Reklama

Reklama

Byzantium: Upírí príbeh

  • Slovensko Byzantium (viac)
Trailer

Dve záhadné ženy, Clara (Gemma Artertonová) a Eleanor (Saoirse Ronanová), hľadajú útočisko v chátrajúcom britskom prímorskom letovisku. Samotár Noel (Daniel Mays) im ponúkne prístrešok vo svojom opustenom hoteli Byzantium. Mladšia Eleanor, večná školáčka, sa skamaráti s Frankom (Caleb Landry Jones) a ako spriaznenej duši mu prezradí rodinné tajomstvo. Clara a Eleanor tvoria upírsky pár - matku a dcéru. Prežívajú len vďaka prísunu ľudskej krvi. Narodili sa pred 200 rokmi a v súčasnosti museli opustiť svoj domov. Clara začne prevádzkovať Noelov penzión Byzantium a v mestečku narastá počet záhadných úmrtí. Úpírka-matka sa totiž živí tými, ktorí si zaslúžia zomrieť a Eleanor vyhľadáva tých, ktorí už nechcú žiť. Lenže minulosť nezabúda a neodpúšť, a tak bude musieť upírsky tandem splatiť účty. Keď sa ich tajomstvo prevalí na verejnosti, minulosť ich pomaly dobehne. (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (303)

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Tento film mi pripomínal Interview s upírom,len v ženskom prevedení.Hlavne sa mi páčilo ako to bolo prerozprávané,tie flasbacky do minulosti čo sa to vlastne stalo boli veľmi dobré.Tento film ma bavil príbehovo aj keď mal veľmi kľudné tempo a nič moc sa tam nedialo,kto si chce pozrieť krvavý upírsky film,tak nech tento ani nepozerá okrem asi dvoch odtrhnutých hlav tam žiadny masakrík nehľadajte.Ale parádne sa doplnali hlavne postavy vždy pripravená na súlož Clara(G.Artenton) a stale so smutnymi očami hladiaca Eleonor(S.Ronan).Tento film ma nedostal atmosférou,strašideľnosťov ani akciou ale príbehom ktorým disponuje je parádne spracovaný. ()

Dzeyna 

všetky recenzie používateľa

Na to, že je to hodně fantasy, tak mě to docela dostalo a vtáhlo do děje téměř na 100%!! Herecké obsazení je výborné, jelikož si zde každý najde to své. Ovšem, to hlavní, co je potřeba zmínit, možná i pozvednout je celý příběh, ten je opravdu excelentní a nenajde se zde skoro žádná chyba, natož chvilka nudy nebo nezajímavé scény. Všechno do sebe výborně zapadá a divák se opravdu baví, je znechucen, pobaven a částečně i v šoku. Hodně zajímavá podívaná! Pátou hvězdu bohužel nemůžu dát, za tu hroznou britskou angličtinu, která celou podivně-mysteriózní atmosféru akorát zesměšnila. ()

Reklama

mat.ilda 

všetky recenzie používateľa

Žít věčně a být svázán ohledy je otrava a může se změnit v pomalé umírání zaživa, pokud si nezakousnete nějakého vhodného společníka, tedy v obvyklých upírských kauzách, zde je doporučeno členství v nejmenovaném bratrstvu, které si neaktualizovalo zvěsti o emancipaci... Kdoví, proč Neilu Jordanovi nedají upíři spát a jejich mysterický kult mu přijde zasádní v osamělých ostrůvcích příhod, které by se stejně dobře obešly bez nadpřirozeného podkladu, tím spíš, že už ani upíři nejsou tím, čím bývali. Tento způsob podání mi přijde jako improvizovaná variace na nesmrtelné téma, která se rozhodně nesmrtelnou nestane. Malé bezvýznamné plus uděluji za umístění děje poblíž vyhořelému molu v Hastingsu, kde jsem se možná procházela právě blízko času natáčení. ()

JASON_X 

všetky recenzie používateľa

Myslím, že téhle slaďoučké fantasy dá kromě mne pět hvězd asi jen pár emo teenek, ale co, kašlu na to, líbilo se mi to a basta. Občas mám i já, otrlé a cynické prase, chuť na nějaký ten romanťák, no a tenhle mi zrovna sedl do nálady. Bylo to dílo vizuálně velmi pohledné, hudebně příjemné, roztomile kýčovité, lehce dekadentní, mírně melancholické, snesitelně patetické, no a taky se mi samosebou líbila Gemma Arterton (která se mi už moc moc líbila jako Gretel). Saoirse Ronan se mi ovšemže líbila taky, ale jinak... No a podle konce filmu lze soudit, že bychom se mohli v případě jeho úspěchu dočkat dvojky, nebo snad dokonce celého seriálu. Júúú, to by bylo žúúúžo...! ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

No od svyho oblibence Jordana jsem cekal vic. Filmu se neda uprit jista atmosfericnost, stejne tak vizualni stranka je povedena a vazna hudba se sem skvele hodila. Herci se snazi, Ronan sice role bohuzel nedovoluje krome utrapenejch pohledu nic moc zahrat, ale Arterton prijemne prekvapila. Hlavnim lakadlem filmu je samozrejme to, ze jsou hlavni hrdinky upiri. A tady je zaroven nejvetsi problem filmu. Ono je to totiz naprosto zbytecny, nehlede na to, ze s nejakejma upirskejma pravidlama si Jordan moc hlavu nelame. Sem tam se sice povede nejaka krvavejsi scena, ale vetsinu casu ma clovek dojem, ze kdyby byly hlavni hrdinky pouze lidi, nic moc by se nestalo, furt by nam tu zustal pribeh o mladsi, co se trapi ze zpusobu zivota a o starsi, ktera se protlouka, jak to jde, coz znamena vetsinou jako kurva. Jordan se jak film plyne - a to myslim doslova, film ma totiz hodne volny tempo, snazi rozvijet jakousi mytologii, ale kdyz to konecne zacne davat smysl a bejt trochu zajimavy, je konec filmu a zbyde vam akorat tak pocit, ze ste videli uvodni dil nejakyho serialu. Takze celkove ne ze bych se nudil, ale vic nez 3* to proste neda. ()

Galéria (72)

Zaujímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo v Irsku v lokalitách County Cork a County Dublin a ve Velké Británii v Jižním Sussexu. (Terva)
  • Saoirse Ronan (Eleanor Webb) ve filmu skutečně hraje spletitou klavírní sonátu Op. 2, č. 3. od Ludwiga van Beethovena, jelikož prošla intenzivním dvanáctitýdenním klavírním rychlokurzem. (Kritiq)

Súvisiace novinky

Saoirse Ronan jako bezhlavá královna

Saoirse Ronan jako bezhlavá královna

11.08.2012

Dívku s prapodivným jménem brzy uvidíme v upírském hororou Byzantium a adaptaci sci-fi románu „twilightové“ Stephenie Meyer The Host. Pak se objeví v historickém dramatu Mary, Queen of Scots, který… (viac)

Proboha, ještě jedna Sněhurka?!

Proboha, ještě jedna Sněhurka?!

14.02.2012

Letošním soubojem Sněhurky (Mirror, Mirror) a Sněhurky a lovce to neskončí. Po pestrobarevné komedii a akční fantasy přijde trocha kung-fu. Studio Walt Disney se snažilo projekt, předtím známý jako… (viac)

Reklama

Reklama