Reklama

Reklama

VOD (1)

70. roky 19. storočia. Medzi novými osadníkmi Divokého západu čaká dánsky prisťahovalec Jon Jensen (Mads Mikkelsen) už dlhé roky na to, aby mohol priviesť do Spojených štátov svoju rodinu. Keď sa mu to konečne podarí, krátko po príchode sa jeho žena aj syn stanú obeťami hrozného zločinu. Jon zo žiaľu a zúfalstva páchateľov prenasleduje a zabije, čo sa nezaobíde bez ostrej reakcie okolia. Bratom jedného zo zabitých vrahov je totiž bezcitný plukovník Henry Delarue (Jeffrey Dean Morgan), ktorý terorizuje mestečko Black Creek a nezastaví sa pred ničím, len aby pomstil svojho súrodenca. Bez pomoci komunity, ktorá ho opustila a zavrhla, sa Jon mení z mierumilovného farmára na neohrozeného bojovníka, ktorý sa musí postaviť zločineckej presile sám, aby našiel pokoj v duši a možno aj zachránil obyvateľov mesta. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (518)

classic 

všetky recenzie používateľa

MADS MIKKELSEN je dánska herecká SUPERSTAR NUMBER ONE v geniálnom dánskom westerne, aký si dlho nepamätám, s Evou Green si taktiež zahral v bondovke Casino Royale, vtedy mal zápornú postavu teroristu Le Chiffre, tentokrát kladnú, excelentnú postavu typu: „Oko za oko, zub za zub...” Film o POMSTE, lebo dánsky prisťahovalec Jon prišiel do Ameriky za lepším životom, ako milióny ďalších, spolu s bratom Petrom makali, aby mohla prísť neskôr za Jonom žena so synom z Dánska, prídu, ale americká adaptácia sa bohužiaľ nekoná, vezú sa v dostavníku s dvoma chlapmi, ktorí znásilnia Jonovu ženu, zabijú mu syna, Jon sa samozrejme pomstí, obidvoch ich zabije, len staré známe je, že ten mŕtvy podliak má obávaného brata, excelentného hajzla, ktorého budete poriadne nenávidieť, všetci v mestečku sa pred ním trasú ako osiky a volá sa plukovník Henry Delarue, ktorý na oplátku zastrelí niekoľko ľudí, lebo šerif nebol schopný do dvoch hodín nájsť „vinníka...” Henry má švagrinú Madelaine, ktorej Indiáni voľakedy odrezali jazyk, preto táto postava nevydá zo seba ani hlásku, pričom práve mŕtvy brat Henryho Paul ju zachránil pred krutým osudom, ale odpustiť sa to aj tak nedá, lebo to čo urobil je obyčajné primitívne barbarstvo! De-facto EVA GREEN je klasicky krásna, sexy a nemusí povedať ani slovo a vy viete, že z očí jej srší poriadna nenávisť... Mads Mikkelsen je extrémne fotogenický, KAMERA je taká bravúrna, že som si užíval každé jedno políčko filmu, Jeffrey Dean Morgan je taký svinský, slizký, odporný, nechutný, že ho máte automaticky chuť okamžite zastreliť!!! Ja som spokojný, i keď je film rýchlo po čase predvídateľný, ide v duchu klasických béčkových akčných filmov, že jednotlivec si poradí s bandou, ale tu mu HELFNE i druhá opora, ktorú nechám na divákoch, ktorým odporúčam tento vskutku brutálny western s vynikajúcim Madsom Mikkelsenom!!!!! ()

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Skvělý Western/Revenge s vynikajícím Mikkelsnem a opět svůdnou Evou Green. Film sice nepřínáší do žánru nic nového a bere si leccos z klasiky 7 statečných, ale při mrtvém žánru mi to vůbec nevadí,jsem rád za každý přírůstek, kterému se podaří zachytit drsnost tehdejší doby. Být film krvavější šel bych i na plný. Slušná zábava. 80% ()

Reklama

eLeR 

všetky recenzie používateľa

Od začiatku do konca som to sledovala s pocitom, že mi je úplne jedno ako to skončí, kto prežije, či neprežije. Úplne priemerný westernový príbeh a veľmi slabá muzika. Jeffrey celkom presvedčivý, čo som teda nečakala, Mikael potešil a Mads bol ako vždy výborný, a to isté platí aj o tej jeho zelenej košeli. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Mikkelsen a Eva Green vo westerne? Ktorý chlap odolá? Úvod v dostavníku je perfektný, napätá atmosféra by sa dala krájať. Potom je tu už "len" Mikkelsenova priamočiara cesta za pomstou na ktorej mu trochu pomôže Evka. Tá za celý film neprehovorí ani slovo, indiáni jej vyrezali jazyk, a všetky scény v ktorých sa objaví sú rovnako napínavé ako tie Mikkelsenove. The Salvation je čistá žánrovka, bez nejakých zvratov či prekvapení. Podľa tejto šablony vznikli desiatky možno i stovky westernov, takže fanda žánru prekvapený nebude. J. D. Morgan mi ksichtom už niekoľký krát pripomenul Ch. Bardema. Osobne by som tomuto westernu aspoň 10 minút pridal a rozhodne by som v nich rád videl Evu Green. Jej postava bola jednoducho zaujímavá a patrilo by sa pridať pár scén z jej minulosti, napr ako prišla o jazyk. Na odľahčenie musím dodať, že nechcem nijako zľahčovať tragédiu akou Mikkelsen prešiel, ale nakoniec mu to prinieslo malý poklad. Kto by nechcel sympatickú Evku a k tomu nemú? Krásna a nemá žena - sen každého chlapa...80%. ()

PetrPan 

všetky recenzie používateľa

Dánské špagety a táhnou! The Salvation potvrzuje pravidlo, že krása se skrývá v jednoduchosti. Zarputilí milovníci hutných příběhů a hlubokých myšlenek patrně ohrnou své nosy, zamumlají něco o primitivismu a plytkosti a potáhnou o dům dál. My ostatní se necháme opájet touhle nesmírně sexy filmovou striptérkou, která má všechno na svým místě. Možná není z nejchytřejších a její největší životní touhou je kabelka od Gucciho, ale to co předvádí na pódiu vás přivádí do varu. A pozvete-li ji na skleničku, máte velkou šanci poznat, že tyhle holky mají v jistých situacích neomezenou fantazii, kterou se nebojí realizovat... A přesně takovej je i tenhle film, jeho přímočarost a bezelstnost je naprosto okouzlující. Čtyři hvězdy, plnou pozornost bych přece jen věnoval skutečné striptérce. Navíc Eva Green se nesvlékla a já se jí tak celou dobu bál. Viděno během Challenge tour 2015 Speciál: Filmový lov ()

Galéria (70)

Zaujímavosti (11)

Súvisiace novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (viac)

Reklama

Reklama