Reklama

Reklama

Ilsa: vlčice SS

(festivalový názov)
  • Kanada Ilsa, She Wolf of the SS (viac)

Obsahy(1)

Ilsa je nacistická šéfka malého SS tábora pre cca 20 väzňov. Má veľké prsia, uhladenú blond frizúru a veľmi peknú tváričku. Cez deň je jej úlohou robiť na väzňoch pokusy typu "Pri akej teplote vody asi tak človek, ponorený do nej, omdlie od bolesti?" a po nociach si relaxuje sexovaním s vybranými väzňami. V druhej línii filmu sa probližujeme k zopár väzňom a pripravujeme sa s nimi na veľký útek. Béčková snímka je prepchatá sexom, násilím a krvou. (POMO)

(viac)

Recenzie (117)

Jordan 

všetky recenzie používateľa

Ilsa je zaujímavý film: zvrátená feministická béčková sexploitation zvrhlôstka na jednej strane ponúkajúca všetky možné elementy, ktorými vyhovie fajnšmekrom žánru nazi-sexploitation (prsaté blondíny v ss uniformách, niekedy prekvapivo realistické a kvalitné gore), no zároveň nie je bezducho amatérskou, naopak miestami sofistikovane filmársky zručne urobenou vecou, ktorá pracuje aj s detailom, druhým plánom, zvukovou dramaturgiou a istou historicitou (ktorej deformáciu úvodným titulkom pre účely fikcie priznáva); o to viac prekvapí občasná nedôslednosť - niektoré krvavé a gore efekty sú na vyššej úrovni (drvenie prstov kliešťami, rozširujúci sa syfilis na tváre Kally) a občas nižšej (oranžová krv, bičovanie); záverečná akčná scéna prekvapí svojou výpravnosťou, inak je film čo do výpravy komorný - no na tomto komornom priestore dotiahnutý do uspokojivého výsledku; ()

jefff 

všetky recenzie používateľa

Tak to bylo jako těžce perverzní! Sex-násilý-sex-násilý-sex-násilý...a takhle bych moh pokračovat z definicí děje celou svoji recenzi. O nic jiného tu nejde. Pravda, určitá dějová linie se tu nachází, ale v obležení výše zmíněných scén je takřka nulová a zbytečná. Musím uznat, že tu byly záběry, které mě totálně znechutily a DOKONCE jsem nejednou i odvrátil pohled a to se mi u filmů fakt nestává. Hlavní protagonistka má opravdu silný charisma a strhává na sebe celou pozornost. Ostatní jsou spíše do počtu. Ještě za zmínku stojí poslední scéna, která mě opravdu mile překvapila a musím říct, že je úžasně natočená. Mé hodnocení je však, přiznám se dobrovolně, nesprávné a neobjektivní. Tenhle film není v žádném případě průměrný, jak mé hodnocení ukazuje. Ilsa je buď naprostým klenotem a zaslouží si nejvyšší hodnocení nebo by mohla být s klidem bez výčitek ohodnocena odpadem. Proto jsem se rozhodl pro průměr. ()

Reklama

JohnMiller 

všetky recenzie používateľa

Mix Naziploitation a Sexploitation. Na moje prekvapenie je to pekná prasárňa až také drsné som to nečakal. Scénky s mučením sú veľmi kruté. Mne nevadí žiadne násilie na ľuďoch no keď sa začne hrabať do rozkroku... ako kastrácia či dlhé hrubé palice s ktorých ide elektrina aj mne sa zakrivia ústa. Avšak film dokopy nemá žiadny dej. Je to vlastne iba pár bežných dní v nacistickom tábore kde sa experimentuje. ()

Hellblazer 

všetky recenzie používateľa

Konečne som si našiel čas na jeden zo základných kameňov hororového subžánru nazi-sex-ploitation. Šéfka nacistického tábora Ilsa je presvedčená, že ženy majú vyšší prach bolesti a preto na nich vykonáva rozličné pokusy, navyše je sexuálne neukojená a preto počas večerov súloží s väzňami a pokiaľ sa jej nedostane patričného uspokojenia nasleduje kastrácia, avšak do tábora sa dostáva Wolf, ktorý má ohromnú výdrž a tým pádom dokáže Ilsu uspokojiť, ktorá má teda o sex postarané a medzitým sexom a mučením plánujú väzni útek. Čo si budeme nahovárať, príbeh je to strašný a slúži prakticky len na to aby sme sa mohli presunúť z jedného mučenia k druhému, prípadne si odskočiť k sexu, ale tak kto pozerá takýto film kvôli príbehu? Čo sa týka sexu tak je to veľmi decentné a pomálo, ale nahoty si človek užije až, až. Mučenie má prakticky vždy erotický podtón a väzenkyne sú väčšinou "full frontal", no a Ilsa s jej pomocníčkami zase polonahé. Aby som nezabudol, herci sú príšerní, ale tak, čakal snáď niekto niečo iné? Našťastie sa film neberie príliš vážne a pokiaľ k nemu budete pristupovať podobne, tak sa rozhodne zabavíte. ()

K.I.N.G. 

všetky recenzie používateľa

Nejvýznamnější film o 2. světové válce. No, asi ne, ale nejznámější nazisploitation film, s tím by se snad souhlasit dalo. Krom toho ještě i sexploitation nebo částečně women in prison. Takový béčkový nízkorozpočtový horor, ale docela působí, jakoby opravdu byl součástí něčeho velkého, součástí velké války, jako takový menší brácha Schindlerova seznamu :-) Tento snímek, používající oranžovou nátěrovou barvu místo krve, si nezaslouží být podhodnocovám. Myslím si, že opravdu stojí za to. Je to velmi vydařená a pro mě zatím i originální podívaná. ()

Galéria (27)

Zaujímavosti (3)

  • Dílo kvůli předpokládaným obtížím vznikalo v anonymitě a je věnováno obětem holocaustu. Zajímavé je, že producent filmu David F. Friedman je židovského původu. Přesto se po uvedení snímku spustil povyk a problémy vskutku nastaly. V Německu či v Norsku byl film zakázán. Snímek však sklidil ve své době nevídaný úspěch a našel si i řadu skalních fanoušků. V průběhu dalších let vznikla tři volná pokračování Ilsy s názvy Ilsa, Harem Keeper of the Oil Sheiks (1976), Ilsa, the Tigress of Siberia (1977) a Ilsa, the Wicked Warden (1977). (Siriuss)
  • Cyklus o Ilse je bezesporu nejznámějším, ač ne prvním (tím byl Love Camp 7), pornografickým filmem s nacistickou tematikou a byl velkou inspirací pro řadu dalších, zejména italských, filmů s obdobným obsahem. (Siriuss)

Reklama

Reklama