Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Autorovi kontroverzných KIDS, newyorskému fotografovi Larrymu Clarkovi, zachutila sláva a tak sa ju snaží zopakovať s ešte väčšou dávkou sexuálnej otvorenosti. Zatiaľ čo v KIDS bol sex medzi deckami niečím, čo im ničilo životy, v Ken Parkovi už decká žiadne životy nemajú a sex je pre ne tým posledným, čo ich drží nad vodou. Ústrednými postavami sú mladý kalifornský skateboardista a jeho kamaráti, a veľkú rolu tu hrajú tiež rodičia a starí rodičia, ktorých vzťah k deťom (a naopak) je stredobodom sociálnej kritiky filmu. Vo filme sa prelínajú štyri individuálne príbehy, pričom zvraty v deji prichádzajú vo chvíľach, kedy by sme ich očakávali najmenej. Kameraman a spolurežisér filmu Ed Lachman zhŕňa jeho posolstvo do krátkej repliky: "Aj dospelí aj mladí, všetci sú obeťami." (POMO)

(viac)

Recenzie (286)

Tosim 

všetky recenzie používateľa

Mladí se flákaj, jezdí na skejtech, kouří trávu a píchají. A CO NA TOM, PROBOHA? Nic to NEŘEŠÍ, nemá to HLOUBKU, jen to ZOBRAZUJE pokud to někoho ŠOKUJE, tak asi není z této planety ;-) PRŮMĚR s několika více či méně odhalenými scénami, ale více nic. Americký nezávislý film o maloměstě. Važte na kila a po tisíci kusech. ()

Davered odpad!

všetky recenzie používateľa

Clark sice stále klade otázky hodné zamyšlení, ale místo odpovědí pouze prvoplánově šokuje (nevím v čem by mě měli obohatit nestříhané scény močení nebo masturbace). Po obsahové i emocionální stránce je Ken Park zoufale prázdný a výsledný dojem bohužel nezachraňuje ani zpracování, působící dojmem amatérského studentského dílka. Slátanina nejhrubšího zrna. ()

Reklama

gumli odpad!

všetky recenzie používateľa

Tak to bol film naozaj o hovne. Jeden milión a tristotisíc dolárov za takúto sračku... V dnešnom filmovom svete to nie je vôbec nejaká vysoká suma za film, ale aj tak...Nejde o to, že film je kontroverzný, že je to skôr porno ako regulerný film, ale ide o to, že je megasračka. Ale bol so varovaný, kamarát mi hovoril, "no je tak akurát film pre teba"! A mal pravdu. ()

vadic 

všetky recenzie používateľa

Společně s Brunem stojí Ken Park na vrcholu mnou viděných filmů co se týče koncentrace ocasů. BRGHHH. Sice to nemělo vůbec žádný syžet ani jeho náznak, ale to nasrat. Jsou horší věci. Třeba právě zmíněná "čůrakovitost" nebo absurdní fanatický otec a jeho promluva o 3 rukou do dceřiny duše. A skok k závěrečnému "grandioznímu" finále?? Kámo, ses snad posral v kině....Pozdní dodatek....Já úplně zapomněl na tu matku. To je naprosto prvotřídní milfa a za ní přidávám první hvězdu :) ()

Trevor 

všetky recenzie používateľa

3.333 komentár som priradil filmu ktorý v čase svojho vzniku spôsobil pomerne veľkú kontroverziu a ktorého premietanie bolo minimálnev Austrálii zakázané. Keď som ho videl ako 20-ročný zanechal vo mne podstatne lepší dojem ako teraz s odstupom času. Svojim spôsobom je to film ktorý mladej generácii ukazoval skupinu mladých ľudí ktorých život bol iba o sexe a najmä sexuálnych úchylkách, incestnom vzťahu či vzťahu so staršími ženami. Treba uznať že existuje mnoho oveľa lepšie spracovaných kontroverzných filmov o mladej generácii z ktorých mňa najviac upútal Gummo ktorého autorom je Harmony Korine. ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (5)

  • Finálnu verziu scenáru, ktorú napísal Harmony Korine, ešte pozmenil režisér Larry Clark. Clark sa pôvodne snažil napísať scenár k filmu sám. (MikaelSVK)
  • Existuje aj reálna osoba menom Ken Park. Park bol v skutočnosti profesionálnym korčuliarom v 80-tych rokoch minulého storočia. (MikaelSVK)
  • Filmovalo sa v kalifornskom mestečku Visalia a v San Fernando Valley, ktoré patrí k Los Angeles. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama