Reklama

Reklama

Pán Popper (Jim Carrey) je úspešným newyorským podnikateľom. Ako sa mu darí v podnikaní, tak sa mu nedarí v osobnom živote, kde má problémy urovnať vzťahy so svojou rodinou a uteká od všetkých zásadných rozhodnutí, ktoré by mal urobiť. Jedného dňa sa však stane niečo, čo jeho život obráti úplne naruby. Priamo do obývačky mu pošta doručí neočakávané a veľmi čudesné zásielky - najprv jedného a potom piatich živých tučniakov. Pán Popper sa dozvie, že šiestich tučniakov zdedil po svojom otcovi, ktorý zomrel v Antarktíde. Povedali by ste, že tučniaky sú milé a neškodné stvorenia, ale čo s nimi v New Yorku? Zvieratká v tom ale veľký problém nevidia. New York sa im páči, byt pána Poppera si prispôsobia po svojom, takže pripomína skôr zimné ľadové kráľovstvo a zo svojho nového majiteľa si spravia náhradného otecka. Pán Popper z toho ale nie je príliš nadšený a radšej by chcel naspäť svoj starý život - bez tučniakov. A keď sa ho jedného dňa, po tom, čo odíde do práce, vydá celá šestka hľadať do ulíc veľkomesta, musí riešiť množstvo ďalších problémov. Tučniaky na výlete vzbudia pozornosť tých, čo by ich radšej videli ako atrakciu v miestnej ZOO než na uliciach. To by sa pánovi Popperovi vlastne aj hodilo, keby mu však medzitým zvieratká až tak veľmi neprirástli k srdcu. Popper objaví list od svojho otca, ktorý mu píše, že tučniak nikdy nezradí toho, koho si zamiluje, ale on to pochopí veľmi neskoro. Nuž, aby nebolo neskoro, pán Popper urobí zásadné rozhodnutia, ktoré zmenia jeho život. V lete vedie svoju milovanú reštauáciu v New Yorku, kde sedáva za stolom s celou svojou rodinou. Tučniakov presťahoval na južný pól, kde jeden z nich, Kapitán, už vysedel nové vajce. Popper sa odsťahuje do Antarktídy za svojimi zvieracími kamarátmi a rodina mu sľúbi, že ho tam bude pravidelne navštevovať. (TV JOJ)

(viac)

Videá (4)

Trailer 2

Recenzie (469)

Pepinec 

všetky recenzie používateľa

Občas se okolo jedné návštěvy kina nachomýtne tolik pro vás významných okamžiků, že výsledné hodnocení filmu pak nemůže být zcela objektivní. Vidíte, to je přesně tento případ. Pravdou však i přesto zůstává, že jsem se bavil a že Jim Carrey mi byl snad poprvé ve své roli sympatický. A tak i u této rodinné komedie více než na čemkoli jiném záleží na tom, s kým a v jaké náladě vás zastihne. ()

jonyyy 

všetky recenzie používateľa

Animovaní tučňáci jsou roztomilí, Carrey je furt sympaťák. Vyloženě špatný film to není, ale není tam nic nového, je jasné, jak to dopadne a tyhle rodinná klišé a stejné koncepty jsme viděli už v milionech jiných rodinných komedií, takže mi to příjde jako neuvěřitelně zbytečný film a ztráta Jimova času. 50% ()

Reklama

robbiee 

všetky recenzie používateľa

[imdb: 5.9/10] | me: Rodinná komédia podľa šablóny Liar, Liar, pričom tentokrát ešte menej Carrey-ovksé. Bol by to štandardný vtipne ladený film, ktorý vyzdvihuje dobro, morálne a rodinné hodnoty, ...ale vďaka dobre spracovaným tučniakom a Jimovej prítomnosti je to predsa len o niečo lepšia záležitosť. Určite vhodná voľba na nedeľné popoludnie. ()

Lucasion 

všetky recenzie používateľa

Copak se stane, když výborný podnikatel dostane domů partu tučňáků? No prakticky vlastně ani nic. Jim Carrey v naprosto nevýrazné roli, kde nemá šanci se pořádně ukázat. Pan Popper je nezáživná komedie, která věčně překračuje z místa na místo. Film je plný infantilního humoru, u kterého se dospělý těžko pobaví. Tučňáci jsou povedení, ale nudná zápletka to zas potápí. Tučňáky mám opravdu rád, ale raději si na ně skočím do Zoo. U filmu jsem se vůbec nesmál a snímek dokoukal jen z povinnosti. Snesitelná jednohubka pro mladší publikum. (40 procent) ()

FFilipCZ 

všetky recenzie používateľa

Většina z nás si jistě všimla podobnosti s Liar, Liar. Člověk si řekne - OK, předvídatelnej děj a nudnej obsah. Ale Carrey to vždy dokáže vyšvihnout v něco víc. Já vím moc dobře, proč pro něj mám slabost. Carreyovský humor opět nezklamal (i když je pravda, že s xichtama se už chlapec mírní a je trošku více vážný, ale nic ze svých kvalit neztratil) + výborný nápad s tučňáky, kteří byli i skvěle zanimovaní. ()

Galéria (36)

Zaujímavosti (16)

  • Na začiatku filmu si malý Popper pri komunikácii cez vysielačku s otcom nasadí zvláštnu drevenú masku, čo je odkaz na film Maska (1994), ktorý preslávil Jima Carreyho (Pán Popper). (canucks333)
  • Filmová adaptace vznikla volně podle knihy Richarda a Florence Atwaterových z poloviny 30. let. (Chickenka)

Súvisiace novinky

Jim Carrey šlohne Monu Lisu

Jim Carrey šlohne Monu Lisu

17.02.2012

Jeho kariéra už není, co bývala. Pan Popper a jeho tučňáci ale obstojně vydělali a právě natáčený kouzelnický souboj se Stevem Carellem The Incredible Burt Wonderstone rovněž vypadá na slušný úlet,… (viac)

Reklama

Reklama