Reklama

Reklama

Banshee

(seriál)
Trailer 10
USA, (2013–2016), 32 h 32 min (Minutáž: 44–60 min)

Hrajú:

Antony Starr, Ivana Milicevic, Ulrich Thomsen, Frankie Faison, Hoon Lee, Rus Blackwell, Lili Simmons, Matt Servitto, Trieste Kelly Dunn, Steve Coulter (viac)
(ďalšie profesie)

Série(4) / Epizódy(38)

Alan Ball, proslulý tvůrce seriálů True Blood - Pravá krev a Odpočívej v pokoji, přináší nové strhující akční drama, které vypráví o bývalém trestanci Lucasi Hoodovi (Antony Starr), jenž se neuvěřitelnou shodou okolností stane šerifem venkovského amišského městečka, když pátrá po ženě, kterou viděl naposledy před patnácti lety. Tehdy se po vyloupení klenotnictví Lucas dobrovolně vzdal policii, aby ona mohla uprchnout. Tato žena nyní žije v Banshee, říká si Carrie Hopewellová (Ivana Milicevicová), je vdaná za místního okresního prokurátora, má s ním dvě děti (z nichž jedno může být Lucasovo) a snaží se žít co nejnenápadněji... Dokud se neobjeví Lucas, jenž otřese celým jejím světěm a oživí staré vášně. Situaci komplikuje skutečnost, že Banshee je prolezlé korupcí a vládne mu amišský suverén Kai Proctor (Ulrich Thomsen), budující zde brutálně impérium postavené na drogách, hazardu a výpalném. Lucas s pomocí bývalého boxera, nyní barmana Sugara Batese (Frankie Faison) dokáže být Kaiovi a jeho gangsterům rovnoceným soupeřem a dokonce se mu podaří nastolit v Banshee jistou míru přísné spravedlnosti. Ovšem Lucasovi stále zůstává chuť loupit a to jeho i Carrie svádí na nebezpečnou cestu pokrytectví, kterou zkříží pomstychtivý Mr. Rabbit (Ben Cross), newyorský gangster, jehož kdysi obrali. (HBO Europe)

(viac)

Recenzie používateľa johnsnow k tomuto seriálu (34)

Season 1 (2013) (S01) 

Je síce pravda, že paradoxne v závere dochádzala seriálu šťava ale dalo sa to zniesť a rozhodne je to slušný, krvavý, vtipný, akčný a erotický seriál. ()

Pilot (2013) (S01E01) 

Veľmo dobrý rozbeh. Podobne ako Cinemaxovský počin strike back i tu máme krvavú akciu, zaujímavo naznačený príbeh na ktorom sa dá slušne stavať, erotické scény a finish rozhodne stojí zato. tak uvidíme čo bude proctor a rabiťák za píčmekov. A hlavný hrdina sympatický. ()

Rave party (2013) (S01E02) 

Epizóda kde máme slušnú akciu, hláškujúceho transaziata(čo záder to 100 bodový zásah), trošku zistíme čo robí Hoodova bývalka vo voľnom čase, spoznáme jednu Amišku ktorá to má rada a zistíme, že Proctor je riadna sviňa. Otázka znie či bude naozaj drsniak alebo ho tromfne ten rusák králik. ()

Seznamte se s novým šéfem (2013) (S01E03) 

začiatok nám ukáže jednu prekvapko, aj keď trošku sa dá dalo predvídať. Následne vidíme Hooda ako práši s amiškou, následne zisťujeme, že slečinka a vypičenec Proctor sú príbuzný (ale aj to sa už dalo predvídať na základe predošlého dielu), v závere máme skvelý one by one súboj a v úplnom závere zisťujeme, že ten Proctorov poloslepý pakokot nebude tak úplne poloslepý pakokot. Hej a rozhovor Hooda a Proctora pred barom bol top. ()

Lepší napůl hluchý než úplně mrtvý (2013) (S01E04) 

Diel ktorý nám ukáže skvelú počiatočnú lúpežnú akciu a pár hlášok nášho aziata. Následne vidíme slušnú dávku erotiky(a je na čo kukať). Zatknutie proctora je očakávané ale útok tých pamrdov vôbec nie a súboj s nimi v rieke je síce krátky ale cool. Teším sa na ďalší diel. ()

Motorkáři (2013) (S01E05) 

