Reklama

Reklama

VOD (1)

Testament mladosti prináša pôsobivý príbeh lásky, túžby a vojny, ktorý vznikol na motívy osudov Very Brittainovej (Alicia Vikander) a jej knižných spomienok na prvú svetovú vojnu. Vydajte sa na bolestivú cestu od mladistvých nádejí a snov až na samú hranicu šialenstva a zase späť vo filme o láske, márnosti vojny a o tom, ako aj v zlých časoch nájsť zmysel života. (TV Markíza)

(viac)

Videá (5)

Trailer 1

Recenzie (131)

marvan 

všetky recenzie používateľa

Vera Brittain vydala svůj pacifistický manifest v roce 1933 a za své názory tvrdě zaplatila i proto byla tak přesvědčivá. Každá doba má svá témata a své vlastní boje a v tom spočívá rozdíl mezi knihou a filmem. Názory Very jsou v dnešní době součástí mainstreamu, to co bylo dříve objevné, je dnes samozřejmé. Na filmu je silně znát, že za ním nestojí žádná opravdová tvůrčí zkušenost, že se tvůrci jen snaží přiživit na silném tématu, aniž by byli schopni k němu dodat cokoli navíc. Hezký, ale také dost zbytečný film. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $-miliónovTržby USA $1,822,250Tržby Celosvetovo $5,756,000▐ herečka Alicia Vikander je tento rok ako zjav, kde sa mihne tak tam žiary, tento komornejší romantický príbeh určite nie je na zahodenie len by to chcelo obratnejšiu réžiu, lebo nedokáže to úplne odzbrojiť ako by sa patrilo, takto len priemer /60%/ ()

Reklama

Susinnon 

všetky recenzie používateľa

Veľmi pekne, citlivo natočený príbeh života jednej silnej ženy. Vojna ničí, čo môže, berie si všetkých a všetko zaradom, ak sa jej do cesty postaví láska, pošliape ju ako burinu. Veľmi ma tento film zasiahol. Pretože tá bolesť, ktorú Vera cítila, som cítila s ňou. Ak už nechcete žmýkať emócie, pozrite si to aspoň pre ten vizuálny zážitok, pretože je to ako báseň. ()

Motinski 

všetky recenzie používateľa

Herecky to opäť ťahá Alicia Vikander. Cítiť že predloha je silná a dojemná, no jej prenesenie na plátno nedopadlo až tak dobre. V určitých momentoch može byť divák odzbrojený, remeselne ide o slušnú robotu ( kamera, hudba ), no vadilo mi rozsiahle kvantum informácií o tom čo hlavná postava zažila, na akých miestach sa ocitla, čo všetko robila. Ani jedna časť ma nedokázala úplne vtiahnuť a keď už som sa ako tak chytal išlo sa hneď ďalej. Buď mali pridať minúty alebo vyškrtnuť niektorých pasáže. Poprípade vycibriť tie najzaujímavejšie. Takto pôsobili scény rozťahane, no bez toho aby veľa povedali. Veľká škoda lebo Vera Brittain mala určite inšpiratívny život ktorý si zaslúžil celovečerný film. Testament mládi ale pôsobí ako lepšia TV produkcia čo potenciál využila tak na 60 %. Komornejšie spracovanie vojnového konfliktu mi nevadilo vôbec, skôr naopak, a na konci som ajtak neľutoval že som film zapol. ()

Sarkastic 

všetky recenzie používateľa

„Byla jsem tam na posledních pár měsíců. Jako dobrovolník na signální stanici poblíž Abbeville.“ - „To jsem nevěděla.“ - „Všechny nás obklopují duchové. Teď se musíme naučit s nimi žít.“ Jenže to je tak těžké…Mé první filmové setkání s režisérem Kentem. Ale troufám si říct, že tu jde hlavně o sílu předlohy, jež z celého filmu sálá. Původně jsem cítil trochu nedůvěru. Vzhledem k tuctovému plakátu a zdejšímu obsahu jsem se obával, jestli nepůjde jen o červenou knihovnu, ale zbytečně. Film sice začíná jako romantická idylka na pozadí nadšeného náboru do armády a přihlášky na Oxford, ale s prvními zraněnými se začne atmosféra díla měnit. A snímek postupně nabízí spoustu silných momentů, ať už šlo o odjezd vlaku, noviny plné jmen padlých, ležící vojáky, francouzskou realitu či třeba vášnivý projev (pacifistický jako celý film, ale v mnohém pochopitelný). A Alicia je tu výtečná. Dám solidní 4*, příjemné překvapení. „Budou na vás chtít zapomenout. Budou chtít, abych já zapomněla. To ale nemůžu. Já nezapomenu. To vám tady slibuju. Vám všem.“ ()

Galéria (37)

Zaujímavosti (4)

  • Natáčalo sa na viacerých miestach vo Veľkej Británii, predovšetkým však v Anglicku. (MikaelSVK)
  • Na začiatku vojny (1914) rozprávajúce sa ženy spomínajú, že sa začína vyskytovať choroba, ktorú nazývajú španielska chrípka. Tá však prišla až ku koncu vojny v 1918. (Brambory)

Reklama

Reklama