Reklama

Reklama

Benjamin Mee (Matt Damon) je novinár z Los Angeles a autor dobrodružných kníh. Ako slobodný otec čelí pri výchove svojich dvoch detí mnohým úskaliam. Vo viere, že nový začiatok a nový štart pomôže obnoviť pocity rodinnej spolupatričnosti, dá výpoveď v práci a kúpi na vidieku starý dom s obrovským pozemkom a jedným bonusom - patrí k nemu aj zoologická záhrada! V Rosemoorovom zvieracom parku sa o desiatky zvierat starajú ošetrovateľka Kelly Fosterová (Scarlett Johanssonová) a jej oddaný tím. Bez akýchkoľvek skúseností, s minimom času a značne obmedzeným rozpočtom se Benjamin rozhodne, že s podporou svojej rodiny a miestnej komunity znovu otvoria ZOO pre verejnosť. Benjamin Mee už dobrodružné príbehy nepíše, on ich začal žiť na vlastnej koži, a to priamo na svojom pozemku. (TV JOJ)

(viac)

Videá (35)

Trailer 1

Recenzie (834)

tron 

všetky recenzie používateľa

„Prečo nie.“ Trvalo mi 6 rokov, kým som sa na Kúpili sme ZOO odhodlal. Z nejakého dôvodu som z neho mal obavy. Nakoniec je z toho jeden z najlepších filmov roka a vynikajúci feel good movie. Síce dlhý, ale, pravdupovediac, tie postavy (ľudské i zvieracie) sú natoľko úžasné, jedinečné a zábavné, že by som možno bez problémov bral aj štvorhodinový režisérsky strih. V širokom spektre sympatických postáv je ťažké vybrať si svoju najobľúbenejšiu, ale u mňa to zrejme bol pošuk Angus Macfadyen. Scenár nie je síce nejako extrémne objavne originálny, ale napriek tomu je dostatočne svieži a iný na to, aby vedel prekvapiť. Je to vtipné, je to dojemné a je to pôvabné („Zabuchla som sa do teba a neviem to nijako pochopiť.“). Má to všetko, vrátane pávov. V neposlednom rade snímka obsahuje strašne veľké množstvo podarených hlášok („Všetci tu hovoria, že si ko*ot, ja teda neviem, čo to znamená, ale neverím tomu.“) a dialógov („Si podozrivo pokojný.“ – „Hmmmm...“ – „Ty si pil?“ – „Celú noc.“). A má to super myšlienku, ktorá sa dá použiť v reálnom živote, že aj na najhoršie veci vám stačí v podstate len pár sekúnd odvahy a potom to už ide. Pre mňa najlepší film Camerona Crowea. „Keď máš dobré pohnútky, nič ťa nezastaví.“ ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Raz za 50 rokov vznikne nejaký artový film o zvieratkách ako napr. Balthazár, omnoho častejšie zhovadilosti typu Beethoven. Oba typy filmov sú pre úzke, špecifické publikum. Tak je fajn, ak občas vznikne niečo ako Kúpili sme ZOO, ktoré zvládne myslím úplne každý. Cameron Crowe tu evidentne zastupuje asi zaneprázdneného Lasseho Halstroma, od ktorého by tento sfilmovaný scenár vyzeral do bodky rovnako. Je rozhodne iba dobre, ak sa o tomto skutočnom príbehu dozvedelo vďaka filmu také množstvo ľudí a možno mnohým poskytol návod, ako sa vysporiadať so skurveným životom. ()

Reklama

Beckett51 

všetky recenzie používateľa

Opět jeden z těch filmů, kvůli kterým mám nutkání srazit některým jiným pětihvězdovým filmům hodnocení. Neskutečná dávka pozitivní energie, smutné mezi-téma podáno citově na hraně (dokáže dojmout, ale zároveň dodává naději), všichni herci a jejich postavy až nelidsky sympatičtí a jako bonus naprosto špičkovej soundtrack (jak originální od Jónsího tak doplněný s různýma skvělýma songama). Chci víc takových filmů. ()

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Hrozný slaďák. Herci sú sympatickí, ale väčšina vedľajších postáv nevyužitá. Je tam hromada scén, pri ktorých som si vravel, že by sa z nich dalo vytrieskať omnoho viac. Navyše je to tak veľmi feel-good, až je to lepkavé a ku koncu už hrozia aj žalúdočné problémy. Od polovice už som s tým iba bojoval. ()

Dzeyna 

všetky recenzie používateľa

Vážně úchvatné. Abych to hned na začátku uvedla na pravou míru, tak bych k žánrům: komedie, drama, rodinný přidala ještě romantický a drama bych téměř vyškrtla. Matt Damon svou roli zvládl přímo skvěle a uchvátil mě, je sice vidět, že už stárne, ale pořád umí. Scarlett Johansson se do své role také výborně vžila a hodně se k ní hodila. Colin Ford byl také nepostradatelný, ale nejvíce úžasná byla Maggie Elizabeth Jones, která je hrozně roztomilá a celou dobu optimistická. Celý příběh je vynikající a vše krásně navazuje. Atmosféra je pohlcující a zanechá v člověku skvělý dojem. Velké plus má u mě také doprovodná hudba, ta to vše ještě více podtrhla a umocnila. Netřeba psát více slov, to musí člověk vidět. ()

Galéria (99)

Zaujímavosti (21)

  • V době, kdy se příběh ve skutečnosti odehrál, bylo dětem mnohem méně: 4 a 6 let. (movieband)
  • Datum otevíracího dne je v kalendáři zaznamenáno na sobotu 7. července 2010. Tento den byla ve skutečnosti středa. (Conspi)
  • Skutečná zoologická zahrada, z níž film vychází, se nachází v anglickém Devonu a původně nesla jméno Dartmoor Wildlife Park. To se po opětovném otevření (v červenci roku 2007) změnilo na Dartmoor Zoological Park. (Conspi)

Reklama

Reklama