Reklama

Reklama

Nezvestní v boji

  • Česko Nezvěstní v boji (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Po ôsmich rokoch zajatia sa plukovníkovi Braddockovi (Chuck Norris) podarí utiecť z vietnamského tábora pre amerických vojnových zajatcov. Jeho otrasné informácie sa v Štátoch stretnú s úplnou ľahostajnosťou úradov. Rozhodne sa preto oslobodiť amerických zajatcov na vlastnú päsť. Pomôže mu Tuck (M. Emmet Walsh), starý kamarát z armády, ktorý obchoduje so zbraňami na čiernom trhu. V napínavých scénach vracia film diváka do obdobia konca vietnamskej vojny, kedy Vietnamci držali dlho potom mnoho amerických vojakov v zajateckých táboroch za krutých podmienok. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (129)

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Tak, konecne som si pozrel tento legendarny Chuckov opus magnum. V detstve ma minul a kedze ma Chuck nikdy nezaujal, tak som ani v dospelosti nemal chut napozerat jeho starsie filmy. Ale pred druhymi Expendables nastala vhodna chvila preskumat jeho najslavnejsiu trilogiu. No a hned na zaciatok musim povedat, ze prvy diel je velkym sklamanim. Autori precenili svoje schopnosti. Stavili na seriozny pribeh o Chuckovom patrani po vojnovych zajatcoch, ale na to nemali v rukach kvalitny scenar a Chuck potrebne herecke nadanie. Fanusikovia tohto chlpateho karatistu si do urcitej miery vystacia s jeho charizmou, ale ta na mna nikdy nefungovala. Takze po kratkej uvodnej akcnej ochutnavke musime utrpne sledovat nezaujimave Chuckove patranie a pripravu na vybusne finale. Co sa týka vypravnosti, tak tento starucky akcniak za 2.5 mega posobi drahsie ako napriklad stvrty Rambo. Hlavny rozdiel je ale v kvalite prevedenej akcie. Akcia v tomto filme pôsobi neskutocne fadne a nudne, co ma dost prekvapilo, lebo Zitov Červený škorpión ma akcne sceny natocene spickovo. Dokonca ani ikonicke Chuckove vynorenie z vody ma nenadchlo. A ani tych par kratuckych bitiek, ktore tu Chuck absolvuje za vela nestoja. Nedavam to za vinu Chuckovi, ale mizernym choreografom. Jedine co pôsobi nadriemerne, je par pôsobivych výbuchov bambusovych straznych veži. Z pribehu ma paradoxne najviac zaujala linia, ktora je v tomto diely uplne opomenuta a to obdobie, ktore stravila Chuckova postava v zajateckom tabore. Nastastie sa jej venuje druhy a podstatne kvalitnejsi diel. Vysledkom je nudny film so slabými akcnymi scenami, ktorý nestoji ani za jedno pozretie a nebyť v tej dobe neskutocne popularnej temy, tak by som nechapal, preco sa prave tento film stal legendou. 3/10. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Prečo nikdy nepovieš, ako sa vrátime?“ Dobrí sú dobrí a zlí sú... zlí. Vôbec netuším, čo si mám o tomto filme myslieť. Keď som ako decko a následný puberťák frčal na VHS, tak ma minul (napriek nepochybne neprehliadnuteľnému plagátu so zbraňou, ktorá by sa určite páčila Blaineovi z Predátora). Prvý raz som si ho pozrel až po štyridsiatke v roku 2022. Takže nostalgia prítomná nie je. No možno i práve vďaka tomu som schopný Nezvestných v boji vnímať objektívnejšie. Musím s prekvapením skonštatovať, že to vôbec nie je mizerné. Chuck Norris je úplne v pohode; pôsobí drsne, uveriteľne, extra zamračene (ostatne, má dôvody) a neústupčivo. Samozrejme je nezničiteľný, ale asi ste zabudli, tak by som vám rád pripomenul, že také boli všetky akčné hviezdy 80. a čiastočne aj 90. rokov. Trocha ma zarazilo, aký politický medzi riadkami je, ale nejak sa mi v tom nechce rýpať. Zaskočí fakt, že hoci to každý považuje za lacnú kópiu Ramba 2, Nezvestní v boji v skutočnosti vznikli rok pred ním. Takže ťažko povedať, kto koho vlastne vykráda (mučenie, v rámci rozpočtu masívne pobehovanie po džungli a killovanie nepriateľa vo veľkom). Nezvestní v boji sa k divákom síce naozaj dostali skôr, ale pravda je taká, že tvorcom sa dostal do rúk scenár Ramba 2 a proste ho opajcovali a natočili to tak bleskovo, aby to stihli poslať do kín pred Slyovým výletom do Vietnamu. Aby bola situácia kurióznejšia, tak táto jednotka mala byť v skutočnosti dvojka, ale napokon tvorcom pripadala kvalitnejšia a tak ju uprednostnili a z oficiálnej jednotky urobili sequel (oba filmy sa natáčali naraz). Hoci je legendárny Rambo 2 samozrejme (pri všetkej úcte, Chuck) niekde inde, ani Nezvestní v boji nevyzerajú extra chudobne. Po scenáristickej stránke sú potom v mojich očiach úplne porovnateľné s Cameronovým scenárom k Rambovi 2, čo teda ako sme si povedali jednak dáva logiku (keďže je to jeho vykrádačka) a jednak sa zas teraz netvárme, že Rambo 2 má špičkový scenár, hahaha. Rozpočet Norrisovej misie nebol ani tri milióny, kým Sly dostal k dispozícii 44 miliónov (!). Nájdete Van Dammeho? ()

