Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Horor
  • Dráma
  • Dokumentárny
  • Akčný
  • Krimi

Recenzie (673)

plagát

Päťdesiat odtieňov sivej (2015) odpad!

'' Fifty Shades Of Bullshit ''!!! Tak sa mal volať ten film. Neuveriteľná sračka...Film stal neuveriteľných 40 miliónov dolárov...ale vo filme ich vôbec nevidno. Tušil som, že to bude sračka, ale ani vo sne by ma nenapadlo že až taká.

plagát

Die Screaming, Marianne (1971) 

Podľa názvu filmu by sa dalo očakávať veľa, ale bohužiaľ film dáva veľmi málo. A zaradenie tohoto filmu do žánru horror je až trestuhodné...Je to dráma, aj to nie najlepšia. Alebo snáď podpriemerný thriller, v žiadnom prípade nie horror. Pete Walker je síce doma uznávaný ako kultový režisér a je notorický známy, ale ako sám priznal, tento film patrí medzi jeho najslabšie. Ako ospravedlnenie možno brať do úvahy, že bol to jeho prvý horror.

plagát

Jemeljan Pugačov (1978) 

Tak tento film sa boľševikom celkom podaril. Osoba Jemeliana Pugačova je dosť známa z knihy Kapitánova dcéra od Puškina. V skutočnosti sú svetovo známy len dvaja kozáci, Tatas Buľba a Jemelian Pugačov. Film je zameraný na posledné dva roky toho donského kozáka, ktorý sa dokonca v roku 1773 vyhlásil za zosnulého cára Petra III. Samozrejme na veľkú zlosť Kataríny II Veľkej, ktorá bola manželkou zosnulého cára Petra III. V septembri 1773 Pugačov vydal manifest, ktorý spustil sedliacke povstanie. Ale treba povedať, že v začiatkoch povstania tvorili jadro rebelov staroortodoxní kozáci, až potom sa pridali Baškiri a obyvatelia Povolžia, až nakoniec obyčajný robotníci a sedliaci. Ale nakoniec skončil ako väčšina rebelov na popravisku. V Kazani ho chytili a sťali ho v Moskve v roku 1775. Veľmi smutný bol pohľad na Pugačova, ktorého v klietke odvážajú do Moskvy. Ale popravy sa vo filme nedočkáme. Na ruské pomery skutočne dobrý historický film.

plagát

The Comeback (1978) 

Na 100 minút dosť hodne nudný film. aj keď som dal zatri...Pôvodne som chcel dať len za dva. Veľmi ťažkopádny štýl, dom vo filme je síce na prvý pohľad dosť desivý, ba skoro gotický, ale filmu to ani trochu nepomôže. Film je o popovom spevákovi, ktorý pricestuje z USA do Londýna, aby nahral nový album po dlhých šiestich rokoch. Práve preto sa ten album mal volať "The Comeback". Mne ten film pripomínal skôr thriller ako horror, s niekoľkými dobrými momentmi. Prvá vražedná scéna je celkom fajn...režisér zachytil skutočný pocit zloby a nenávisti zo strany vraha, ale ako celok to bolo slabé.

plagát

The Fugue (2009) 

Áno, je to horror, ale nie je vôbec napínavý a už vôbec nie desivý a ani ničím diváka neprekvapí. Na filme vidno vplyv série "The Ring" alebo The Grudge". Ešte aj príbeh sa odohráva v štvrti "China Town", dokonca aj mladý detektív ako policajný vyšetrovateľ je ázijského pôvodu. Buď režisér robil tento film ako pocta ázijskému horroru, alebo je to jednoducho kopírovanie, na tom nezáleží...Príbeh je o dievčine menom Nora Dunn, ktorá trpí víziou malého dievčatka v jej byte na chodbe. Je to len halucinácia alebo predzvesť niečoho horšieho?

plagát

Goodbye Pork Pie (1980) 

Ani by som netvrdil že je to dráma. Dobrodružný, to áno, akčný možno tiež, ale je to jednoducho povedané taký veselý road movie, tiež tak trocha komédia. Film sa natáčal po všetkých kútoch Nového Zélandu, dĺžka cesty bola cca 2000 kilometrov, z mesta Kaitaia do mesta Invercargill. Vo filme celkom 7 kaskadérskych scén. Tento film je dobrodružstvo dvoch úplne odlišných mužov, ktorí cestujú po celej dĺžke krajiny, v malom žltom autičku. Keď natankujú benzín v hodnote 10 dolárov a 70 centov a omylom ho nezaplatia, tak spustia niečo také, o čom sa im ani nesnívalo. Polícia ich bude hnať po celom Novom Zélande. Aj keď takéto filmy takmer nepozerám, na moje prekvapenie to bol celkom dobrý film.

plagát

Tales That Witness Madness (1973) 