Trošku slabší diel ale stále fajn. Aziat a jeho fuckovanie na kravy je skvelé, pasáž   s motorkármi vyzerá byť zaujímavá ale žiaľ tak ako akcia v uličke (kde navyše Carrie nedokáže spacifikovať nadratých pamrdov ale otcovu ochranku rozjebe ľavou zadnou) tak záverečná, navyše tresnutá do tmy, je slabá. Avšak dohoda Hooda s Proctorom môže ukazovať na všeličo. Čo sa týka našej amišky tak stále rada prcá. No trošku síce nechápem ten prsteň ktorý dostala policajtka na národky ale uvidíme. Hej a záver my neviem prečo napovedá, že ten pamrd z FBI volal s králikom. ()

Wicks (2013) (S01E06) 

Diel ktorý síce nejak výrazne nepohne dejom ale ukáže nám starého známeho ktorý je trošku blb (a dostane aj patričnú odmenu od Hooda a Sugara), vo flashbacku sa spoznávame s albínom a hoodov súboj s ním je neskutočne po piči a krvavý. No a čo sa týka Carrie, tak uvidíme či naozaj urobí to čo urobí. Jo a potitulkovka odkazuje na to, že syn pravého Hooda môže ohroziť plány našho "Hooda." ()

Jezdec z Apokalypsy (2013) (S01E07) 

Pasáž nášho Hooda a Rabitta bola naozaj slušná a napínavá. Ale pasáž ohľadom rukojemníckej drámy v škole bola slabá, avšak vyradenie lupičov stálo zato. No a záver nám ukáže že veľa vecí sa dá riešiť dobrou jebačkou. Hej a návšteva Rabbitovho človeka v banshee pomaly naznačuje poriadny masaker. Teda aspoň dúfam. ()

Budeme žít věčně (2013) (S01E08) 

Ako som povedal pri munulom parte príchod mafoša olega bude zrejme znamenať masaker a fakt to tak bolo. Skvelá a drsná bitka Carrie a Olega. Pasáž s Rebecou ktorá je vyhnaná tiež fajn, akurát ta pasáž s ňou a  Proctorom naznačuje, že ju možno v budúcnu oprcá (sú rodina ale tak v takýchto serošoch to je možné). No a príchod tej Indiánky, nuž podľa jej chovania to bude nejaká potvora. Šak uvidíme. Hej a Carrien pravý manžel zrejme plne pochopil, že mu zahýba. ()

Mizerný šachista (2013) (S01E09) 

Síce som rátal s tým, že ked režíruje Sapochnik tak to bude väčší masaker aôe som spokojný. Je to napínavé, bitka Hooda s Proctorom je skvelá, pasáž ako Proctor vyjebe s indiánmi je úsmevná a pasáž kde Rabbit kecá u Carrie doma tak to je niečo. Záver vnadí na akčné finále a potitulkovka značí, že indiáni vykopali vojnovú sekeru(a zrejme sa buduje potencionálny main záporák na druhú sériu) ()

Šílená posedlost (2013) (S01E10) 

Síce to na poslednú epizódu nemalo až taký drive tak to bolo ok. Akcie nebolo veľa ale nevadilo to a prestrelka s rabbitovými mužmi bola cool(pasáž s RPG je top scéna). Záver celkom zaujímavý ohľadom Carrie a posledné sekundy ukazujú, že všetko sa asi pekne skurví. ()

Season 2 (2014) (S02) 

Druhá sezóna teraz išla v podstate v jednej akoby linke a neriešilo sa každý diel niečo iné (aj keď pár výnimiek by bolo) a záver síce opäť mierne sklamal ako v prvej sérii ale koľko tam vykapalo postáv tak to som fakt nečakal. No a rozhodne má seriál u mňa plus za indiánskeho mastodonta ktorý podľa posledného dielu dostane viac priestoru v tretej sérii. A ako celok dávam sérii 5*, síce slabších ale dávam. A Hood a Siobhan na svadobný koberček prosím. ()

Malé ryby (2014) (S02E01) 

Prvá polka je tvorená vyšetrovaním kde sa objaví nová postava detektíva ktorý tuží za každú cenu lapnúť králika. Jeho otázka že hoblovala ste ho stála zato. Potom tu máme prepad indiánskeho obrneného voza a je to fajn i následná naháňačka na motorke. No a náš šerif si zaprcá s indiánkou, šak prečo nie. Hej a Králik má brata farára to bolo zaujímavé. ()

Hromový muž (2014) (S02E02) 

Napätie medzi indiánmi a proctorom kulminuje a verím, že drsná kucapaca na sebe nenechá čakať. inak scéna s kravorovkou parádna.  Prekvapí, že tento diel doručí až tri bitky a hoci tá prvá v kasíne je oveľa lepšia ako dve záverečné tak u všetkých spokojnosť. A náš drahý Hood má zrejme ďalšiu kundičku na prefiknutie. ()

