Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Horor
  • Komédia
  • Dráma
  • Animovaný

Recenzie (119)

plagát

Condenados a vivir (1972) 

Westernove "exploitation" bez jedineho kladneho hrdinu, s vybornou pochmurnou, deprimujucou atmosferou a gore efektami ako od Fulciho.

plagát

Breeders (1986) 

Ak máte pochopenie pre B-čkové filmy, ktoré sa navyše berú strašne vážne mali by ste dať Breeders šancu. Mimozemštan (chlapík v gumovom obleku) znásilňuje panny, ktoré sa veľmi radi bezdôvodne vyzliekajú, či už v kuchyni alebo pri aerobiku, aby nakoniec skončili všetky spolu pokryté mimozemským semenom. Škoda, že počiatočnú zábavu vystrieda nuda, navyše to nie je ani trochu sexi, kedže režisér je herec/režisér gay porna. Naštastie niektoré hlášky sú nezabudnuteľné (Dr : "Their flesh has been burned by some kind of acid." Cop : "LSD ?") (Cop: "You're not dead, you're alive, if you're alive you can remember...")

plagát

Zběsilý vztek (1987) 

Podobny trash ako moj oblubeny Pieces, a aj ked jeho kvalit zdaleka nedosahuje, stale sa jedna o slusnu zabavu. Male cameo Teda Raimiho ako predavaca kondomov potesi, naopak pritomnost Louise Lasser je najvacsim minusom filmu...

plagát

Perché quelle strane gocce di sangue sul corpo di Jennifer? (1972) 

Slušné giallo so všetkým čo k tomu patrí (podarené vraždy, maskovaný vrah, pekné a často nahé slečny), navyše obohatené o komediálny prvok v podobe policajtov s nulovým IQ. Trochu zamrzí počet vrážd, hlavne z toho dôvodu, že prvé dve sú originálne a pre obete veľmi nepríjemné. Fanúšikom gialla však rozhodne doporučujem, pretože aj napriek veľkému množstvu rôznych logických kiksov je máloktoré giallo tak zábavné ako práve The Case of the Bloody Iris.

plagát

Armáda démonů: Matka slz (2007) 

Záver trilógie a po dlhej dobe opäť vynikajúci Argento, aj keď Argento akého nepoznáme. Už to nie je ten majster, ktorého každý záber filmu bol takmer umeleckým zážitkom, podporený syntetickou hudbou, ktorá vytvárala tú nezabudnuteľnú atmosféru jeho starých filmov. Tým nechcem povedať, že by to bolo teraz zlé, len jednoducho iné. Čo sa nezmenilo je násilie a gore, ktorého je tu požehnane a napríklad na smrť novonarodenca asi len tak nezabudnem, a záver, ktorý je opäť tak typicky "argentovsky" zlý. Nedá mi ešte nespomenúť Mater Lacrimarum, čo je asi najlepšia skladba vytvorená pre film.

plagát

Kusy aneb Tisícero výkřiků noci (1982) 

Jeden z najzábavnejších trashov aké som kedy videl. Matka pristihne svojho synčeka ako skladá puzzle na ktorých je nahá žena a keď mu ich zoberie, synček sa nahnevá a rozseká mamku sekerou. O 40 rokov neskôr začne vraždiť, len tak, bez príčiny. Ono, v tomto slashere mixnutom giallom vlastne nemá nič zmyseľ. Pri väčšine scén si budete hovoriť WTF? a smiať sa. Nechýba gore v spojení s nahými ženami a motorovkou, takže žiadnemu fanúšikovi hlúpych, gore, trash filmov by Pieces nemali uniknúť . Ooooo aby som nezabudol....koniec je ešte viac mimo než v Sleepaway Camp.

plagát

Firefly (2002) (seriál) 

Geniálne, a to sci-fi neznášam...

plagát

Hostel 2 (2007) 

Bavil som sa a to je asi to najdôležitejšie. Samozrejme Eli sľuboval veci z ktorých sa pogrciam, veci ktoré zmenia horrorovú históriu atd. a samozrejme sa z toho nič nekoná lebo Eli rád tára avšak to nemení nič na fakte, že film je zábavný a hlavne nenudí, čo sa pri jednotke občas mohlo stať. Takisto nečakajte žiadne softporno, ale potešené môžu byť možno dámy pretože sa tu ukážu dvaja vtáci ;). Problémom môže byť, že aj keď ide o film o mučení tak si tu toho mučenia až toľko neužijeme, ale v porovnaní s jednotkou sa predsa len pritlačilo na pílu a pri jednej z posledných scén necítil bolesť len ten hajzlík ale aj ja (tá scénka nebola nechutná, dokonca bola nakoniec zámerne odlahčená a človek sa zasmeje ale pokiaľ ste chlap tak vás to bude bolieť). Zlé dialógy sú neni novinkou, ale prekvapujúco mi boli hlavné hrdinky sympatické a predovšetkým roztomilú, naivnú a tak škaredú Heather Matarazzo som si obľúbil a keď prišla jej veľmi štýlová, erotická a pekne gore smrť skoro som plakal. Navyše tu je Milan Kňažko, pri ktorom je vidieť, že bol kedysi mafiánom a jeho scéna s bubblegum gang má atmosféru a je na nej vidieť, že Roth svoju réžiu neustále zlepšuje. K tomu všetkému cameo Ruggera je skutočne podarené, avšak tento fakt si bohužiaľ podobne ako väčšinu vecí ktoré súvisia s Rothom uvedomia len skutoční fanúšikovia hororu. Okrem Ruggera sa tu mimo iných objavil aj Luc Merenda v roli detektíva, pričom ide o poctu jednému z mojich najobľúbenjších taliaskych giallo filmov Torso. Aj keď sa jedná do značnej miery o dospelejšie dielo s komplexnejším dejom, v konečnom dôsledku pre mňa o niečo horšie než jednotka, pretože tá bola značne intenzívnejšia.

plagát

Čierne Vianoce (2006) 

Kúzlo pôvodného Black Christmas spočívalo v tajomnosti vraha a v tom, že sme sa vlastne ani na konci filmu nedozvedeli totožnosť vraha. Glen Morgan to zobral úplne opačne a podáva nám triviálnu vysvetlenie o týranom dieťati z ktorého vyrastie masový vrah. Pokiaľ scenárista nevie prísť s niečím originálnym, možno by bolo dobré si uvedomiť, že ukázať alebo povedať menej je niekedy viac. Navodzovať atmosféru Vianoc pomocou vianočných kolied je veľmi lacný trik, ktorý jednoducho nemôže fungovať a podobne nefunguje ani celková atmosféra filmu, ktorý až na jednu lakačku pôsobí veľmi nudným dojmom. Herecké obsadenie je typické pre slasher: pekné dievčatá bez hereckého talentu. Jedným z najväčších problémov dnešných slasherov je to, že to nedokážu filmári zužitkovať. Nikto nepotrebujem oskarové výkony, ale prečo keď si už dajú tú námahu a obsadia pekné dievčatá, tak to nedokážu využiť v nejakej erotickej scéne, alebo aspoň dievčence ukázať nahé? Veď to bolo také pekné pravidlo slasherov 80-tych rokov. No a ten koniec....WTF???