Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Horor
  • Krimi
  • Akčný

Recenzie (16)

plagát

Noc husí kůže (1986) 

no paaani.. isteho casu, mohla som mat asi 14-15 rokov mi nebolo vsetko jedno, ked som tento skvost videla.. rozhodne mi neprisial ako komedia, vzhladom k tomu, ze predtym som videla len jeden horor a to americky vlkodlak z londyna.. a aj to sa povazuje skor za komediu, nez horor.. ale ja som po tomto sledovala slimakov s inym respektom.. na tu dobu, je noc husi kuze dobre spracovany des, predtym by som dala 5*, dnes slabe 3*..

plagát

Búrlivé víno (2012) (seriál) 

Skoda celkom talentovaneho Filipa Tumu. Je to len dokaz toho, ze divadelny a operny herec sa v slovenskych "telenovelach" iba zhovadi a pokazi to jeho imidz. Dufam ze nie navzdy. Neviem ci je taka filmova kriza na Slovensku alebo co, rada by som v jeho filmografii videla aj nieco, co neoznacim dvoma hviezdickami, pripadne odpadom. Ak mam Burlive vino pustene, je to len preto, aby som ho aspon na chvilku zahliadla. Snad to s Pociskovou dlho tahat nebudu. Ma na lepsiu herecku kolegynu, nielen na taku soplanou, s ktorou sa prave nudi pri natacani. :D

plagát

American Horror Story - Murder House (2011) (séria) 

Prvá séria ma veľmi neohromila. Páčil sa mi dej, občas som sa však strácala v tom, čo dokážem predvídať a sklamanie, ktoré napokon prišlo, sem hodilo 4*. Druhá séria "asylum" bola neuveriteľná, toľko vzrušujúcich nesúvislých súvislostí, až mi nabiehali zimomriavky. Nedokázala som odtrhnúť oči, páčilo sa mi prelínanie časových etáp, vždy som čakala s nadšením čo zase nové príde. Napriek osudu Jude som až do konca s touto osobou nesúcitila, asi aj preto, že Jessicu Lange vždy vnímam ako negatívnu postavu. Teším sa na tretiu "coven", ale neviem či dosiahne u mňa úspech druhej série. Je až pozoruhodné, že prvé série sú takmer vždy viac v obľube. Toto je výnimka, dávam za asylum 5*.

plagát

Neprestávaj snívať (2009) (TV film) 

Taka otrasna podívaná, vyse 110 minut akoby poskladanych z telenovely. Dokonali ludia, krasni a protivni. A v hlavach nasráno. Pobavili ma sceny, kde Anna v kuse s placom cupita po dlhej chodbe, za 15 minut to urobila asi tri krat. Priznam sa, ze som to ani nedopozerala, ale zaver mi je upne jasny. Ze Stella to ukaze celeeeeemu svetu.

plagát

Prometheus (2012) 

Premieru som nestihala a nelutujem, kino s troma ludmi mi vyhovovalo akurat na to, aby som si vychutnala tento inak skvely filmik naplno, s nohami vylozenymi naproti. Nevyrovna sa to iste votrelcovi prvemu, cest jeho slave vecnej, ale napriek tomu som bola nadsena. Miestami sa dej uberal a zbytocne tahal tam, kde by som urobila plnu ciaru na monitore v nemocnici a z patologie tahala uz len jednoduchy posudok, kratky a strucny. Cca pol hodiny zbytocneho rozpoctu na niektorych miestach, kde som privierala jedno oko, ale druhe chcelo byt stoj co stoj v strehu. Nepochybujem o vynimocnosti Ridleyho Scotta, ale jedna velka hviezda k tomuto filmu skoncila kdesi na nocnej oblohe. Mozno okolo nej preleti nejaka kozmicka lod... Ach, uz prestan byt poeticka neimed.

plagát

Chata v horách (2012) 

Cakala by som klise teenage hororu, ktoreho zaciatok a koniec predvidam s uplnou presnostou, ale prekvapilo. Najviac sa mi pozdavala posledna polhodina, otvorene vytahove dvere do najhorsich demonickych predstav kazdeho smrtelnika. Nik by neostal pri zmysloch. Apropo... preco sa nakoniec nepremenila na vlkodlaka? Este by to stihla.

