Reklama

Reklama

Svedok

  • Česko Svědek (viac)
Z nakrúcania

Obsahy(1)

Silvestrovský večer na policejní stanici. Dva muži. Životem unavený policista a sebevědomý podezřelý. Komorní drama, ve kterém se Lino Ventura ani Michel Serrault nesnaží o hereckou exhibici, ale prostě jenom hrají... Režisér Claude Miller vytvořil s minimálními prostředky film, který si budete pamatovat celý život... (oficiálny text distribútora)

Videá (1)

Z nakrúcania

Recenzie (154)

flyboyeda 

všetky recenzie používateľa

Konverzacni hra na kocku a mys po francouzsku. Obdivuhodny vysledek s minimalnimi prostredky. Smekam. Po dramaturgicke strance precizne vystupnovane psychologicke krimi-drama postavene na nenapadnem - o to vice mistrovskem herectvi ale take na inteligentnim az dabelsky rafinovanem scenari. Zpusob, kterym tvurci propojili vysetrovany zlocin s dlouhodobou manzelskou krizi, je mrazivy. To vse je velmi citlive prokladano kratkymi ale intenzivnimi zabery z mista cinu a utrzky ze zivota podzreleho. V zaveru pak prijde zvrat, ktery cely tento film vynasi jeste o level vyse. Mistrovsky kousek. ()

Snorlax 

všetky recenzie používateľa

Je mi líto těch, kteří nepochopili, že tady nejde o obyčejnou detektivku, která potřebuje zohavenou mrtvolu, střelbu a honičky ve fotogenických ulicích. Tohle je DRAMA, šachová partie mezi dvěma výbornými herci. Už, už se několikrát zdá, že jeden z nich dá mat, ale vždy se musíme spokojit jen s tím, že jeden z velmistrů pošoupne figurku. A my se spokojíme rádi, protože můžeme s napětím sledovat vývoj vyváženého souboje a rozhodovat se, komu vlastně budeme fandit. ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Aj psychologická dráma môže fungovať v mantineloch krimi trileru. Alebo naopak. Jedna zafajčená miestnosť, vonku silný dážď a postupné odkrývanie rodinných tajomstiev a niekoľkých ohavných zločinov. Dvojitý záver, z ktorých si neviete vybrať, ktorý je väčším šokom pre účinkujúcich a divákov v tejto hre, kde vážne nejde o zájazd na dovolenku. Po filme budete viac premýšlať o zpackanom manželstve hlavného podozrivého, respektíve svedka, ako nad motiváciou vrážd. Keď si dobre spomínam na americký remake, tak som po zhliadnití Svedka s ním dnes viac uzrozumený. Jeden z mála, ktorý mal zmysel. Svedok je síce príťažlivá atmosférická záležitosť, ale referuje hnusných veciach. Film pre odrastenejších divákov. Podobná záležitosť, i keď s absolútne odlišným vyústením: Púha formalita. 90%. ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Vééééľmi, ale naozaj vééééééľmi urozprávaný film. Herci to nejako ustáli, a vyslúžili si od tunajších užívateľov značnú dávku uznania. Veď dobre, sú ozaj kvalitní, ba aj Romy Schneiderová sa ukáže. Síce iba na chvíľu, ale hneď strhne pozornosť. Ale pozornosť čoho? V zásade len lepšej rozhlasovej hry. Poznámka: A fakt, že vo vyspelých demokraciách sa pri policajnom výsluchu dotazovaní občania za účelom vymlátenia pravdy z času na čas zmlátia, alebo dostanú nečakaný buchnát, či facku, to je fakt. A nielen francúzsky filmový akt z roku 1981. Ale aj slovenský fakt z každého jedného roku po zmene režimu, teda 1990 -2021. A verte mi, niečo o tom viem. Na policajnom prezídiu som totiž nejaký čas robil. Čas tam strávený som len tak podaromnici nezahodil na ľahkovážne plnenie si služobných povinností bez súvislostí a komplexného poznania stavu. V rámci ich plnenia som študoval čo najväčšie možné množstvo kadejakých utajovaných správ určených na skartáciu, intenzívne rozprával s rôznymi šaržami a funkciami mužov zákona. A dozvedel sa veci nevídané. Jednou z nich bola skutočnosť o pravidelných bitkársko-kung- fu akciách pri vypočúvaní obvinených, či svedkov (najmä ak sú zo sociálne znevýhodneného prostredia, sú v mentálnej subnorme a/alebo nemajú možnosti právnej obrany). Je to proste fakt. ()

D.Moore 

všetky recenzie používateľa

Kdepak, stará dobrá Francie, ta nezklame. Dva mistři se zkrátka posadili za stůl a stejně tak, jako kdyby usedli ke klavírům, rozehráli koncert, který bere dech. Pět bezpochybných hvězd.__P.S. Škoda "levnoknižního" DVD, které sice nabízí (starý dobrý) český dabing i původní znění, ale na české titulky už jaksi zapomnělo.__P.P.S. A teď si pustit remake s pány Genem H. a Morganem F. ()

Galéria (27)

Zaujímavosti (3)

  • Claude Miller vzpomíná, že se při natáčení bál dvou hereckých es, která obsadil do hlavních rolí. Jeho strach umocňovala scéna, jež byla postavena na stupínku a obehnána provazy, takže připomínala ring. (Snorlax)

Reklama

Reklama