédia, ktorá je tu podaná v správnom pomere a v správnom čase. Všetky filmy podobného žánru mi prídu ale aj tak príliš naivné. No taktná hudba, perfektné plánovanie krádeže, brilantnosť a lišiacky záver, doplnený o nečakaný zvrat robia z filmu cool zábavičku pre masy. 80%. ()

Galéria (100)

Zaujímavosti (69)

  • V hotelovej izbe, kde partia ,,rieši" Dannyho (George Clooney) bývalú manželku Tess (Julia Roberts), Saul Bloom (Carl Reiner) hovorí o Tess, že je o hlavu vyššia ako Benedict (Andy Garcia). V zábere, kde obaja stoja pred obrazom, je vidieť, že Benedict je o trochu vyšší ako Tess, napriek tomu, že tá má topánky s opätkom. (Van_der_Ovec)
  • Ve scéně, kde Rusty (Brad Pitt) učí hrát celebrity poker, má na sobě Joshua Jackson (hraje sám sebe) prsten, který měl ve filmu The Skulls (2000). Ostatní celebrity u stolu jsou rovněž skuteční mladí herci. (don corleone)

Súvisiace novinky

Soderbergh jde od parťáků ke špiónům

Soderbergh jde od parťáků ke špiónům

21.01.2024

Není to tak dávno, co jsme tu psali novinky ohledně světa Dannyho parťáků. George Clooney (Gravitace) se totiž nechal slyšet, že existuje hotový scénář, který by byl přímým pokračováním posledního… (viac)

Zemřel herec Henry Silva

Zemřel herec Henry Silva

17.09.2022

V požehnaném věku devadesáti pěti let zemřel americký herec Henry Silva, jenž díky své nezapomenutelné tváři a zejména svým ostře řezaným obličejovým rysům byl fanouškům znám hlavně prostřednictvím… (viac)

Gosling a Robbie opět spojí síly

Gosling a Robbie opět spojí síly

20.08.2022

Hvězdy chystané Barbie Margot Robbie (Vlk z Wall Street) a Ryan Gosling (Blade Runner 2049) se znovu shledají. A to vlastně už velmi brzy, Gosling se totiž podle všeho čerstvě upsal chystanému… (viac)

Reklama

Reklama