Reklama

Reklama

Búrlivé víno

(seriál)
  • Česko Bouřlivé víno
Dráma / Rodinný
Slovensko, 2012, 109x50 min

Scenár:

Diana Kacarová

Hrajú:

Emil Horváth ml., Nela Pocisková, Juraj Loj, Monika Hilmerová, Maroš Kramár, Helena Krajčiová, Jana Oľhová, Marián Slovák, Eva Rysová, Ľuboš Kostelný (viac)
(ďalšie profesie)

Obsahy(1)

Rodinný seriál z krásneho vinárskeho prostredia - Búrlivé víno, ktorý poteší najmä romantické duše. Určite vás zaujmú osudy dvoch vinárskych rodín, spojených dávnym priateľstvom a rozdelených klamstvom. Je to seriál, ktorý ponúka množstvo emócií, ktoré patria do životov každého z nás, ako je láska, priateľstvo, nenávisť a aj ľudskosť! (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (175)

brumbrum 

všetky recenzie používateľa

Hm, akoze dost bieda, taka srackovejsia verzia srackovej Jednoduchej Marie. Srackovi herci, srackove pribehy. Obcas daka pekna pipka, tak na 1* to dako vytiahli, inak pozeratelne ovela horsie ako Dallas. Uz niekoho napadlo, ze 109x50min = 90.8 hodin, coze je pri pozerani od rana do vecer asi 10 dni :--))?? To ako dakto pocita s tym, ze clovek 10 dni svojho zivota preserie takto? Fuuu, to by muselo byt hodne ine vino! Kto pochybuje, kuknite si na youtube niekolko ukazok.. ()

matthew.17 

všetky recenzie používateľa

Menim hodnotenie z jednej hviezdičky za Bašu Švidraňovú na 4 za celý seriál. Nie je to dokonalé, nie je to to čo od seriálu očakávam, má to zopár hercov vďaka ktorým program zásadne nepozerám (Kramár)... ale má to čaro, dáva príležitosť hercom vymaniť sa zo škatuľky, otvára témy a charaktery ktoré na slovensku chýbali a napriek všetkým intrigám a seriálovým klišé sprostiam človeku aj tak zostane dobrý pocit - a toto je myšlienka, ktorú by raz mohol nejaký seriál rozpracovať naplno. (toto hodnotenie platí len po sériu 5, už tá bola na hrane a ňou to mali aj ukončiť, dalej len naťahovany odpad) ()

Reklama

megajalec 

všetky recenzie používateľa

Neuveriteľne mi to pripomína juhoamerické telenovely. Len so slovenskými reáliami a hercami. Vymeňte kávu za víno, pridajte nejaké miestne špeciality (Štb) a výsledný produkt je na svete. Len dúfam, že sa to nebude vliecť celý rok. V porovnaní s latinskými telenovelami máme jednu výhodu: krajšie baby :) ()

Defaultovna odpad!

všetky recenzie používateľa

V čom spočíva najväčšia slabina slovenských "nekonečných" seriálov? Problém nie je v zlej myšlienke či scénari. Keby panelákový, alebo búrlivovínový skript dostal do ruky povedzme nejaký škandinávec, bola by z toho psychologická dráma ako remeň. Lenže: 1) Toporné a teatrálne postavy, zahrané nesympatickými hercami, recyklovanými z množstva podobných seriálov pôsobia otravne ešte skôr než otvoria ústa 2) Keď už tie ústa otvoria, zistíme, že dialógy sú neprirodzené bez štipky inteligentného humoru 3) Snaha producentov o čo najväčšie napätie a akciu prerastá do preexponovaných zápletiek "každý s každým každému za chrbtom", ktoré sa vyskytujú frekvenciou jedna v každej epizóde 4) Nehovoriac o názve seriálu a zvučke, ktoré predpovedajú záruku "skvelej" rodinnej zábavy každý deň pred televíznymi novinami na Narkóze. Aby sa nepovedalo, že som len kritik z princípu, zhliadla som jednu celú epizódu, na základe ktorej ukladám trashové hodnotenie. Z mojej strany niet čo dodať. ()

neimed 

všetky recenzie používateľa

Skoda celkom talentovaneho Filipa Tumu. Je to len dokaz toho, ze divadelny a operny herec sa v slovenskych "telenovelach" iba zhovadi a pokazi to jeho imidz. Dufam ze nie navzdy. Neviem ci je taka filmova kriza na Slovensku alebo co, rada by som v jeho filmografii videla aj nieco, co neoznacim dvoma hviezdickami, pripadne odpadom. Ak mam Burlive vino pustene, je to len preto, aby som ho aspon na chvilku zahliadla. Snad to s Pociskovou dlho tahat nebudu. Ma na lepsiu herecku kolegynu, nielen na taku soplanou, s ktorou sa prave nudi pri natacani. :D ()

Galéria (52)

Zaujímavosti (31)

  • Ľuboš Kostelný stvárnil v seriáli negatívnu postavu, a to tyrana a psychopata. Ako prezradil, bol to preňho veľký problém. (Johnny.ARN)
  • Pre kostymérky bol asi najväčší problém prívesok Niny Dolinskej (Nela Pocisková), ktorý sa im nepodarilo zohnať ani počas troch týždňov, a tak musel pricestovať až z Prahy. (Zdroj: markiza.sk)
  • Najväčším šoumenom pri nakrúcaní bol Filip Tůma (André Simonet), ktorý mal vraj vždy výbornú náladu, vtipkoval a občas ostatným spestril deň operným spevom. (Zdroj: cas.sk)

Reklama

Reklama