Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film pojednáva o jednej z najväčších hokejových legiend všetkých čias, Gordie Howovi. Zachytáva obdobie od jeho prvého ukončenia kariéry až po koniec prvej sezóny vo WHA.
Gordie Howe si užíva zaslúžený odpočinok a stále vysokú popularitu. Vnútorne ho to však ďalej tiahne k hokeji. Zlom nastane, keď jeho synovia podpíšu zmluvy s Houstonon z WHA, konkurenčnej ligy NHL. Gordie sa rozhodne, že Houston nezíska dvoch, ale troch Howov. Zvládne 45-ročný Howe návrat k hokeju? Ako to ovplyvní jeho rodinu? A nebudú to predstavitelia NHL a materského Detroitu považovať za zradu?
Gordieho Howa si zahral Michael Shanks, jeho ženu Colleen stvárnila Kathleen Robertson a v úlohe Howových synov sa predstavili málo známi herci Andrew Herr a Dylan Playfair. (ywo666)

(viac)

Zaujímavosti (7)

  • V 52 rokoch sa vrátil do NHL a v 80 zápasoch nazbieral 41 bodov. Jedná sa o najstaršieho hokejistu hrajúceho NHL. Nejednalo sa ale o jeho koniec v hokeji. Vo veku 69 rokov odohral jedno striedanie za Detroit Vipers (IHL). Jedná sa o jediného hokejistu, ktorý hral profesionálny hokej v šiestich dekádach. (ywo666)
  • Vďaka kombinácií sily, tvrdosti a produktivity sa dosiahnutie gólu, prihrávky a bitky v zápase nazýva "Gordie Howe Hattrick". Štatisticky vedú túto neoficiálnu kategóriu Brenden Shanahan (17), Rich Tocchet a z aktívnych hráčov vedie Jarome Iginla (9). Paradoxne sám Howe získal iba dva takéto hattricky. (ywo666)
  • Gordie Howe odohral najviac zápasov zo všetkých hráčov v histórií NHL (1767). Tento fakt umocňujú skutočnosti, že v jeho ére sa hrávalo o 12 zápasov menej za sezónu ako teraz. Navyše sa do tohto čísla nezapočítava 419 zápasov z WHA. V historických tabuľkách NHL skončil na treťom mieste v produktivite (1850), na druhom v počte gólov (801) a na ôsmom v počte asistencií (1049). (ywo666)
  • Gordie Howe vyhral 4-krát Stanley cup, 6-krát Hart Memorial Trophy (najužitočnejší hráč), 6-krát Art Ross Trophy (najproduktívnejší hráč) a raz Lionel Conacher Trophy (najlepší športovec). (ywo666)
  • Michaels Shanks je veľkým fanúšikom hokeja. Venoval sa mu však iba na amatérskej úrovni a kvôli úlohe v Stargate prestal hokej hrávať úplne. Preto sa musel na korčuliarske scény tvrdo pripravovať. Pomáhal mu v tom kamarát Ivan Bartok. Shanks tiež musel nabrať svalovú hmotu, aby lepšie vystihol silového útočníka Howa. Keďže mal na posilňovanie iba 5 týždňov, ďaleko zaostal za 93 kilami, okolo ktorých sa Gordie pohyboval. (ywo666)
  • Lochlyn Munro hrá vo filme Bobbyho Hulla. Jeho postava je o 12 rokov mladšia ako herec. Naopak Michael Shanks (G. Howe) bol o tri roky mladší ako jeho postava. (ywo666)
  • V sezóne, ktorá je predstavená vo filme, nazbieral Gordie Howe 100 bodov. (ywo666)

Reklama

Reklama