plagát

Jednou budem dál (2006) 

Raz budeme dalej, raz sa vsetko zmeni... Ked pozeram tento film, podvedome zatinam paste. Taky teror, nasilie a v nasej krajine aj uplnu slepotu rodicov a zainteresovanych na zakladnej skole sa dial este dlho potom, aj ked som chodila na skolu ja sama. V ulohe riaditela herec, ktoremu som verila. Stacilo sa pozriet ako nacisticky dirigoval v triede ked predstavoval noveho ucitela a najradsej by som v tejto scene nastupila ako maskovany hero ja a udrela ho po hlave baseballovou palkou. Skvely dansky film, americania by z toho urobili iba priemernu rodinnu dramu, preto 5 hviezdiciek. Severska kinematografia ma svoju jedinecnost a inteligentciu, ktora inym krajinam chyba. Zvlast pri takej tematike.

plagát

Farba citov (2011) 

"Stol plny jedla dal Minny silu ktoru potrebovala. Vzala deti, odisla od muza a nikdy sa nevratila..." a od tej chvile az do konca filmu som mala pocit, ze sa uz divam len na nejaku rozpravku. Mam rada, ked sa dobrym ludom deju dobre veci. Ked sa vsetko zle vrati zlemu v rovnakej miere. Inak ale pravdivy pribeh o tom ako to s odporom voci cernochom je. Problem minulosti, terajska... Sympaticke postavy cernochov, nesympaticke belochov. Aj ja by som bola taka ako Skeeter. Branila by som ludi s rovnakym pravom zit a pouzivat rovnake wc, misa nie je biela preto, ze je pre bielych. Tesila som sa, ze Hilly Holbrookova mala zahradu plnu prave tychto usmudlanych zachodikov, taka ironia. Ale nikdy som o podobnom pribehu s dobrym koncom nepocula. V realite vsak nie. Asi som dost pesimista, na to dokonale dobro proste neverim. Len mam rada, ked sa deju dobre veci. Ale vsetko s mierou. Nezijeme v rozpravke.

plagát

Bennyho video (1992) 

Tazko by sme cakali ze sa rozbehne nejake patranie po mladej dievcine, ktoru Benny chladnokrvne zavrazdil. Ani zmienka v novinach. Pretoze to ani zdaleka nebolo o nej, a u Hanekeho uz vobec. Mna to zaujimalo, hoci len na aku skolu chodila, ale nemohla som to cakat. Pre niekoho zdlhavy tyzden oddychu v Egypte, ja som medzitym mala cas premyslat, co asi robi Bennyho otec s telom. Ako si s nim poradi a kolko dni mu trvalo rozdrobit ju na prach. Ale to nebol ten typ pribehu. Kym si niekto mozno dookola pustal popravu svinky na zaciatku, ja na jeho konci som si x krat pozrela vyraz v ociach jeho rodicov, ked pochopili, co ich milovany syn prave urobil. Neverim, ze tento pohlad sa dal natocit hned na prvy sup. To muselo trvat zopar zaberov. Ale stalo to za to sa na nich divat.

plagát

Večný svit nepoškvrnenej mysle (2004) 

Je to zvlastne ako dokaze nejaky film spolu s hudbou vytvorit taku harmoniu, do ktorej sa rada ponorim a nic ine nejestvuje. Hudba je pre mna zaklad toho, aby som si film dokonale uzila. Modrovlasa Kate a netradicne smutny Jim... Vyzmizikovana tvar Elijaha, opakujuca svoje chyby Kirsten... Vizualne lakavy film, vizualne laskavy film... Pohladena dusa, bezsenne noci... 5 hviezdiciek a zatial 5 krat videny... Vsetko co v dnoch melancholie nevyhnutne potrebujem. A na co este dlho, dlho myslim. Kiezby sa dali urciti ludia skutocne z hlavy len tak - vymazat. O co lahsie by bolo potom dalej existovat.