Reklama

Reklama

Winnetou

(seriál)
  • Česko Vinnetou (viac)
Trailer

Epizódy(3)

Obsahy(1)

Mladý nemecký inžinier menom Karl May, pricestuje do Ameriky, s cieľom pomôcť neskrotenému americkému západu v rozvoji a výstavbe. Do krajiny sa okamžite zamiluje a chce byť pre ňu užitočný. Čoskoro zistí, že okrem takých ako on, pricestovalo do tejto krajiny aj veľa ziskuchtivých neprajníkov a uvedomuje si, že ich nenásytnosť a neúcta k nej, narúša životy pôvodných obyvateľov, ktorí v nej žijú. Karlovou prácou je preskúmať pozemok, ktorý patrí indiánskemu kmeňu Apačov. Na svojom prvom výjazde do prérie sa zraní a je zajatý synom náčelníka Apačov, Winnetouom. Karla vylieči Winnetouova krásna sestra Nšo Či a dvaja mladí ľudia sa do seba zamilujú. Karl sa vydá na dlhú a náročnú cestu uzmierovania Apačov a „Bielych", ale tí medzi sebou zvádzajú stále intenzívnejšie boje. Pre Karlovu lojalitu a oddanosť mu Apačovia udelia čestný titul „Old Shatterhand" a mladý náčelník Apačov mu prisľúbi, že jeho trvalým úsilím bude udržiavať mier medzi Indiánmi a Bielymi. Každý vydobytý mier a každé dobrodružstvo prehĺbi puto priateľstva medzi Old Shatterhandom a Winnetouom. (STV)

(viac)

Recenzie používateľa Torgal k tomuto seriálu (4)

Winnetou (2016) 

Snaha tu očividne bola a nepochybne aj odvaha (to je to najpozitívnejšie čo môžem k tomuto uchopeniu predlohy povedať), ale z tieňa klasických filmov s Briceom a Barkerom sa vystúpiť nepodarilo. Nevidím žiadny dôvod sa k tomuto spracovaniu v budúcnosti vracať, je to len taká zaujímavosť na jedno použitie. Viac dojmov k jednotlivým filmom v ich profiloch. 6-/10 ()

Nový svet (2016) (E01) 

Dúfal som vo vernejšiu adaptáciu knihy, dočkal som sa fanfiction, ktorá má s predlohou spoločné len mená postáv (Nšo-či je šamanka a Tangua ožran?!). Taktiež mi nesadlo realistické spracovanie, ktorému chýba poetika romantizovaného pohľadu na Divoký západ, hoci výprava je o niekoľko úrovní vyššie ako u klasickej verzie zo 60-tych rokov. Pochváliť ale musím kasting Winnetoua, no z Shatterhanda som mal zmiešané pocity. Naopak jednorozmerný naskrz zlý záporák Rattler sa mi nepáčil vôbec. 5/10 ()

Tajomstvo strieborného jazera (2016) (E02) 

Tento diel išiel už dosť do komédie (možno až paródie), ale na rozdiel od väčšiny sa mi páčil o kus viac ako predchádzajúci. Možno to bolo značne zníženými očakávaniami, ale mňa bavil aj ten vyšinutý Mexikánec. Vyčítam hlavne to, že tvorcovia ako v tejto časti pozabudli na akciu a tak výsledok pôsobí trochu suchopárne. 6-/10 ()

Posledný boj (2016) (E03) 

Najlepšia časť. Santer sa vydaril a téma boja indiánov proti nenásytným belochom je klasika, ktorá nesklame. V záverečnej časti som si už na hrdinov zvykol a dej profituje aj zo zovretého deja naprieč epizódami. Škoda straty tempa pri indiánskych pytačkách a obmedzeného rozpočtu, kvôli ktorému finálna prestrelka vyzerala pomerne biedne. 7-/10 ()

Reklama

Reklama