Reklama

Rominator 

všetky recenzie používateľa

Plukovník James Braddock (Chuck Norris) se vrací do Vietnamu, aby pátral po zajateckém táboru, kde jsou vězněni muži nezvěstní v boji... Podobnost s filmem Rambo: First Blood Part II (1985) není náhodná, protože se tvůrci při realizaci nechali inspirovat původní verzí scénáře Jamese Camerona. Chuckův bratr Aaron Norris byl koordinátorem kaskadérů a v závěrečných titulcích překvapil pod kreditem kaskadér J. Claude van Damme. Snímek nabídne poměrně dost akce a řadí se k těm lepším Norrisovým filmovým počinům. ()

Flipnic 

všetky recenzie používateľa

Rozhodně jeden z nejlepších Norrisových filmů. I po letech působí svěžím dojmem, má příjemné tempo, akce v podstatě graduje od drobných potyček po "rambovské finále". Všechny technické a trikové atributy filmu jsou naprosto v pohodě, Norris působí sympaticky a na pohled jako vietnamský veterán pro mne snad i "snesitelněji" než Stalone v Rambovi II. Zajímavé také je, že téma filmu je neuvěřitelně podobné "Rambovi 2", který ale vznikl až rok po Norrisově "Missing in Action". I dnes se jedná o dobrý akční film a jednu velkou nostalgii z dob vhs-komunistické éry ... ()

Divočák 

všetky recenzie používateľa

Chuck Norris je sice dobrák od kosti, ale to, že v televizi dávají zprávy o něm až po novém díle Spidermana, to prostě nemůže přenést přes sdrce. Ale jak si získat zašlou slávu? Jednoduše - odletět do Vietnamu, vystřílet pár rákosníků a přivést sebou pár amerických zajatců. A pak už jen Fu*k you Spidermane!!!:) Rambo II. že prý je jenom remake nějakého filmu s Chuckem? Tak to jsem si prostě nemohl nechat ujít. Jenomže... Chuck prostě není Slye. Ten má větší nůž, větší kulomet, větší svaly (vlastně snad až na plnovous uplně všechno) a pokud přijde na akci, umí to taky daleko líp. Zatímco Rambo to pekelně rozjede už pěkně od začátku, Chuck nejdřív musí udělat interview pro televizi, zajít si nakoupit a než se k něčemu dostane, je už půlka filmu za náma. Některé killovací scény jsou navíc vrchol tuposti samy od sebe (nejtrapnější asi je, když Chuck zabije šikmáče uraženým topůrkem od sekery) no a Rambo by navíc tak jak Chuck s přemístněnýma zajatcema nikdy nesetřel. Tu třetí * za Chucka nořícího se s těžkým kulometem z vody ale rád přidám. ()

Galéria (135)

Zaujímavosti (14)

  • Film vznikl jako reakce na tehdy v Hollywoodu kolující scénář k filmu Rambo II (1985) od Jamese Camerona. Spolu s prequelem Nezvěstní v boji 2 (1985) se tyto dva filmy dostali do kin o 2 měsíce dřív než Rambo II, aby se tak předešlo případným žalobám. (Grimaldi)
  • Při natáčení scény, kde Walker (Chuck Norris) osvobozuje válečné zajatce, jenž jsou poté vyzvednuti vrtulníkem, absolvoval Chuck závěs na žebříku, který visel z vrtulníku, bez jištění. Měl být zvednut jenom do půl metru, Pilot se ovšem vznesl na 300 metrů. (vojtaruzek)
  • Tento film byl prvním, který Chuck natočil pod hlavičkou legendárního studia Cannon Group. (Divočák)

Súvisiace novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (viac)

80. léta vracejí úder

80. léta vracejí úder

08.03.2009

Duchové našeho mládí a videokazet se simultánním překladem opět straší. George Miller nezapomněl na Šíleného Maxe, ačkoli v uplynulých letech se mu dařilo spíš na poli digitální animace – má na… (viac)

Reklama

Reklama