Reklama

Reklama

Mladý kuchár Odd Thomas (Anton Yelchin) dokáže vidieť mŕtvych. Možno je to dar, možno prekliatie. Odd si nikdy nebol istý. Každej nemej duši, ktorá ho vyhľadá, sa ale snaží pomôcť. Niektoré duše túžia po spravodlivosti a prostredníctvom Odda pomôžu vyriešiť zločin, iní sa snažia zabrániť ďalšiemu zločinu. Keď sa v Oddovej reštaurácii objaví tajomný muž, mladík okamžite začne cítiť blížiacu sa katastrofu. Jediný dôkaz, ktorý má, je lístok vytrhnutý z kalendára s dátumom 15. augusta. Dnes je 14. augusta. Thomas sa musí mať na pozore, aby sa neprezradil. Neostáva mu totiž veľa času, aby zabránil tomu, čo sa chystá... (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (218)

Fr 

všetky recenzie používateľa

,,MÁM DAR, A MUSÍM HO POUŽÍVAT..…“ /// Vidí mrtvý lidi a Bůh ví, že to zvládá. Jako kdyby Cole Sear dospěl, pobral velkou dávku nadhledu a sbalil pěknou holku. Odd totiž vo mtvejch ví víc, než oni sami! Thrillerově hororová pohádka možná nejen pro teenagery. Ucházející efekty, našláplej a úspěšnej mladík, vyprávění jako videoklip – tedy v solidním tempu a příběh …. lehce strašidelnej a perfektně vodlehčenej. Taky je fajn potkat někoho, kdo je vidí a zároveň nečumět na debilní hororovou píčovinu. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu Podivný Thomas, kterou v roce 2003 napsal Dean Ray Koontz jsem nečetl. 2.) Když najdu bránu do pekla nezdrhám, ale vcházím! 3.) Moje sny se plněj. (Vobčas… a spíš ty hnusný…). /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

Antaeus 

všetky recenzie používateľa

Veľmi slušná tínejdž duchárčina s niekoľkými mládeži neprístupnými momentami. Neustále dianie na obrazovke (rozumej: furt tam niekto "melie pántom") a solídny "ťah na bránku" z nej robia príjemnú jednohubku. Nemôžem povedať, že som bol po celý čas napnutý ako guma v trenkách, ale tak nejak som sa prichytil pri tom, že ma úprimne zaujíma, čo bude nasledovať. Záverečná pointa sa síce dá odtušiť, ale čo na tom, keď nejaké to prekvapko pred ňou film fajnovo spestrí? Dobre pozerateľné, ľahko stráviteľné a inteligenciu diváka rozhodne neurážajúce dielko. Pre mňa príjemné prekvapenie. ()

Reklama

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

„I see dead people, but then, by God, I do something about it.." To říká Odd Thomas, jen o něco méně ufňukané médium než byl kdysi ten malý pacient nechápavého Willise. Časté monology nezapřou novelový původ, design množících se bodachů a koneckonců i štěk jednorukého Imhotepa zase samotného autora. Ten si bohužel nedokázal napsat scénář, který by to udržel v nějaké konzistentní linii a zároveň nepřiškrcoval možný potenciál. Závěrečný náznak toho, že Grissomova parta nebude mít v brzké době do čeho píchnout, je tak jen zbožným přáním.. Na tři hvězdy to nakonec vytáhne Anton Yelchin, který jen potvrzuje, jakým byl talentovaným hercem. Škoda, že neměl vizi o nezabrzděném SUV, mohli bychom teď o něm mluvit v přítomném čase.. ()

JohnCZ 

všetky recenzie používateľa

Stylová, vtipná, trochu sentimentální a dost akční oddychovka trochu připomínající seriálový Supernatural. Parádní a funkční ústřední duo v žánrově krásně rozmanitém filmu. Je to svižné, místy naivní, ale až do konce velmi zábavné. Jedinou slabinu vidím v místy mizerných efektech, které film trošku degradují do pozice laciného béčka. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Odd Thomas je chlapec s výnimočnými schopnosťami. Vidí mŕtvych. Komunikovať s nimi síce nevie, ale zato ho takmer vždy vyhľadajú pokiaľ vo svete živých nedosiahli pokoja na duši. Zo sveta mŕtvych prichádzajú na zem aj bytosti zvané Budachovia. Vždy keď sa niekde objavia, sú predzvesťou tragédie. Jedného dňa príde do podniku kde Thomas pracuje ako kuchár neznámi muž. Na tom by nebolo nič zvláštne. No okolo jeho tela sa hýbe najväčší počet Budachov, aký doposiaľ videl. Thomas začína tušiť, že malým mestečkom otrasie tragédia nevídaných rozmerov. Film vhodný pre vekovú kategóriu od 8 do 15 rokov. Asi preto sa páčil môjmu 40 ročnému bratovi. Mohli by sme ho označiť, ako predprípravu pre teenagerov na stupeň reálneho strachu v podobe skutočných hororov. Snímok Odd Thomas je strašidelnou rozprávkou, ktorá síce nie je aj vďaka hereckému obsadeniu najhoršie natočená, ale presto všetko mi to prišlo akési detské. Anjelská tvárička Antona Yelchina sa mi veľmi na tento druh filmov proste nehodí ( Najlepší snímok v akom som ho videl hrať je jednoznačne Alpha Dog. Vrelo odporúčam emocionálne silnejším ). Monológové rozprávanie príbehu mi taktiež nereže. No a dostávame sa k najväčšiemu plusu filmu. Zamiloval som sa. Nemáte niekto mobil na Addison Timlin? Zaslať do POŠTY! ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (7)

  • Keď Odd (Anton Yelchin) opúšťa nemocnicu, divák si môže všimnúť jeden z nápisov, ktorý znie "IN ODD WE TRUST", čo je názov prvej časti komiksovej série venovanej hlavnému predstaviteľovi (2008). (beso74)

Reklama

Reklama