Reklama

Reklama

Búrlivé víno

(seriál)
  • Česko Bouřlivé víno
Dráma / Rodinný
Slovensko, 2012, 109x50 min

Scenár:

Diana Kacarová

Hrajú:

Emil Horváth ml., Nela Pocisková, Juraj Loj, Monika Hilmerová, Maroš Kramár, Helena Krajčiová, Jana Oľhová, Marián Slovák, Eva Rysová, Ľuboš Kostelný (viac)
(ďalšie profesie)

Obsahy(1)

Rodinný seriál z krásneho vinárskeho prostredia - Búrlivé víno, ktorý poteší najmä romantické duše. Určite vás zaujmú osudy dvoch vinárskych rodín, spojených dávnym priateľstvom a rozdelených klamstvom. Je to seriál, ktorý ponúka množstvo emócií, ktoré patria do životov každého z nás, ako je láska, priateľstvo, nenávisť a aj ľudskosť! (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (175)

matthew.17 

všetky recenzie používateľa

Menim hodnotenie z jednej hviezdičky za Bašu Švidraňovú na 4 za celý seriál. Nie je to dokonalé, nie je to to čo od seriálu očakávam, má to zopár hercov vďaka ktorým program zásadne nepozerám (Kramár)... ale má to čaro, dáva príležitosť hercom vymaniť sa zo škatuľky, otvára témy a charaktery ktoré na slovensku chýbali a napriek všetkým intrigám a seriálovým klišé sprostiam človeku aj tak zostane dobrý pocit - a toto je myšlienka, ktorú by raz mohol nejaký seriál rozpracovať naplno. (toto hodnotenie platí len po sériu 5, už tá bola na hrane a ňou to mali aj ukončiť, dalej len naťahovany odpad) ()

patrik1177 

všetky recenzie používateľa

Budem hodnotiť len to, čo som videl... čiže prvé 3 série. Potom ma to prestalo baviť. Keďže aktuálne vysielaná séria je posledná, trochu si zaspomínam, hoci naposledy som pozeral Búrlivé víno v roku 2014 a odvtedy som oveľa neprišiel. Pravdupovediac, vtedy som bol dosť naivný divák a to, čo nám ponúkli tvorcovia mi stačilo, dnes by som si Búrlivé víno už nepustil ani keby mi za to zaplatili. Dej sérií, ktoré som nevidel som si prečítal na internete a to mi dokonale stačilo. Spočiatku mal seriál veľkú sledovanosť aj veľký potenciál, škoda, že sa z toho vykľula nekonečná telenovela (ale vďaka Bohu sa už končí). Markíza ide so svojou tvorbou dolu vodou, mali by jej zakázať vytvárať vlastné seriály a ďalšie stupídnosti typu Farma. Keby od začiatku nekoncipovali Búrlivé víno ako denný seriál, ale povedzme 1 diel za týždeň s menej postavami a dejovými linkami, tak celý seriál mohol vyzerať a dopadnúť úplne inak. Hodnotenie prvých 3 sérií, ktoré som videl: 50%. P.S.: Keby som mal ohodnotiť aj zvyšné série, ktoré som nevidel, iba si prečítal dej a videl pár upútaviek v TV, tak hodnotenie by bolo ešte nižšie. ()

Reklama

Astaroth12 odpad!