Na válečné stezce (2014) (S02E03) 

zaujímavý začiatok s vraždou mladej indiánky ktorá chodila s Proctorovým synovcom ak sa nemýlim. Zo začiatku je v podozrení nová postava svalnatého indiána s ktorým si Hood dá super súboj a dostane kvalitne cez piču( Hood) a nebyť kolegovcov má po chlebe. Ďalej zisťujeme, že na scéne sa objavuje syn pravého Hooda a vyzerá, že len chce zmiznúť a využiť Hoodove konexie. Ja osobne mu ale neverím rovnako ako starý barman Sugar. Proctor dal slušne cez papuľu indiánom ktorý si chceli vybiť zlosť na amišoch, tak im treba. No a v závere vidíme ako Hood zasunie do Siobhan a oni dvaja sa k sebe hodia najviac asi. Čo sa týka záveru tak nám zrejme tvrdí, že indiánku poslala k pánu Nola Longshadow ale možno je to iba scenáristický trik. a potitulkovka ukazuje, že ani náš indiánsky mastodont nepovedal posledné slovo. ()

Pokrevní linie (2014) (S02E04) 

Páni tak prekvapilo to bol vrahom ale zase obsadený do tej role bol fajn herec. Bitka je parádna, jeho výsluch prevádzaný Proctorom tiež. Pasáž s útekom nášho indiánskeho mastodonta tiež fajn. Ako som predpokladal, ten ešte povie svoje. No a spor medzi Proctorom a indiánskym náčelníkom vyzerá byť zažehnaný ale boh vie. No a na záver sa vracia náš rabiťák ktorý je ala Vader a na vozíčku. Aj keď podľa potitulkovky to iba fejkoval. ()

Pravda o jednorožcích (2014) (S02E05) 

O niečo slabšia epizóda kde  sledujeme Carrie a Hooda cestovať. V podstate je celá epizóda vystavaná na nich dvoch, plus k nim pribudne náš agent hoblovala ste ho. Akurát dostane kvalitne do ksichtu olova. Akčná pasáž so sniperom nie je zlá ale podľa mňa natočená príliš rýchlo. 4* ()

Zabijáci (2014) (S02E06) 

viete čo na seriáloch fakt "zbožňujem"? Keď sa objaví nejaký cool týpek ktorý si to vymláti na pána a vám je jasné, že asi sa viac ako jeden diel nezdrží ale rátate s fajn súbojom medzi ním a hrdinom. No a ten súboj má asi 1 minútu. Ale na druhú stranu chválim spôsob zabitia. mladý james Hood sa chystá na odchod ale predtým skúsi zase vsunúť do Rebecy a tentokrát sa mu to stane osudným. No a v závere zisťujeme, že náš Rabiťák ohľadom diamantov kvalitne vyjebal jak s Hoodom tak s Carrie. ()

Jak pohřbít chlapa (2014) (S02E07) 

Lucas sa snaží dostať Proctora čo to ide. Scéna s náckami fajn, len ten súboj mohol byť lepší. Výbuch skladu fajn, Job a jeho hlášky tak to je iné. No a Carrie zrejme hľadá nejaký dobrý kšeft na peniaze pre syna. ()

Odplata (2014) (S02E08) 

Masaker part toto. najprv Hood dostane proctora do basy a ten mu sľúbi smrť. takže medzi nimi je vojnová sekera vykopaná. Skíni dajú po hube Emmetovej žene a ten im to následne spočíta aj s úrokmi(bitka bola fakt cool len mohla byť dlhšia.) 5* a náš aziat zrejme privolá hnev nášho starého známeho Rabiťáka. ()

Súvisiace novinky

Akční komedie s Momoou a Bautistou má režiséra

Akční komedie s Momoou a Bautistou má režiséra

23.08.2023

Tak se dvojici herců Jason Momoa (Aquaman) a Dave Bautista (Strážci Galaxie) přece jen poštěstilo. V roce 2021 totiž navrhli, že by si spolu mohli zahrát v akční buddy komedii ve stylu Smrtonosné… (viac)

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

28.06.2023

Britský herec Julian Sands byl od 13. ledna tohoto roku veden jako nezvěstný poté, co se vypravil na turistickou trasu zasněženými horami v oblasti Baldy Bowl přibližně 45 mil na východ od města Los… (viac)

Zemřel herec Ben Cross

Zemřel herec Ben Cross

19.08.2020

Ve věku 72 let zemřel britský herec Ben Cross, kterého mohli diváci znát například jako Spockova tátu ze Star Treku J. J. Abramse, případně atleta Harolda Abrahamse v Ohnivých vozech nebo ještě ze… (viac)

Reklama

Reklama