Reklama

Reklama

Banshee

(seriál)
Trailer 19
USA, (2013–2016), 32 h 32 min (Minutáž: 44–60 min)

Hrajú:

Antony Starr, Ivana Milicevic, Ulrich Thomsen, Frankie Faison, Hoon Lee, Rus Blackwell, Lili Simmons, Matt Servitto, Trieste Kelly Dunn, Steve Coulter (viac)
(ďalšie profesie)

Série(4) / Epizódy(38)

Alan Ball, proslulý tvůrce seriálů True Blood - Pravá krev a Odpočívej v pokoji, přináší nové strhující akční drama, které vypráví o bývalém trestanci Lucasi Hoodovi (Antony Starr), jenž se neuvěřitelnou shodou okolností stane šerifem venkovského amišského městečka, když pátrá po ženě, kterou viděl naposledy před patnácti lety. Tehdy se po vyloupení klenotnictví Lucas dobrovolně vzdal policii, aby ona mohla uprchnout. Tato žena nyní žije v Banshee, říká si Carrie Hopewellová (Ivana Milicevicová), je vdaná za místního okresního prokurátora, má s ním dvě děti (z nichž jedno může být Lucasovo) a snaží se žít co nejnenápadněji... Dokud se neobjeví Lucas, jenž otřese celým jejím světěm a oživí staré vášně. Situaci komplikuje skutečnost, že Banshee je prolezlé korupcí a vládne mu amišský suverén Kai Proctor (Ulrich Thomsen), budující zde brutálně impérium postavené na drogách, hazardu a výpalném. Lucas s pomocí bývalého boxera, nyní barmana Sugara Batese (Frankie Faison) dokáže být Kaiovi a jeho gangsterům rovnoceným soupeřem a dokonce se mu podaří nastolit v Banshee jistou míru přísné spravedlnosti. Ovšem Lucasovi stále zůstává chuť loupit a to jeho i Carrie svádí na nebezpečnou cestu pokrytectví, kterou zkříží pomstychtivý Mr. Rabbit (Ben Cross), newyorský gangster, jehož kdysi obrali. (HBO Europe)

(viac)

Zaujímavosti (45)

