Reklama

Reklama

Winnetou

(seriál)
  • Česko Vinnetou (viac)
Trailer

Epizódy(3)

Obsahy(1)

Mladý nemecký inžinier menom Karl May, pricestuje do Ameriky, s cieľom pomôcť neskrotenému americkému západu v rozvoji a výstavbe. Do krajiny sa okamžite zamiluje a chce byť pre ňu užitočný. Čoskoro zistí, že okrem takých ako on, pricestovalo do tejto krajiny aj veľa ziskuchtivých neprajníkov a uvedomuje si, že ich nenásytnosť a neúcta k nej, narúša životy pôvodných obyvateľov, ktorí v nej žijú. Karlovou prácou je preskúmať pozemok, ktorý patrí indiánskemu kmeňu Apačov. Na svojom prvom výjazde do prérie sa zraní a je zajatý synom náčelníka Apačov, Winnetouom. Karla vylieči Winnetouova krásna sestra Nšo Či a dvaja mladí ľudia sa do seba zamilujú. Karl sa vydá na dlhú a náročnú cestu uzmierovania Apačov a „Bielych", ale tí medzi sebou zvádzajú stále intenzívnejšie boje. Pre Karlovu lojalitu a oddanosť mu Apačovia udelia čestný titul „Old Shatterhand" a mladý náčelník Apačov mu prisľúbi, že jeho trvalým úsilím bude udržiavať mier medzi Indiánmi a Bielymi. Každý vydobytý mier a každé dobrodružstvo prehĺbi puto priateľstva medzi Old Shatterhandom a Winnetouom. (STV)

(viac)

Recenzie používateľa Autogram k tomuto seriálu (4)

Winnetou (2016) 

Nečakal som zázrak a ani som ho nedostal. Všetky nové adaptácie Vinnetoua budú asi len trápením pre diváka odchovaného na slávnej filmovej štvorke zo šesťdesiatych rokov. Každý diel je trochu iný, má svoje plusy a mínusy, ale tých mínusov je určite viac. ()

Nový svet (2016) (E01) 

Prekusol by som ešte odromantizovanie celého príbehu a jeho snahu o filozofovanie. Ale neznesiteľné boli už logické hlúposti a sústredenie celého filmu na zničenie mosta bez akéhokoľvek náznaku niečoho silnejšieho. Tak je z toho iba ďalší podpriemerný western s nudnou hudbou. Vykrádanie a náznaky pôvodného hudobného motívu ma skôr rozčuľovali ako nadchýnali. (26.12.2016) ()

Tajomstvo strieborného jazera (2016) (E02) 

Od začiatku je jasné, že druhý diel je komédia. Dáva vtipné odpovede na mnohé otázky, na ktoré sa pri starej sérii nikto neodvážil opýtať, napríklad ako prišli bratia k svojim koňom, Oldo k henryovke a strapcovitému obleku a ako si udržiaval dokonale ulízaný účes. V takejto forme ma film už začal baviť, komédia ide tvorcom viac od ruky ako nejaká akcia s mostom alebo filozofovanie. Aj tu sa akcii nevyhli, ale že bola smiešna, to do čistokrvnej komédie pasovalo. Už len dúfam, že do záverečnej časti sa Apači naučia časovať slovesá, keďže skloňovať vedeli od začiatku, lebo počúvať všetko v neurčitku ide na nervy. A to je aj moja jediná výčitka k filmu. (28.12.2016) ()

Posledný boj (2016) (E03) 

Indiáni sa časovať slovesá v slovenskom dabingu konečne naučili, ale aj tak toto bolo dosť hrozné. Znovu sa hraje na vážnu strunu, ale nejde to, nejde to, nejde to. Tadeusz, Czeszlaw a Zbigniew sú nové postavy, ktoré nám Vinnetou prináša až z Poľska, indiánskou pochúťkou sa stáva konzervovaná kapusta z Nemecka a keby bol aj štvrtý diel, možno by Nšo-Či ochutnala aj bryndzové halušky. Keď dochádzajú rozumné nápady, a dochádzajú aj šialené nápady, prichádza Sam Hawkins, bez ktorého by boli všetci jednoducho v prdeli. Čo si mám myslieť o tom, že hľadali náčelníka Komančov a našli blonďavého pankáča, to už vôbec neviem. Záver ma mal dojať, ale nedojal. Skôr ma dojali tie „masové“ scény, keď z každej svetovej strany sa valila masa asi piatich Indiánov a nakoniec ich bolo na pľaci dokopy osem. Howgh. ()

Reklama

Reklama