Reklama

Reklama

Old Firehand

  • Česko Old Firehand (viac)
TV spot

Obsahy(1)

Winnetoua a jeho sestru Nšo-či na ceste pohraničím prepadne banda pištoľníka Silersa. V poslednej chvíli sa našťastie objaví zálesák Old Firehand so svojimi priateľmi a banditov zaženú na útek. Spoločne prichádzajú do mexického mestečka Miramonte, v ktorom je väznený Silersov brat Bob. Je jasné, že bandita sa nezastaví pred ničím, aby brata oslobodil. (RTVS)

(viac)

Videá (1)

TV spot

Recenzie (128)

anli 

všetky recenzie používateľa

Mayovkám jen chybělo,aby si jich všimli američtí producenti a to se bohužel stalo.Nechápu,jak tohle někdo mohl pojmenovat"Old Firehand",když s onou knihou to nemá nic společného a hlavní hrdina vypadá ale úplně jinak.Navíc tam samozřejmě vystupuje Old Shatterhand,což tady ne,protože Lex Barker měl smlouvu už na jinou Mayovku.Nšo-či nám tu vstane z mrtvých a z chronologíí a příběhem si nikdo hlavu neláme.Takže jediné na co se dá koukat,je krajina,Brice a pár dobrých přestřelek.K tomu tradičně dobrá hudba a to je vše.Německý western s americkými prvky se nezdařil a je dobře,že už toho moc natočeno nebylo a zbytek Mayova díla nebyl zprasen.Za hudbu a Pierra dávám 30% a říkám,to stačilo. ()

LiVentura 

všetky recenzie používateľa

Skvělá hudba na pozadí další "Indiánky a Máyovky"..Tentokráte se náčelník Apačů setkává s novým přítelem, traperem Old Firehandem, jehož ruka je opravdu ohnivá. Winnetou se svou sestrou Nšo-či i Old Firehand s přáteli se však připlétají do cesty bandě zlotřilých desperátů proradného Silerse, který terorizuje celý kraj se svým nyní zatčeným bratrem... Bratr Silerse je však při úětku z vězení zabit a šéf bandy slibuje pomstu všem zúčastněným a spojí se s mexickým banditou a jeho lidmi..nastává boj na život a na smrt, v němž vítězí vždy dobro a spravedlnost..! ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

„Situácia je vážna, avšak nie zúfalá.“ Prehnane žoviálny Old Surehand v miestami až komediálnom podaní Stewarta Grangera sa síce dočkal trilógie (Medzi supmi, Old Surehand a Petrolejový princ), čo vôbec nie je málo, ale rozdelil publikum na divákov, ktorí boli plus mínus spokojní a na tých, ktorí si sťažovali, že to zašlo priďaleko, že sa z toho stáva fraška. Granger neznášal Pierrea Bricea, snažil sa Winnetouov priestor zoškrtať na minimum a keď sa nedalo, aspoň ho prehlušil svojím hlúpym, afektovaným, prehnane dominantným výkonom. Tým jemného Winnetoua síce zatlačil do úzadia, ale čas ukázal, že to proste bol debil a zakomplexovaný (pseudo)samec, kým nekonfliktný pacifista Pierre Brice to zahral ozaj dobre. Každopádne, tvorcovia zrejme pochopili, že je lepšie nedráždiť hada bosou nohou a už jeden rok po tretej časti ponúkli divákom nového Winnetouovho bieleho brata – trapera z hôr , ktorý nikdy neminie svoj cieľ menom Old Firehand. Hoci to takmer dvojmetrový Američan Rod Cameron poňal tiež do značnej miery odľahčene (čo je ale zrejme dané čiastočne azda i osobou režiséra – Alfred Vohrer podobne humorne, čudne a nemotorne natočil už Medzi supmi a Old Firehanda), predsa len má traper bližšie skôr k rešpekt budiacemu Old Shatterhandovi, než k fraškovému Old Surehandovi. Vidieť je to minimálne na úctivom vzťahu k Winnetouovi, ktorého neberie na takú ľahkú váhu, ako Old Surehand (ale jasné, nie je to ani Old Shatterhand). Na filme Old Firehand je prekvapivé, že Old Firehand vlastne ani nie je príliš titulným hrdinom. Nie je ním však ani Winnetou. Dalo by sa povedať, že je to skôr tímovka pripomínajúca zápletkou Sedem statočných. Paradoxom je, že najviac charizmy široko-ďaleko (samozrejme s výnimkou Winnetoua) má kladný veliteľ vojakov v podaní Rika Battagliau, pričom Rik rok predtým hral hlavnú zápornú rolu v Poslednom výstrele, kde zastrelil náčelníka Apačov (pravdaže ako iná postava). ()

Pohrobek 

všetky recenzie používateľa

Velice zajímavá míšenina mezi klasickými německými mayovkami a americkým westernem, jímž se film poprvé očividně snažil být. Z tohoto hlediska se zase o tak špatný western nejedná, i když ve srovnání se podobnými Sedmi statečnými nám zůstává pouze hodně slabý odvar. Hudba Petera Thomase pak musí každého porazit, na druhou stranu slavných původních melodií jsme si užili více než dost, a proto nemůže malá, Mexikem okořeněná, změna ničemu uškodit. Naprosto nechápu zdejší úšklebky nad Rodem Cameronem (mimochodem vzorem pro Fordovu postavu v Raiders of the Lost Ark) ()

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Hudba bola fajn, ale zbytok katastrofa, sem tam sa niečo blyslo v dobrom, ale dej, scénky, postavy, dialógy otras. Winnetou tam radšej ani nemal byť, je tam úplne zbytočný a jeho sestra ešte viac. Hrdina a jeho líščia čiapka nebol ani zďaleka oslnivý a nemalo to ďaleko od toho, aby som to nazval veľkým brakom. ()

Galéria (17)

Zaujímavosti (21)

  • Celkové náklady na stavby se vyšplhaly na 304 549 DM. (hippyman)
  • Podle prvních námětů se v tomto filmu měli objevit všichni tři "Oldové" - Old Firehand, Old Shatterhand a Old Surehand. Postava Vinnetoua (Pierre Brice) se měla zcela vynechat. (Filcooper)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené