Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jubei je nindža, kterého si můžete najmout za peníze. Jeho schopnosti a dovednosti ovládání meče jsou výjimečné. Okolnosti ho donutí k tomu, aby jednomu staříkovi pomáhal zlikvidovt osm ďáblů Kimon. (sheen)

Recenzie (140)

Hromino 

všetky recenzie používateľa

Zakrslý, vrásčitý, perverzní děda, co rád trousí hlášky a je nechutně mazaný. Půvabná ženská ninja, se kterou když se vyspíte, umřete. A nebojácný chlapík, jenž vám se svou katanou milerád ostříkne obrazovku červenou barvou. Jak působivé! Chyby své to určitě má, ale vše přebíjí poutavý příběh, sympatické postavy se zajímavými záporáky a líbivá akce. Pro fanoušky Berserka – a nejen pro ně – téměř povinnost. ()

berg.12 

všetky recenzie používateľa

"Detektivka" ze starého Japonska, obohacená o mýtické a nadpřirozené prvky, celá samozřejmě v duchu bojových umění. Velmi brutální a syrová, místy trochu překombinovaná, rozhodně žádná pohádka pro děti. Samotného mě až na svou atmosféru moc nezaujala, nejspíš tím, že bojová umění neprožívám tolik jako ostatní, ale ve svém žánru patří rozhodně k nadprůměru. ()

Reklama

Kwaichi 

všetky recenzie používateľa

Verzia Naruta pre dospelých. Osobne ma to zaujalo viac ako Naruto a keď sa pozriem na rok vzniku vidím odkiaľ čerpali skoro všetky anime, ktoré som v mladosti pozeral. Jubei predstavuje ozajstného, správneho ninju, ktorý sám putuje po krajine a za pár drobných alebo len pre dobrú vec neváha využiť svoje majstrovské umenie boja aby dal veci do poriadku. Snaží sa to vyriešiť najskôr mierumilovnou cestou, no ak to inak nejde neváha vytasiť svoj smrteľný meč. Práve takéto postavy mi chýbajú v dnešnej dobe. ()

Doudis19 

všetky recenzie používateľa

Mononoke má překrásný příběh a kouzlo výjmečné myšlenky. Ninja Scroll má překrásnou animaci a kouzlo výjmečné hlavní postavy. Jubei není ten klasický mlčenlivý manga hrdina, co se vyhýbá boji, kdy jen může. Daleko blíže má například k Alucardovi ze seriálu Hellsing. Je to hláškující, namachrovanej frajer, co srovná se zemí kohokoli, kdo jen projeví zájem - klidně i nesmrtelné, které bude zabíjet znovu a znovu :). Brutalita, krev a sex už k těmhle dospěláckým pohádkám zkrátka patří. Pro mě nejlepší japonský animák. ()

Rozjimatel 

všetky recenzie používateľa

"Každý, kto sa s ňou pomiluje, zomrie. Takže vidíš, v tomto amorálnom svete je dokonalá."     Tak toto je teda na "rozprávku" poriadne drsné - postavy umierajú jedna za druhou, krv strieka na všetky strany, je to tu samá nezvyčajne otvorená sexuálna scéna. Priznávam, že spočiatku som bol dosť zaskočený, keďže som netušil, do čoho idem, ale postupne si ma to dokázalo získať svojím parádne temným príbehom odohrávajúcim sa v nápaditom fantazijnom svete so zaujímavými postavami. Super postavy sú napríklad "kamenný démon", či "hadia žena" a samozrejme dve hlavné postavy Džúbei a Kageró, medzi ktorými je výborná chémia a pekne je vykreslený aj vývoj vzťahu medzi nimi. A napokon i samotná animácia sa nadmieru vydarila (pekné výtvarné stvárnenie).     "Je pravda, že muži, s ktorými spíš, zomierajú na otravu?" "Vyspi sa so mnou a dozvieš sa to." ()

Galéria (22)

Zaujímavosti (4)

  • Postava Júbei Kibagami je inspirována skutečnou historickou postavou Jagjú Júbei Mitsujošim, který v období Meidži patřil mezi nejslavnější a nejlepší samuraje své doby. (Zdroj: ČSFD)
  • V domovském Japonsku nebyl film zdaleka natolik úspěšný a tak dobře hodnocen jako v USA. (Hromino)

Súvisiace novinky

Festival japonského filmu a kultury EIGASAI

Festival japonského filmu a kultury EIGASAI

17.01.2014

Ve dnech 22. – 28. ledna 2014 ovládne pražské kino Lucerna 7. ročník festivalu japonského filmu a kultury EIGASAI 2014. Návštěvníci se mohou těšit na 16 jedinečných filmových projekcí a bohatý… (viac)

Reklama

Reklama