všetky recenzie používateľa

Hneď na začiatok, videl som dosť dielov aby som to mohol komentovať. Videl som viacero podobných seriálov ale tento je z nich totálne najhorší. Ten alebo tí scenáristi, čo tvoria tento serial sú vypatlaný kreténi. Ešte začiatok seriálu sa dal, ale potom tam nastali totálne nelogické veci a už to nejde zvrátiť, tak sa seriál potápa viac a viac do svojich sračiek. Hercov nebudem komentovať, lebo kde nieje dobrý scenár tam by si vylámal zuby aj sám Robert De Niro. Vždy pri pozretí niektorých časti, má až nadrapuje nad absurditou niektorých postáv. Tam keď sú aj nejaké problémy, tak len počujem od hercov. To nevyriešiš, to nerieš a tých bezduchých pitomosti je tam oveľa viac. Stále tam niečo riešia aj tak nič z toho. Ivan Dolinský(E.Horvat) aby dal podpisové pravo neznámemu človeku a nie vlastnej rodine, tak to sa nevidí ani v argentínskej telenovele a jeho terajšia žena predáva jeho dom bez dedičského konania a on majetok nadobudol pred týmto sobášom, tak ona nemá nárok, len jej a jeho deti, ale to scenáristi určite ešte vysvetlia, logicky ako inač. Jedine čo ma bavilo v tomto seriáli, tak to boli dve brigádničky, ktoré to tam aspoň na chvíľu rozveselili.A NA SLOVENSKU JE TO TAK- Inde vo svete sa píšu pred hercami producenti resp. réžia, ale tu nie. Asi nie sú hrdí na svoju robotu a ani by nemali byt. ()

pali87 

všetky recenzie používateľa

Prečo sa tie slovenské seriáli berú tak vážne, divák si počas sledovania nemá kedy oddychnúť. Tvorcovia úplne odmietajú realitu a ostáva len herecká šeď opakujúca patetické dialógy, odohravajúca sa v sterilnom prostredí kulís, bez života a bez nápadu. A hlavne je cítiť že po vyriešení základných problémov postáv v prvej sérii, tvorcovia nebudú vedieť kam sa s vývojom príbehov pohnúť a seriál skončí a nahradí ho iný, podobný a tak dookola a dookola.. ()

Carol Pifková odpad!

všetky recenzie používateľa

Seriál nebudem hodnotiť, pretože nevidela som ani len jednu celú časť, ale videla som pár scén, ktoré by možno dokopy jednu epizódu vytvorili. (Dobre písala som, že nebudem, ale budem takéto sračky sa môžu hodnotiť aj keď som nevidela všetky epizódy, keď niečo stojí za hovno tak už tie ostatné epizódy môj názor nezmenia.)To je jedno, napriek tomu je to hovadina jak mraky. Neviem prečo všetci vychvaľujú Pociskovú, keď vôbec nevie hrať a pri každej scéne sa tvári akoby všetko číta z čítačky. Je nepresvedčivá ako ďalšia polka slovenských hercov v hocijakom slovenskom seriále. Zápletka nehorázne trápna, neoriginálna, už je ohraná. Všimla som si, že zase vznikol dáky slovenský okopčený seriál s touto istou zápletkou. Dve rodiny, dvaja zaľúbenci a rodiny sa navzájom neznášajú. Bože! Tak sa všetci povraždite hneď v prvej epizóde a bude svätý pokoj. Tieto slovenské kktiny ma fakt neprestávajú presviedčať o tom, že my nevieme vyprodukovať ani jeden poriadny seriál, ktorý by bol originálny a nebol prebratý alebo okopčený od tých napr. z Ameriky. Dvíha sa mi žalúdok, už len pri zvučke seriálu, podobný efekt ako pri Tisíc a jedna noc, s tým rozdielom, že toto je trápna slovenská zvučka a samozrejme, že od Pociskovej, ktorú teraz budeme všade pchať napriek tomu, že žiaden talent na hranie nemá. Naše slovenské seriály stoja za hovno, a nechápem prečo stále vznikajú nové. Aha jasné, lebo vždy sa nájde veľa púč bez zmyslu, ktorý by vedel oddeliť pičovinu od dobrého seriálu. Proste hrozní Hroznerovci a spol. ()

Galéria (52)

Zaujímavosti (31)

  • Pre kostymérky bol asi najväčší problém prívesok Niny Dolinskej (Nela Pocisková), ktorý sa im nepodarilo zohnať ani počas troch týždňov, a tak musel pricestovať až z Prahy. (Zdroj: markiza.sk)
  • Počas osemmesačného nakrúcania seriálu otehotneli hneď dve herečky, a to Alena Ďuranová (Dáša) a Monika Hilmerová (Eva), a preto museli tvorcovia obe tehotenstvá zakomponovať do deja. (Johnny.ARN)
  • Exteriéry viníc sa natáčali v obci Vištuk, ale aj v Šenkviciach a Modre. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama