Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Príbeh z prostredia stavby diaľkových elektrických vedení zachytáva život a prácu partie montérov, ktorí prišli do horskej dediny elektrifikovať miestne družstvo. Po preložení na horšie platenú a "ponižujúcu" prácu dochádza v partii k rozkladu vzťahov. (RTVS)

Recenzie (21)

Biopler 

všetky recenzie používateľa

Nesúrodý film, kde to v závere vypáli neočakávane. Je to rozhárané a neviem čo si vlastne mám z filmu zobrať. Je tam dobrá brnkačka na gitare, ktorá sprevádza chlapácke scény. Herci, kohúti Kvietik s Pántikom, fajn. Škrípu však technické nedostatky pri natáčaní v tme, kde ozaj nič nevidno, podobne na tom je aj ozvučenie. ()

fragre 

všetky recenzie používateľa

Drsný příběh z drsné krajiny. Občas nabývá takřka vesternových kvalit (jistě na tom má podíl působivá hudba s foukací harmonikou). Věru, podobná parta by mohla sloupy vedení vést podél velké pacifické dráhy namísto přes slovenské náhorní planiny. Občas mi film svou náladou připomínal Kachyňovu Závrať (ze stejného roku), kde se příběh odehrává též na pozadí života migrující dělnické party a hospody. Herecké výkony jsou nepochybně kvalitní, ale Věra Galatíková je zde úchvatná. Jak kdyby se zde ocitla z nějakého italského neorealistického filmu. ()

Reklama

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Aj budovanie elektrického vedenia patrí k budovateľským filmom spolu s kolektívnym hašterením a spormi o prednú pozíciu v malej skupine montérov. Na odľahlom mieste krajiny prácu strieda fajront a nájdu sa aj náznaky lásky, ale preháňa sa to s psychológiou postáv na úkor nejakého zmysluplného príbehu. –––– Nech žije brigáda socialistickej práce! ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Martin Holly ukazuje, že vedel točiť dobre filmy už v začiatkoch svojej kariéry. Tento je postavený hlavne na zaujímavých postávach, v ktorých si divák ľahko nájde skutočných ľudí. Prím hrá hlavne postava Jula Pántika, ale ani ostatní výrazne nezaostávajú. Okrem toho, konečne vidieť postavy pracovať, čo bežné určite nebolo vtedy, dnes už vonkoncom. A závidieť ich kočovnú prácu, ako je v snímku aj spomenuté, určite nie. Škoda len, že film občas zachádza do psycho-roviny a vtedy sa dostavujú aj nudnejšie scény. Inak fajn taká ponurá atmosféra. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Taký poriadny slovenský chlapský film, akých sme ešte videli neskôr od Hollého viacero. Mne to trochu pripomenulo Mzdu strachu. Nebezpečná práca, chlapi neustále pohromade, kamarátstvo a čiernobiela vťahujúca kamera. Lenže my Slováci sme aj národom žabomyších vojen a kariérizmu, čiže určitej malosti (ale ktorý národ nie je), takže sa dočkáme trochu inej dramatickej výstavby. Do toho nejaká tá osudová žena a prekreslená psychológia postáv. Ani neviem, prečo to na mňa tak nezaúčinkovalo ako som si spočiatku myslel, pretože všetko je zahrané a zrežírované veľmi presne. Hej a aby som nezabudol, ako mohla cez cenzúru prejsť tá hláška o červenej guli? ()

Galéria (2)

Zaujímavosti (2)

  • Film sa natáčal v okolí Myjavy a v Starej Turej. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama