Reklama

Reklama

Temný prípad

(seriál)
  • Česko Temný případ (viac)
Trailer 9
Krimi / Dráma / Mysteriózny / Thriller
USA, (2014–2025), 31 h 7 min (Minutáž: 54–86 min)

Hrajú:

Matthew McConaughey, Woody Harrelson, Michelle Monaghan, Colin Farrell, Rachel McAdams, Taylor Kitsch, Kelly Reilly, Vince Vaughn, Michael Potts (viac)
(ďalšie profesie)

Série(5) / Epizódy(31)

Obsahy(1)

Ústředními postavami seriálu jsou dva detektivové, jejichž životy se srazí a propojují během sedmnáct let trvající honičky sériového vraha v Louisianě. (oficiálny text distribútora)

Recenzie používateľa Sany33 k tomuto seriálu (9)

Dlouhá jasná tma (2014) (S01E01) 

Príbeh: Vraždu mladej ženy v záhadnom okultistickom štýle riešia dvaja diametrálne rozdielny detektívi. Kde jeden ponecháva priechod svojim myšlienkam na povrch druhý je stelesnením chladnej racionality. Na príbeh sa pozeráme z odstupom 17 rokov kedy dvojica mladých detektívov spovedá práve túto dvojicu vyšetrovateľov. Prevedenie: Okolo seriálu je veľký hipe a Louisiana v deväťdesiatych rokoch je ako stvorená na podobné vyprávanie ale ja som sa proste nudil. Kým som dopozeral tento pilot 3x som zaspal. Charaktery sú dokonalé ale niečo mi tam stále nejde podľa nôty, len ešte musím zistiť čo? 56% ()

Vidění (2014) (S01E02) 

Príbeh: Detektívi vedia, že sú na správnej stope keď v domčeku strateného dievčatka nájdu povedomí lapač vtákov. A v neďalekom kostole povedomí nákres na stene. Prevedenie: Už viem čo mi v predchádzajúcej časti chýbalo. Boli to neskutočné kozy Alexandri Daddario a prehrávaný výstup McConaugheyho pri vypočúvaní v súčasnosti. Časť o poznanie svižnejšia ale stále nuda a navyše sa vzďaľujeme prípadu a začíname riešiť súkromné sračky ústrednej dvojice. Verím, že sa to rozbehne lebo zatiaľ si to ani zďaleka nezaslúži hodnotenie akého sa mu na tejto platforme dostáva. 74% ()

Zamčený pokoj (2014) (S01E03) 

Príbeh: Ďalším krokom detektívov je vypočutie miestnej kresťanskej komunity ktorá poznala obeť. Cohle využi svoju nespavosť aby našiel prípad s podobným motívom aj charakteristickými znakmi. Dovedie ich to k žene, ktorej samovražda a razom javí úplne inak. Prevedene: Je dokonalá rovnováha medi súkromím detektívov a posunom v prípade to pravé orechové? Pre mňa jednoznačne, potom sú kvalitne vykreslené aj pohnútky každej postavy. A ako mi Cohle liezol na nervy teraz si v tejto úloh neviem nikoho iného predstaviť.  90% ()

Kdo chce kam (2014) (S01E04) 

Príbeh: Hartovi sa rúti manželstvo ale Cohle potrebuje svojho parťáka pri zmysloch lebo sa chystá na veľmi riskantnú operáciu. Aby našli podozrivého musia sa infiltrovať do drogového gangu motorkárov. Prevedenie: Cohla som si už zamiloval. Priznám sa, že to bolo ťažké ale milujem charakter toho chlapa. Všetky scény z tejto časti boli také surovo realistické až chápem prečo sa to dnešnému divákovi dostáva tak hlboko pod kožu. 97% ()

Tajný osud veškerého života (2014) (S01E05) 

Príbeh: Dolapenie páchateľa je na spadnutie a z Cohla a Harta sa razom stanú hrdinovia celej stanice. Ich životy sa razom vracajú do normálnych koľají až kým Cohle pri výsluchu nenatrafí na "Žltého kráľa" a postupne zisťuje, že hlavný páchateľ je zrejme stále na slobode. Detektívi v prítomnosti zas so všetkého podozrievajú Cohlea a Marty už nevie čomu má vlastne veriť. Prevedenie: Trocha pomalšia ako predchádzajúca ale za to oveľa napínavejšia časť. Minulosti už dozvonilo a zrejme sa už budeme pohybovať v súčasnosti, čo mne teda vyhovuje. 92% ()

Strašidelné domy (2014) (S01E06) 

Príbeh: Hart sa musí venovať rodine a podvádzaniu ženy z miestnou kurvou a tak Rust postupuje v pátraní na vlastnú päsť. Dozvedáme sa, prečo sa cesty dvoch parťákov rozdelili a aj to že sa v súčasnosti znova spoja aby dali minulosť znova dohromady. Prevedenie: Mňa moc tá Hartova love linka neberie ale zas na druhej strane Rust, keď ide sám je asi najzaujímavejší a najviac si tieto pasáže užívam. Záver sľubuje opätovné spojenie síl. 93% ()

Jakmile jsi odešel (2014) (S01E07) 

Príbeh: Hart sa rozhodne svojmu bývalému parťákovi veriť a pomôcť mu vyriešiť prípad, ktorý zasahuje do vysokých politických aj cirkevných kruhov. Detektívi postupne zisťujú s kým majú dočinenia. Prevedenie: Najzaujímavejšia pasáž celej prvej série lebo sa naplno venujeme vyšetrovaniu a všetko ostatné ide bokom. Aj po tých rokoch je Cohle najväčší frajer spomedzi detektívov. Neskutočne ma to baví aj napriek tomu že som na prvej časti 4x zaspal. 98% ()

Pusto a prázdno (2014) (S01E08) 

Príbeh: Hart a Cohle vďaka úplnej náhode prídu na adresu a dokonca aj meno páchateľa všetkých pohanských ohavností. Vydajú sa na uvedené miesto a dostávajú sa do priamej interakcie s novodobým psychopatom. Prevedenie: Finálna konfrontácia na domácom ihrisku miestneho cirkevného psychopata bola dotiahnutá na jednotku s hviezdičkou. Napätie sa dalo krájať a fakt, že dvaja starý kamoši zas ťahajú za jeden povraz nejdeného diváka hrial pri srdiečku. S počiatku som bol k tomuto seriálu veľmi skeptický ale ku koncu som sa radil k jeho skalným fanúšikom. 99% ()

Západní kniha mrtvých (2015) (S02E01) 

Príbeh: Osudy niekoľkých členov policajných zložiek sa prepletajú v priestore aj v čase s osudmi miestnych podnikateľov a politikov. Minulosť postáv sa strieda s prítomnosťou. Všetky charaktery sa nakoniec stretnú nad mŕtvolou tajomníka, ktorý mal na starosti lukratívny obchod. Prevedenie: Ani začiatok prvej série ma nijako neohúril ale toto bola ozaj slabota a ten guláš s postavami a časmi by zblbol aj sitkomovo zdatných sledovateľov. Neviem si zatiaľ obľúbiť ani jednu postavu ale snáď to bude mať stúpajúcu tendenciu. 39% ()

Súvisiace novinky

Lednové tipy z VOD služeb

Lednové tipy z VOD služeb

31.01.2024

Zima nám stále ještě nekončí, a tak pokud hledáte nápady, jak si zpříjemnit chladné večery strávené u televizních obrazovek v pohodlí a teple domova, máme pro vás opět pár zajímavých i netradičních… (viac)

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

27.01.2024

Před deseti lety byl Matthew McConaughey na absolutním vrcholu. Hlavní role v nolanovce, která je jednou z nejlepších sci-fi poslední dekády. Za Klub poslední naděje vyfoukl DiCapriovi Oscara, navíc… (viac)

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

05.10.2023

Skvělé zprávy pro fanoušky kyberpunku či sci-fi žánru obecně. Hra Cyberpunk 2077 se totiž oficiálně dočká hrané adaptace. Po úspěšném anime seriálu Cyberpunk: Edgerunners se tak bude jednat o další… (viac)

Blade naverboval scenáristu Temného případu

Blade naverboval scenáristu Temného případu

29.04.2023

S blížícím se začátkem natáčení nového Bladea přichází nyní zpráva, že na projektu už pár týdnů pracuje také scenárista a vůbec tvůrce seriálové antologie Temný případ Nic Pizzolatto. Pizzolatto… (viac)

Reklama

Reklama