Reklama

Reklama

Sezóna zabíjania

  • Slovensko Súboj zabijakov (viac)
Trailer 2

Benjamin Ford (Robert De Niro) je americký vojnový veterán z bývalej Juhoslávie. Už niekoľko rokov žije v ústraní vo svojej horskej chate, kde sa pokúša skryť pred vlastnou minulosťou. Jedného dňa sa však kvôli bolestiam nohy vyberie do mesta po lieky. Počas cesty sa mu pokazí auto. V tú chvíľu vyjde z lesa neznámy muž a auto mu ochotne opraví. Je to bývalý člen srbského trestného komanda Emil Kovac (John Travolta). Ten zosnoval plán pomsty za guľku do chrbta, ktorú mu počas vojny uštedril Ford. Snáď len kvôli tomu, že prežil sa cíti byť vyvolený a pristúpi k úlohe samosudcu, rovnako ako pred rokmi Ford ako americký vojak v Juhoslávii. V prostredí odľahlých divočín Apalačského pohoria spoločne otvárajú staré rany a odhaľujú dlho skryté tajomstvá. (TV Markíza)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (371)

LiVentura 

všetky recenzie používateľa

Pochopil jsem zde nepříliš "dotažený" záměr autorů. Oba herci vynikající, jako prakticky vždy, jenže to nestačí. Zraněné duše vojáků z příšerností, které páchali, samozřejmě ano, ale ten konec mohl být jiný, mohl být promyšlenější, mohl dostat tento snímek mezi top, kdežto takhle z toho vychází jen průměr, očekávatelný průměr. Škoda. ()

klerik 

všetky recenzie používateľa

Páčia sa mi všetky tunajšie komentáte o béčkovosti. Ale ono je to úplne rovnaké béčko ako bol napr. ŠTVANEC či NA OSTRIE NOŽA. Čiže dvaja chlapi si idú po krku. Chybou je, že tu to tým najlepším začína (prvé stretnutie, začiatok lovu, prežitie v divočine...) a postupne súboj stráca šmrnc. A pri tom by stačil jeden finálny súboj na nože a bolo by... Obaja herci, krásna krajina a napokon solídny (myšlienkový) záver mi stačili na znesiteľnú outdoorovú zábavu... ()

Reklama

Spiker01 

všetky recenzie používateľa

Těžko říct, na koho vlastně ten film cílil. Jako taková festivalová jednohubka posloužila Killing Season asi dobře, ale jinak je to takové nemastné neslané. Ano představují se zde dvě známé tváře a nebýt nich, asi by to ani nemělo smysl se na to mimo festival dívat. Ostřílený Robert De Niro a John Travolta se silně východoevropským přízvukem. To je partička. Sice to moc nedává smysl (proč sakra čekal 18 let a nevyrazil hned po zotavení!?), ale hlavní je, že si daj do držky...50% ()

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Ťažký duševný súboj medzi striedmymi 2* a slabošskými 3* na úrovni 50%. MSJ vie natočiť peknú prírodu, to sa musí nechať, ale v chladnokrvej story o strete dvoch veteránov, ktorí si to rozdajú "na život na smrť", a u ktorého očakávate brutálny progresívny survival, je to málo. Hlavne keď akciu, prenechanú z nepochopiteľných dôvodov laminátu a pružným kusom dreva, s ktorými by som dal scenáristovi preplesk, zahrabe pod haldy nezáživných, obohraných vykecávačiek o krutosti a nezmyselnosti vojny, čím všetkým si museli prejsť a koľko ďevočiek pri tom znásilniť. Fakt to ešte niekoho vôbec zaujíma? Aspoň že je tam občas slušná výplňová brutalitka, ale keďže som nikdy nevsádzal na brutalitu ako nosný dejový prvok, môžu sa z tých nezáživným konceptom rádoby drsného manhuntu v pekných lesíkoch nechať pochovať aj s tou Travoltovou falošnou briadkou. Samozrejme nechýba priteplený happyend, pretože v hollywoodskom scenári nemôže ani jeden z takýchto extra klasa hercov zomrieť! Aspoň, že to utrpenie netrvalo dlho. Asi jediná skutočne zaujímavá vec na filme je okrajové, nenápadné odkazovanie na vojnovú snímku Lovec jeleňov, kde si hlavnú rolu zahral práve De Niro. 40% ()

Claw 

všetky recenzie používateľa

Ale jo, za mě velmi povedený film... Za málo peněz hodně muziky (dva honoráře a úplatek ochráncům přírody...). Oldschoolový pomalý, dusný, exploitační survival thriller. Duel dvou perfektně vycvičených bývalých vojáků v rozhlehlých lesích Apalačských hor. Už příroda je super. Drsný souboj mezi frajery mezi herci je fakt paráda a konečně jsem se u filmu pořádně bavil. Je to sice takový malý, komorní akční thriller, ale je to dobré, kvalitní a potěší. /70%/ ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (6)

  • V prvej verzii scenára bol dej zasadený do 70. rokov. (m.a.t.o.)
  • Celosvětová premiéra proběhla 29. června 2013 na FF v Karlových Varech. (ČSFD)

Súvisiace novinky

Karlovarský festival přivítá Johna Travoltu

Karlovarský festival přivítá Johna Travoltu

20.06.2013

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary ocení Křišťálovým globem za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii amerického herce, držitele dvou nominací na Oscara a Zlatého globu Johna… (viac)

Reklama

Reklama