Reklama

Reklama

Tanec medzi črepinami

  • Česko Tanec mezi střepinami (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Film Tanec medzi črepinami je dramatický príbeh o ľudskom bytí, láske, vzletoch a pádoch v strhujúcom a fascinujúcom tanci života. Príbeh je postavený na predstavách hlavného hrdinu, vynárajúcich sa z hĺbky pamäti, ktorý prežíva svoje silné životné situácie a zážitky prostredníctvom tanca, podmanivej hudby, nehy a sily básnického slova. Jeho putovanie  je poskladané z jednotlivých črepín života, ktoré spolu vytvárajú fascinujúcu mozaiku obrazov, pohybujúcich sa v čase a v priestore. (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (51)

ripo 

všetky recenzie používateľa

Ten, kto má rád folklór a gýčovité horalské zábery, ten si príde na svoje. Ja som si ten film užíval. Krása slovenskej prírody skĺbená s východoslovenským, goralským, či horehronským tancom, spevom, či nápaditou choreografiou dávajú tomuto filmu svoj punc. Marek Ťapák presvedčil, že nebol len angažovaným drevom, ale že má pohybové nadanie a cit na ľudový tanec. Ten, kto očakával film v štýle filmu "Zem spieva" spolu so žánrovými obrázkami Karola Plicku, musel byť sklamaný, ale 21. storočie si nemôže dovoliť byť o sto rokov pozadu a žiť len z nostalgicých spomennok na filmy pre pamätníkov. ()

Flego 

všetky recenzie používateľa

Marek Ťapák nadviazal na úspešné hudobno-tanečné projekty svojho otca zo 60-tych rokov, obohatil svoj projekt novým moderným šatom, dokázal sa vysporiadať s lyrickým textom, tanečnými kreáciami, dokonca aj s určitým pátosom pri zobrazovaní prírody. Vzniklo svieže dielko s podmanivou hudbou roznych regiónov Slovenska a hlavne tanečnými scénami s poctivou choreografiou. ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Tanec medzi črepinami je experimentálny film. Tvári sa ako muzikál, lenže v ňom buď hudobné vsuvky doplňujú dej, alebo ho posúvajú ďalej. V tomto filme sú iba vyjadrením pocitov hlavného hrdinu. Všetky tanečné a hudobné scény sú takmer geniálne, výborne som sa pri nich bavil, lenže oveľa radšej by som ich videl na divadelnom javisku, kde by som sa na ne dokázal pozerať aj štyri hodiny. Takto je Tanec výborný v sekvenciách, ale ako celok nemôže bez poriadneho deja fungovať. Tých 70 minút čistého času ma jeho absencia dosť iritovala a aj napriek tomu, že ma bavili do detailu naaranžované tance a výborná rytmická ľudová hudba, začal som sa časom nudiť. Každopádne veľmi originálny a odvážny projekt, ktorý si zaslúži v našich končinách uznanie a pozornosť. Škoda len, že médium nebolo zvolené asi to najsprávnejšie. Ale aspoň máme možnosť vidieť v kinách niečo diametrálne odlišné nielen od komercie, ale aj od klubovej ponuky. ()

hygienik 

všetky recenzie používateľa

Indie ethno. "Ty si iba sen! -To predsa nevadí, sen je najlepšia skutočnosť. Ty si mi taký blízky, môj junák vzdialený!" etc.. Texty Daniel Hevier, aj keď ono to skôr znelo ako Janko Kráľ, scenár Ťapák aj keď ono to spojovaciu linku skôr nemalo, v hlavnej úlohe posilnenie stereotypných predstáv o hrdých slovenských horaloch. ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Marek Ťapák je univerzálny umelec a takýmto projektom si na seba naložil dosť. Čiastočne sa podarilo, ale ak tanečné číslo nebolo stopercentne pútavé, tak som trpel, prečo to pozerám, keď príbeh neexistoval. Film ukazuje, ako si od akejkoľvek práce je možné odskočiť, a to doslovne, a zakrepčiť si s kolegami. A môže to byť aj na píle a v najlepšom vyskočiť na dosky (ktoré znamenajú svet?). Ťapák ukázal, že aj ľudová hudba potrebuje moderné videoklipy, ktoré by boli akčné a sexi. ()

Galéria (51)

Zaujímavosti (5)

  • V celom filme hrajú len dvaja profesionálni herci Marek Ťapák a Anna Javorková. Ostatné postavy sú tanečníci SĽUKu a hudobníci z folklórnych súborov. (giaruj)
  • Projekt Tanec medzi črepinami (divadelné predstavenie a film) vytvoril Marek Ťapák pri príležitosti a na počesť 80. narodenín svojho otca Martina Ťapáka. (giaruj)
  • Zháňanie peňazí na jeho realizáciu trvalo štábu 3 roky. (giaruj)

Reklama

Reklama