Menej známy horror od Amicusu, ale s dobrým hereckým obsadením. Je to ale antológia štyroch kratších príbehov. Donald Pleasance hraje v tejto antológii psychiatra, ktorý robí lekárske experimenty so štyrmi rôznymi pacientmi. Jeden pacient, jeden príbeh. Prvý príbeh je chlapcovi menom Paul, ktorý ma imaginárneho priateľa "tigra". Lenže pre chudákov rodičov nebol imaginárny ani trochu. Druhý príbeh je obchodníkovi so starožitnosťami, ktorý sa volá Timothy. V tom obchode sa nachádza aj starý bicykel a portrét, ktorý sa volá "Strýčko Albert". Na prvý pohľad to ani nevyzerá, ale ten bicykel a ten obraz úzko spolu súvisia. Keď si človek na ten bicykel sadne a začne šlapať do pedálov, tak cestuje v čase späť a dotyčný sa stáva strýčkom Albertom, čo môže byť hotová katastrofa. Tretí príbeh je o Brianovi, ktorý ráz donesie domov starý škaredý strom, ktorý zasadí, aby mohol nazlostiť svoju peknú ženu. No ten strom ale nie je obyčajný strom. Tretí príbeh je o literárnej agentke s veľmi zvláštnym menom "Auriol Pageant", ktorú sa snaží zviesť jej klient menom "Kimo". Ale "Kimove" úmysly sú všelijaké, len nie čestné. Hoci to nie je žiadny zázrak, celkom dobré sa naň pozerá. Pravdou je, že Freddie Francis má aj oveľa lepšie filmy. Tento film bol už v poradí desiati film od Francisa čo som videl, tak môžem porovnávať.

plagát

Amazzoni - donne d'amore e di guerra, Le (1973) 

Film triedy B, ale s medzinárodným obsadením. U nás neznámy, ťažšie dostupný. Je to síce hlúpy film s mizernými hereckými výkonmi, ale dobré sa naň pozerá, žiadna nuda, samá akcia od začiatku až do konca. Dal by sa zaradiť ako "Peplum" alebo "Sword and sandal", aj keď je trochu iný. Amazonky sú každému dobré známe z mytológie...Aj v tomto filme sú to sporo odene bojovníčky, ktoré dokonalé ovladaju meč, luk, a vedia dokonca niečo aj z kung fu a iných bojových umení.Na prvý pohľad vidno že film bol inšpirovaný japonským filmom "Sedem samurajov" alebo americkým filmom "Sedem statočných". Ani tu nechýbajú dedinčania, ktorý si musia niekoho najať, tentoraz to budú pre zmenu zlodeji, pretože Amazonky robia pravidelne výpady do dediny a berú všetko čo chcú, vrátane chlapov, ktorých používajú ako otrokov na ťažkú prácu a tiež ich potrebujú na plodenie detí. Amazonky sú veľmi kruté, zabíjajú aj svojich zranených, diabolský mučia toho koho chcú, privlastnia si čokoľvek a kohokoľvek. Film ale pôsobí niekedy až komický, aj keď to nie je komédia, ale vyvoláva úsmev. Hlavne posledná a záverečná bitka je fakt komická, hlavne Amazonky majú na tvárach zvláštne masky, čo vyvoláva smiech.

plagát

Malatesta's Carnival of Blood (1973) 

Veľmi netradičný horror, totálne bizarný s nízkym rozpočtom. Ten kto si kúpy vstupenku na tento karneval, sa už nikdy živý nevráti. Veľmi výstredné postavy a celý húf strašidiel túžiacich po čerstvom ľudskom mäse. Takéto morbídne zariadenie, ktoré ma slúžiť na zábavu som nikdy v živote nevidel. A vlastníkom tohoto morbídneho zariadenia je tajomný pán Malatesta. Štruktúra príbehu takmer žiadna, nepreberné množstvo rôznych morbídnych podivnosti. Je to miš-maš diabolskej vynaliezavosti, zviazanej dohromady, ktorý vyvoláva určitý obdiv. Nájdeme tu aj podivného veštca ktorý veští z ruky, mongoloidneho smetiara ktorý rád zabíja, veľmi podivného trpaslíka ktorý prednáša verše, množstvo kanibalov, na veľkej obrazovke idú v jednom kuse nemé horrorové filmy. Jedným slovom, je to film poskladaný z kúskov a bohvie čo ho vlastne drží dokopy. Film si ide svojou vlastnou cestou, mimo vychodené chodníčky, nič podobné som nikdy nevidel, aj keď som už videl hodne divných filmov.

plagát

Do Gaz Zameen Ke Neeche (1972) 

U nás neznámy horror indickej produkcie. Na filme vidno inšpiráciu z filmov anglickej firmy Hammer Production a iných gotických hororových filmov šesťdesiatych rokov. Väčšina filmu sa odohráva v dome alebo blízko domu v tmavých lesoch. Nie to pravý horror, aj keď sú tam určité horrorové momenty, je to skôr thriller okorenení nadprirodzenom a má viac zvratov. V Indii je to kultový horrorový film, ale mimo Indie zaujme asi ťažko. Film pochádza z dielne "Ramsey Brothers", ktorá patrí v Indii medzi najväčšie filmové spoločnosti, alebo to aspoň tak bolo v sedemdesiatich rokoch. Cintorín je dosť strašidelný, zombie celkom ujde, dej je veľmi jednoduchý, ale pre mňa ťažko stráviteľní film, ako takmer všetky filmy z Indie čo som videl.

Ovládací panel
195. naj používateľ Slovensko
28 bodov