  • Pre herečku Trieste Kelly Dunn to bola prvá skúsenosť so sexuálnymi scénami, kde mala byť nahá, predtým ju dostali maximálne do spodnej bielizne. Ako uviedla: "V televíznej produkcii keď robíte sexuálnu scénu, v skutočnosti nerobíte nič. Len sa s niekým bozkávate. A vyzerá to, že máte vyzlečenú košeľu, ale to máte len plachty vytiahnuté do podpazušia. V televízii nikto nechce nič vidieť. S Banshee to bolo niečo celkom iné. Najdivnejšie na sexuálnych scénach nie je samotná nahota, ale pohyb. V bežných TV filmoch takéto sexuálne pohyby nerobíte. Lenže tu už musíte ukázať, ako keby ste naozaj mali sex. A na to je väčšina herečiek zvyknutá len v jednom konkrétnom kontexte. Nie sú zvyknuté robiť to pred ľuďmi. Takže natáčanie takýchto scén je na pľaci dosť čudné. Je to také hlúpe, že si nemôžete pomôcť a musíte sa začať smiať. Je to úplne smiešne." (Arsenal83)
  • Seriál sa odohráva v Pensylvánii, kde majú veľkú úlohu aj Indiáni a ich rezervácia. V skutočnosti sa žiadna indiánska rezervácia v Pensylvánii nenachádza. (Arsenal83)
  • Lili Simmons povedala, že po tom, čo ako mladá tínedžerka hrala v Disney Channel a iných rodinných reláciách, bolo vítanou zmenou hrať neuveriteľne sexuálnu postavu v Banshee, pretože si myslí, že je zábavné byť sexi. Povedala, že byť na nakrúcaní úplne nahá a predvádzať názorný sex si vyžadovalo trochu zvyku, ale plne to prijala a odsunula myšlienku, ktorú niektorí presadzujú, že ženská sexualita znamená vulgárnosť. Jej rola a nahota boli nakoniec také oslobodzujúce a posilňujúce, že prijala nahé úlohy v iných projektoch. (Arsenal83)
  • Scenáristi pôvodne chceli vrátiť Denisa O'Hare a jeho postavu špeciálneho agenta Roberta Phillipsa do štvrtej sezóny, ale podľa Jonathana Troppera už nedokázal začleniť túto postavu do deja. (Arsenal83)
  • Podľa spolutvorcu seriálu Jonathana Troppera bola Eliza Dushku jedinou herečkou, ktorú kontaktovali, aby v štvrtej sérii prevzala úlohu agentky FBI Veronicy Dawsonovej. Našťastie bola ochotná obnažiť sa. (Arsenal83)
  • Keď sa Ivany Miličevičovej opýtali na predvedenie rozsiahlych nahotných a sexuálnych scén, povedala: "Nikdy som to dovtedy nerobila a cítila som sa fajn, že som to robila tu. Mám rada sexi veci a mám rada sex. Najťažšia časť natáčania sexuálnej scény sú prvé sekundy, keď sa vyzlečiete. Potom je to oslobodzujúce. Ale som Chorvátka. Pochádzam z Európy. Vyrastala som bez nutnosti nosiť podprsenku, takže je to v poriadku." (Arsenal83)
  • Niekedy sa diváci sťažovali, že rozsiahle sexuálne scény a najmä násilie nie sú realistické alebo pravdepodobné, ale producent Greg Yaitanes povedal, že mu je to jedno. Povedal, že je to všetko pravdepodobné a realistické vo svete, ktorý vytvorili, a to je príbeh, ktorý chceli vypovedať. (Arsenal83)
  • Podľa Chrisa Coya bola jeho postava Calvina v štvrtej sezóne pôvodne zamýšľaná ako gay, ale od nápadu sa upustilo, pretože ide o poslednú sezónu s obmedzeným časom na realizáciu nápadu. (Arsenal83)
  • Prvá sezóna sa nenatáčala chronologicky. Štvrtá epizóda bola nakrútená ešte pred pilotnou. (Arsenal83)
  • Keď sa Lili Simmons v rozhovore pre časopis Maxim v roku 2013 spýtali, kto je posledný, kto ju videl nahú, povedala: "Je to celá Amerika. V Banshee." (Arsenal83)
  • Lucas Hood (Antony Starr) nosí rovnakú farebnú schému vo svojom šatníku počas všetkých štyroch sezón v každej epizóde, bez ohľadu na to, či je to jeho šerifská uniforma alebo iné oblečenie: námornícka modrá, tmavo šedá a čierna. (Arsenal83)
  • Nezvyčajné pre televíznu šou bolo to, že štáb mal k dispozícii vlastné fitness oddelenie, ktoré hercom poskytlo osobných trénerov, aby sa dostali do formy pre fyzicky náročné výstupy. (Arsenal83)
  • Prvé tri sezóny sa natáčalo hlavne v oblasti Mooresville v Severnej Karolíne. Pretože poslanci Severnej Karolíny sa rozhodli nepokračovať v daňových úľavách pre natáčanie filmov a televíznych seriálov, natáčanie sa následne presunulo do oblasti Pittsburghu v Pensylvánii, ktorá naďalej ponúkala daňové stimuly. (Arsenal83)
  • Natáčanie niektorých z mnohých bojových scén v seriáli trvalo niekedy až 25 hodín. (Arsenal83)
  • Postava Siobhan Kelly má rovnaké priezvisko, ako je stredné meno jej predstaviteľky (Trieste Kelly Dunn). (ywo666)
  • To je najväčší, akého sme našli.“ Touto vetou predstavili Antonymu Starrovi Gena Segersa, ktorý si zahral jedného z oponentov Lucasa Hooda. Antony neskôr žartoval, že kým on je stále rovnaký, jeho protivníci sú stále väčší a väčší. (ywo666)
  • Frankie Faison hrá postavu, ktorá má 56 rokov. Herec mal v tej dobe v skutočnosti už 63 rokov. (ywo666)
  • Väčšina hercov má pevný tréningový plán a pravidelne chodia do posilňovne a trénujú bojové umenia. Tvorcovia chceli, aby akčné scény vyzerali dôveryhodne a tiež čiastočne zabránili zraneniam hercov. (ywo666)

Súvisiace novinky

Akční komedie s Momoou a Bautistou má režiséra

Akční komedie s Momoou a Bautistou má režiséra

23.08.2023

Tak se dvojici herců Jason Momoa (Aquaman) a Dave Bautista (Strážci Galaxie) přece jen poštěstilo. V roce 2021 totiž navrhli, že by si spolu mohli zahrát v akční buddy komedii ve stylu Smrtonosné… (viac)

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

28.06.2023

Britský herec Julian Sands byl od 13. ledna tohoto roku veden jako nezvěstný poté, co se vypravil na turistickou trasu zasněženými horami v oblasti Baldy Bowl přibližně 45 mil na východ od města Los… (viac)

Zemřel herec Ben Cross

Zemřel herec Ben Cross

19.08.2020

Ve věku 72 let zemřel britský herec Ben Cross, kterého mohli diváci znát například jako Spockova tátu ze Star Treku J. J. Abramse, případně atleta Harolda Abrahamse v Ohnivých vozech nebo ještě ze… (viac)

Reklama

Reklama