Reklama

Reklama

Rick a Morty

(seriál)
  • USA Rick and Morty
Trailer 1
USA, (2013–2024), 28 h 57 min (Minutáž: 20–23 min)

Hrajú:

Chris Parnell, Sarah Chalke, Jess Harnell, Phil Hendrie, Maurice LaMarche, Echo Kellum, Gary Anthony Williams, Rob Paulsen, David Cross, B. Harrison Smith (viac)
(ďalšie profesie)

Série(8) / Epizódy(79)

Byl pohřešovaný skoro 20 let, ale teď se Rick Sanchez najednou objeví u své dcery Beth a chce se k ní a její rodině nastěhovat. Po dojemném shledání se Rick usídlí v garáži, kterou předělá na laboratoř, a začne v ní zkoumat různá nebezpečná udělátka a strojky. Samo o sobě by to nikomu nevadilo, jenže Rick do svých dobrodružných pokusů stále častěji zatahuje také svá vnoučata Mortyho a Summer. (TV Prima)

(viac)

Recenzie používateľa IZFNP k tomuto seriálu (7)

Rick a Morty (2013) 

Nielen na poli kreslených seriálov, ale na poli komediálnych seriálov obecne jeden z najoriginálnejších, najzvrátenejších, najnašlapanejších a hlavne najvtipnejších počinov. Gagy, situačná komika, vymazlené charaktery (nielen Rick a Morty, ale i Jerry je komediálny klenot) a taká smršť nápadov, že ma počiatočné nenadšenie prešlo veľmi rýchlo a seriál som zhltla na dvakrát. A v nečakane silných emocionálnych, dramatických momentoch si uvedomíte, že to nie je len nápaditá zábava. Cynický humor i citlivý prístup k postavám, mindfuck, paródia i pocta sci-fi žánru, no hlavne moja nová animovaná srdcovka. ()

Série 3 (2017) (S03) 

Napriek neuspokojivému finále je to stále komediálna pecka. Žiaľ, vrátili sme sa k neduhu prvej série: nevyrovnanosti v kvalite jednotlivých epizód. Ale stále... Aprílový prvý diel bol brutálny krok od tvorcov, stred série bol našlapaná, komediálne-dramatická pecka, a séria dávala zmysel i ako organický, komplexný celok - takže plné hodnotenie seriálu ostáva. ()

Rest and Ricklaxation (2017) (S03E06) 

Dieľ, ktorý tak výrazne prispel k budovaniu charakterov, že je až neskutočné, ako to na tej ploche 20 minút všetko funguje spolu s priehrštím iných nápadov a motívov. ()

The Ricklantis Mixup (2017) (S03E07) 

Určite jedna z TOP epizód celej série, a dosť určite aj celého seriálu. Prosím vás, ako je možné do 20 minút narvať toľko odkazov, motívov, nápadov, narážok, kritiky, paródie, hĺbky i vtipu? Masterpiece. ()

The Rickchurian Mortydate (2017) (S03E10) 

“You don’t know what I am! You don’t know what I can do! I’m Doctor Who in this motherfucker! I could be a clone. I could be a hologram! We could be clones controlled by robots controlled by special headsets that the real Rick and Morty are wearing while they’re fucking your mother!” Jedna z najlepších scén série, Rick dával mistra prezidenta dole jedna radosť. V diely ma bavilo sledovať, ako neskutočne sme sa posunuli od prvého dielu - v celej sérii boli náznaky, že Morty je zabehnutý adventurista, avšak až tu plne vidieť, že Sanchezovcov ako celok už skrátka nič neprekvapí. Rick a Morty sú tak vzácne na jednej, apatickej vlne. Celá záplietka v Bielom dome bola pomerne zábavná, na finálnu epizódu však slabá, za to Bethin problém s klonom bol dosť fajn. Škoda konca, ktorý ma neposadil, ako by finále série jedného z najlepších momentálne vysielaných seriálov malo. Napadlo mi, či nás nečaká podobné prekvapenie ako s prvým dielom - a tvorcovia sa o týždeň nevytasia s 11. dielom, ktorý by linku s Evil Mortym či Beth prekopal. Ak by to tak bolo a tvorcovia by také prekvapenie dali, piedestál pod seriálom navýšim o gigantické, úprimné BRAVÓ! ()

Rickdependence Spray (2021) (S05E04) 

Prikláňam sa k tým, čo diel považujú za jeden z najhorších v seriále. A nejde vôbec o to, že by mi prišiel nechutný alebo odveci, to mi nevadí. Vadí mi, že nemal absolútne žiadnu invenciu, nebol chytrý ani prepracovaný, a vlastne ani nie príliš šokujúci. Splácaná kravina bez kontextu. EDIT: Po 7. diele pridávam hviezdu, dobre teda. ()

Súvisiace novinky

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

29.12.2021

Letošní žebříček nejstahovanějších seriálů roku ovládlo studio Marvel spolu se studiem Disney. Pirátství samozřejmě není nic chvályhodného a prvenství v tomhle směru vlastně není až zase taková výhra… (viac)

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

08.01.2021

Po napsání scénáře k pokračování Doctora Strange s podtitulem In The Multiverse of Madness a roli hlavního scenáristy a jednoho z producentů na seriálu Loki od streamovací služby Disney+ se Michael… (viac)

Nejstahovanější seriály za rok 2020

Nejstahovanější seriály za rok 2020

06.01.2021

Jako každoročně vydává server TorrentFreak analýzu nejstahovanějších seriálů za uplynulých dvanáct měsíců. Po takřka dekádě, kdy tento žebříček se všemi svými nelegálními staženími doslova dominovala… (viac)

Ceny Emmy 2020 ovládla HBO

Ceny Emmy 2020 ovládla HBO

21.09.2020

V poněkud komornějším duchu byly letos rozdávány prestižní televizní ceny Emmy. Kvůli opatřením nedošlo tentokrát na živé publikum a moderátor Jimmy Kimmel se tak s většinou nominovaných bavil pouze… (viac)

Reklama

Reklama