Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film pojednáva o jednej z najväčších hokejových legiend všetkých čias, Gordie Howovi. Zachytáva obdobie od jeho prvého ukončenia kariéry až po koniec prvej sezóny vo WHA.
Gordie Howe si užíva zaslúžený odpočinok a stále vysokú popularitu. Vnútorne ho to však ďalej tiahne k hokeji. Zlom nastane, keď jeho synovia podpíšu zmluvy s Houstonon z WHA, konkurenčnej ligy NHL. Gordie sa rozhodne, že Houston nezíska dvoch, ale troch Howov. Zvládne 45-ročný Howe návrat k hokeju? Ako to ovplyvní jeho rodinu? A nebudú to predstavitelia NHL a materského Detroitu považovať za zradu?
Gordieho Howa si zahral Michael Shanks, jeho ženu Colleen stvárnila Kathleen Robertson a v úlohe Howových synov sa predstavili málo známi herci Andrew Herr a Dylan Playfair. (ywo666)

(viac)

Recenzie (33)

Djoker 

všetky recenzie používateľa

Většinu Gretzkyho rekordů v NHL už nikdo nepřekoná. Debaty o tom, zda měl větší talent on nebo Lemieux, také nikdy nepřestanou, ale Mr. Hockey bude navždy právě Gordie Howe. Legenda, která hrála NHL ještě ve svých 52 letech a kterou evidentně značná část hokejové veřejnosti nezná, když je v šoku z toho, že Jágr chce hrát do 50. Gordieho život by dal na deset filmů a tento se věnuje pouze jeho příchodu do WHA, který byl senzací, což asi pochopí pouze diváci, kteří mají alespoň základní povědomí i historii NHL. Shanks jako Howe byl trefou do černého. ()

SpaceOdyseus 

všetky recenzie používateľa

Opravdu dobrych filmu o hokeji je jako safranu, tohle je jeden z nich. Nejde o klasicky zivotopis, vetsinu filmu se venuje priblizne jednomu roku zivota Gordieho, ale dozvime se o nem a jeho rodine opravdu hodne, stejne jako o tehdejsi situaci na hokejove scene. Zaver filmu je velmi silny diky pouziti skutecnych zaberu a pomyslneho predani zezla. Kdo nema rad hokej, at si strhne libovolny pocet hvezd. ()

Reklama

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Filmov o hokeji je máličko, a preto si treba vážiť každý jeden. Gordie je síce legenda a určite veľký hráč nespochybniteľných kvalít, ale nikdy som k nemu neprechovával nijaký veľký obdiv (to bude asi tou nenávisťou k Red Wings). Námetovo film nebol zlý, veď rozkol v NHL a vznik konkurenčnej WHA určite rozbúrila hladinu vtedajšieho hokejového sveta. Ale to upriamenie na klan Howeovcov ma tak trochu ubíjalo. Áno, je to pekné, že synáčikovia si zahrali spolu v jednom teame s legendárnym oteckom, ale mňa osobne to akosi nebavilo. A to som hokejový fanúšik od útleho detstva. Proste si myslím, že hokejový svet má omnoho viac oveľa pútavejších príbehoch ako bol tento. ()

zette 

všetky recenzie používateľa

Skoda, ze se jedna jen o televizni film, i kdyz velmi dobry. Pevne verim, ze Gordie Howe bude mit brzy celovecerni film, jeho kariera byla ale natolik uzasna, ze by zde byl na miste i serial.-). Zde je vybrany jen kratky usek z jeho hokejoveho zivota, o to vice zajimavejsi. A to jeho prvni sezona ve WHA, kde nastupoval spolecne se svymi syny. Atmosferu to ma, silny pribeh, solidni herecke vykony… Pro hokejove fanousky povinnost videt! ()

Martrix 

všetky recenzie používateľa

Obecně jsem při sledování životopisných filmů skeptický a často se potvrdilo, že si autoři nemohli pomoct a "poladili si to" po svém. Málokdo je ochoten zveřejnit svůj životní příběh bez cenzury a když přidáte smutný fakt, že téměř nikdo není ochoten natočit pouhou pravdu, nemůžete čekat nic jiného, než "silně tendenční drama" o někom známém. Tento film by mohl posloužit jako šablona. Možná byl Howe opravdu nejen skvělý hokejista, ale i otec, manžel a vůbec člověk...nechci mu křivdit, ale oni byli úžasní a skvělí také jeho synové, manželka, přítelkyně jeho syna, možná i jejich zahradník... . Dokonce i postavy, které nebyly líčeny v hezkém světle, neměly vliv na to, že podle tohoto filmu Howe prožil nádherný život bez mráčků. Rozumím tomu...měla to být pocta, poděkování...ale jako divák čekám trošinku víc. Tohle bylo jako dívat se do vitríny plné medailí a pohárů. Mám hokej rád, sportovní filmy taky, ale Mr. Hockey: The Gordie Howe Story je na můj vkus jen vyvoněný úryvek o tom, jak se chrabrý veterán Gordie nenechal bídným pohlavárem NHL zastrašit a zahrál si se synky v konkurenční lize. Nicméně víc teď chápu Jágra. Ale o něm nejspíš takový film nikdo nenatočí. ()

Galéria (8)

Zaujímavosti (7)

  • V 52 rokoch sa vrátil do NHL a v 80 zápasoch nazbieral 41 bodov. Jedná sa o najstaršieho hokejistu hrajúceho NHL. Nejednalo sa ale o jeho koniec v hokeji. Vo veku 69 rokov odohral jedno striedanie za Detroit Vipers (IHL). Jedná sa o jediného hokejistu, ktorý hral profesionálny hokej v šiestich dekádach. (ywo666)
  • V sezóne, ktorá je predstavená vo filme, nazbieral Gordie Howe 100 bodov. (ywo666)
  • Vďaka kombinácií sily, tvrdosti a produktivity sa dosiahnutie gólu, prihrávky a bitky v zápase nazýva "Gordie Howe Hattrick". Štatisticky vedú túto neoficiálnu kategóriu Brenden Shanahan (17), Rich Tocchet a z aktívnych hráčov vedie Jarome Iginla (9). Paradoxne sám Howe získal iba dva takéto hattricky. (ywo666)

Reklama

Reklama