Reklama

Reklama

Benjamin Mee (Matt Damon) je novinár z Los Angeles a autor dobrodružných kníh. Ako slobodný otec čelí pri výchove svojich dvoch detí mnohým úskaliam. Vo viere, že nový začiatok a nový štart pomôže obnoviť pocity rodinnej spolupatričnosti, dá výpoveď v práci a kúpi na vidieku starý dom s obrovským pozemkom a jedným bonusom - patrí k nemu aj zoologická záhrada! V Rosemoorovom zvieracom parku sa o desiatky zvierat starajú ošetrovateľka Kelly Fosterová (Scarlett Johanssonová) a jej oddaný tím. Bez akýchkoľvek skúseností, s minimom času a značne obmedzeným rozpočtom se Benjamin rozhodne, že s podporou svojej rodiny a miestnej komunity znovu otvoria ZOO pre verejnosť. Benjamin Mee už dobrodružné príbehy nepíše, on ich začal žiť na vlastnej koži, a to priamo na svojom pozemku. (TV JOJ)

(viac)

Zaujímavosti (21)

  • Cameron Crowe a Fox Studios boli pred a počas natáčania opakovane kontaktovaní a upozorňovaní organizáciou PETA na zlé zaobchádzanie so zvieratami pri ich výcviku a o nevhodnosti podporovania ich väznenia. Organizácia opakovane požadovala, aby vo filme neboli použité živé zvieratá, ale vytvorené počítačovo, podľa vzoru Zrodenie planéty opíc (2011). (whack)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 50 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Severoamerické tržby byly 75,6 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 120,1 mil. (NIRO)
  • Pro Matta Damona (Benjamin Mee) bylo nejtěžší natočit scénu s hady, protože trpí ofidiofobií (panickou hrůzou z těchto živočichů). (Duoscop)
  • Natáčení probíhalo v Kalifornii, v Los Angeles, Thousand Oaks a Pasadeně. (Terva)
  • Když Benjamin (Matt Damon) poprvé popíjí se zaměstnanci v klubovně, na pozadí v televizi se hraje fotbalové utkání. Jedná se o finále FA Cupu 1979 mezi Arsenalem a Manchesterem United. Zrovna probíhá 12. minuta, ve které Brian Talbot střílí úvodní branku utkání, ve kterém Arsenal vyhrál 3:2. (Her0.89)
  • V době, kdy se příběh ve skutečnosti odehrál, bylo dětem mnohem méně: 4 a 6 let. (movieband)
  • Filmová ZOO vznikla 50 km severně od Los Angeles. Navrhoval ji tým specialistů na zahrady. Její realizace poté trvala 140člennému týmu 9 měsíců. (jenik71)
  • Skutečná zoologická zahrada, z níž film vychází, se nachází v anglickém Devonu a původně nesla jméno Dartmoor Wildlife Park. To se po opětovném otevření (v červenci roku 2007) změnilo na Dartmoor Zoological Park. (Conspi)

Reklama

Reklama