Reklama

Reklama

Búrlivé víno

(seriál)
  • Česko Bouřlivé víno
Dráma / Rodinný
Slovensko, 2012, 109x50 min

Scenár:

Diana Kacarová

Hrajú:

Emil Horváth ml., Nela Pocisková, Juraj Loj, Monika Hilmerová, Maroš Kramár, Helena Krajčiová, Jana Oľhová, Marián Slovák, Eva Rysová, Ľuboš Kostelný (viac)
(ďalšie profesie)

Obsahy(1)

Rodinný seriál z krásneho vinárskeho prostredia - Búrlivé víno, ktorý poteší najmä romantické duše. Určite vás zaujmú osudy dvoch vinárskych rodín, spojených dávnym priateľstvom a rozdelených klamstvom. Je to seriál, ktorý ponúka množstvo emócií, ktoré patria do životov každého z nás, ako je láska, priateľstvo, nenávisť a aj ľudskosť! (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (175)

SeanLSD 

všetky recenzie používateľa

PANELÁK stretol FARMU a spáril sa s ním v ORDINÁCIÍ dakde v riti Pánubohu za chrbtom. K tomu trocha vykrádačky klasického Hečkovho Červeného vína a veľa trápneho žvanenia o cudzine ( Francúzsko by sa ešte dalo zniesť, ale neprestajné opakovanie slova Kongo znelo ako nejaké zaklínadlo na diváka, aby si to čudné slovo dokázal uložiť do pamäte ). Priepastné rozdiely medzi výkonmi skutočných hercov versus seriálových trapákov a kundičiek-hviezdičiek sú neznesiteľné - dnes, po toľkých podobných seriáloch, by sa to nemalo stávať už ani v tomto úbohom televíznom žánri „zo života“. Zápletky z malej komunity konečne mimo priestoru hlavného města a machinácií regionálnej politiky by aj boli zaujímavé a nosné, ale opakovanie stále tých istých vzťahových schém a šablón dokola, spolu s násilným vtláčaním všetkého „atraktívneho“, čo autora napadlo a čo pokradol z iných, rovnako neoriginálnych tuctových produkcií, ťahá tento seriál opäť ku dnu, nehovoriac o tradične zúfalej forme. Keby som aspoň z tej posratej vinice videl niečo viac než jeden nehybný statický záber ! ()

Pharao20 odpad!

všetky recenzie používateľa

Dalsi serial pre dochodcov a inych ludi s odumierajucimi mozgovymi bunkami - teda beznych divakov markizy...nikto normalny toto s oblubou pozerat nemoze...herecke vykony su amaterske (vacsina) dialogy umelo dramatizovane a maximalne trapne a nezaujimave..posobi to maximalne neprirodzene...videl som sice len asi 30 minut z jednej casti pocas vecere v praci ale stacilo mi to ... ()

Reklama

brumbrum 

všetky recenzie používateľa

Hm, akoze dost bieda, taka srackovejsia verzia srackovej Jednoduchej Marie. Srackovi herci, srackove pribehy. Obcas daka pekna pipka, tak na 1* to dako vytiahli, inak pozeratelne ovela horsie ako Dallas. Uz niekoho napadlo, ze 109x50min = 90.8 hodin, coze je pri pozerani od rana do vecer asi 10 dni :--))?? To ako dakto pocita s tym, ze clovek 10 dni svojho zivota preserie takto? Fuuu, to by muselo byt hodne ine vino! Kto pochybuje, kuknite si na youtube niekolko ukazok.. ()

Etrox49 

všetky recenzie používateľa

Spletité osudy dvoch nezmieriteľných vinárskych rodov na Slovensku?! To je asi rovnako „hodnotný“ námet ako príbeh homosexuálnej lásky na kaukazskej farme, ktorú decimuje bubonický mor. Darmo, slovenský seriálový kreténizmus prežíva svoju najsilnejšiu epochu. Tentokrát zavítame do prostredia malebných viníc, kde vášeň, city, staré krivdy a temperamentné osadenstvo nikdy nespí! 99% exteriérov aj interiérov je vykradnutých pravdepodobne zo všetkých juhoamerických telenoviel, ktoré uzreli svetlo sveta, čo len umocňuje celkový dojem, že ste všade len nie na Slovensku. Skutočne, už po pár dieloch nemám obavy o náš vinársky priemysel, všetko je čisté, obhospodárené a decentné. Kam sa podeli chátrajúce búdy, plesnivé miestnosti, rozpadnutá vlečka, hrdzavý preš, eventuálne zapáchajúci, na slnku hnijúci rmut? Aspoň, že sa kde tu sporadicky mihne nejaký ten ožratý zamestnanec lebo inak už neviem... V personálne bohato živenom projekte sa vyskytujú len 3 stráviteľné postavy, ktoré sú kvalitne zahraté a ničím neurazia (E. Horváth ml., Ľ. Kostelný a V. Černý ako Doktor Zvrhlík), zbytok predstavuje štandardne debilné, seriálové charaktery alebo komické figúrky. Jednou z nich je Marián Slovák aka Stanislav Rozner aka agent „vinár“. Obstarožný, soláriom opečený bonviván, ktorý, pokiaľ si práve nedáva podstrojovať všakovaké chuťovky svojou príšernou manželkou, prežíva predporážkové stavy pri citovaní svojej dokumentácie z Cibulkových zoznamov. Nanešťastie, podobne zábavných postáv je minimum. Absolútna katastrofa je ústredná persóna - Nina Dolinská, ktorú si ako svoju životnú rolu strihla herecky beznádejná Nela Pocisková. Miestna výstupná kontrola (zatím) s odporným, mužatkovským barytónom a preafektovaným prejavom (pozn.: skúste si jej výstupy niekedy pustiť bez zvuku), plní z hľadiska príbehu 3 rozhodujúce úlohy: čuchanie k vínu, zarážanie sa vinicami, rezistencia voči alfasamcom v danom sektore. Väčšie či menšie epizódky, spracované smrteľne nudnou formou, servírujú asi všetko, čo sa dá: zakázaná láska, transgeneračná nenávisť, intrigy, machinácie, domáce násilie, násilie na pracovisku, ŠTB, syndróm vyhorenia, gerontofília, rasizmus, alkoholizmus, voyeurizmus, striedavá starostlivosť a tak podobne... Záver: ďalší slovenský, raz už strávený seriálový guláš vyvrhnutý späť na svetlo sveta. Hviezda za trojicu zmienených hercov. ()

m.a.t.o. odpad!

všetky recenzie používateľa

OK, od Ordinácie v ružovej záhrade je to jednoznačne posun vpred, povedzme, že po technickej stránke (kamera, strih) a výberom lokácií to preští aj konkurenčný Panelák, ale stále je to iba telenovela, pretože - scenáristi sa točia stále na mieste, absolutne absentuje humor (áno, od denného seriálu vyžadujem aj štipku humoru) a nakoniec - herci sú neuveriteľní, niektorí (Loj, Pocisková, Túma, Deák) až trápni... ()

Galéria (52)

Zaujímavosti (31)

  • Najväčším šoumenom pri nakrúcaní bol Filip Tůma (André Simonet), ktorý mal vraj vždy výbornú náladu, vtipkoval a občas ostatným spestril deň operným spevom. (Zdroj: cas.sk)
  • Ľuboš Kostelný stvárnil v seriáli negatívnu postavu, a to tyrana a psychopata. Ako prezradil, bol to preňho veľký problém. (Johnny.ARN)
  • Exteriéry viníc sa natáčali v obci Vištuk, ale aj v Šenkviciach a Modre. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama