Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Stanley Ipkiss (Jim Carrey) je na prvý pohľad obyčajný a nezaujímavý zamestnanec banky, ktorého jedinou radosťou je čítanie komiksov a sledovanie kreslených filmov. Je smoliar, ktorý nemá šťastie ani v láske. Jeho život sa však zmení, keď vyloví z rieky starú drevenú masku. Keď si ju nasadí, získa schopnosti kresleného hrdinu a využíva animované rekvizity. Vďaka maske sa z nenápadného úradníka stáva neuveriteľne škeriace sa monštrum so zelenou tvárou a nadprirodzenými schopnosťami. Dokáže však potrestať zlú chyžnú, preľstiť partiu násilníkov a vytrestať podvodníkov v autoopravovni. Pred policajným poručíkom Mitchom Kellawayom (Peter Riegert) predstiera, že o nočných udalostiach nič nevie. Napokon sám si nie je istý, či sa mu to všetko len nezdalo. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (726)

silentname 

všetky recenzie používateľa

Pre mňa je "The Mask" filmovou klasikou. Je to výborná komédia, má skvelé postavy, výborne sa na to pozerá, na svoju dobu výborné efekty a plus všetky tie tanečné scénky sú podľa mňa aj dnes vynikajúce. Pre mňa jeden z najlepších filmov Jima Carreyho, výborne sa na neho díva, je v tom skvelá nostalgia, plus výborná akcia (nesmiem zabudnúť) a neustále zaujímavé a zábavné. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Nájsť slušného muža v tomto meste je zázrak. Myslia si, že monogamia je rastlina.“ Ako toto hodnotiť. Našťastie som mal možnosť Masku vidieť v kine ešte na základnej škole, pretože totiž to je ideálny vek pre bláznivé akčné filmy tohto typu. V tom veku ma k sedadlu prikovali vtedy sa mi ako revolučne javiace počítačové efekty - a v Hollywoode by ste v tom čase dlho hľadali populárnejšieho komika, ako Jim „Kakadu“ Carrey (i komerčný úspech Masky mal za následok, že o čosi neskôr trhol rekord, keď mu vyplatili za jediný film dovtedy neslýchaných 20 miliónov dolárov). Carrey dostal k dispozícii optimálny scenár, ktorý akoby mu bol písaný na telo. Mnohé scény sú samoúčelné, len aby mal možnosť Jim excelovať, mám na mysli samozrejme tony zbytočných, ale rozkošných tanečných exhibícií, škľabov a koktaní. Carrey dominuje jednoduchému scenáru a ostatní nemajú šancu. Nielen herci-kolegovia, ale ani režisér. Nikto z nich maniakálnemu Jimovi nestíha; v tej dobe sme ostatne nič viac ani nechceli, len aby na plátno vtrhol uragán a hodinu a pol nás bavil. Dnes (komentár aktualizujem v roku 2010) sú triky hrozné, Carrey to miestami skutočne preháňa (aj na svoj štýl) a mimo akcie/trikov snímka pôsobí vyložene jednoducho, až chudobne a televízne (sitkomová výprava napríklad). Napriek tomu Maska stále niečo má do seba. Kino Považan 1995 ()

Reklama

depony 

všetky recenzie používateľa

Maska:"Maska nebo placka? Haha!" Maska před gangem: "To je pes! Pudl!" [zničí ho] "Měl vzteklinu, musel jsem to udělat!" ----- Hlášky, které mne dostávaly a bavily. Kterým jsem se smál dlouho potom, co jsem film viděl. Jim Carrey byl skvělý, Cameron byla půvabná a záporáci šílení. Kdo by si nepřál mít takovou masku? Pokud si pamatuju dobře, šlo o masku boha Lokiho [netuším, z které mytologie ho vytáhli - doufám, že ne z té severské] a ta vám uměla věcí. Na tu dobu a na žánr filmu se mu dostalo dobrých triků a efektů. Prostě vtipná záležitost. ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Snědl Jim párek nevalné chuti z nafouklé konzervy, nebo si jen nasadil masku norského boha nezbednosti zvaného ILM, aby mohl dělat pořád dokola ty samé exhibiční grimasy směr vděčná divácká obec? Chápu všechny, co se ohání nostalgií a přirovnal bych to k tomu, když se člověk v dětství pomočuje a v dospělosti už pak ne, nebo alespoň ne tolik. Já třeba v roce 1994 moč bez problému udržel.. Infantilní groteska ve stylu Bugs Bunnyho, kde mohl v některých pasážích vystřídat Carreyho šumný svist Dan Nekonečný a nikdo by si toho nevšiml. Alespoň zaplať pánbůh za konverzační humor fízlovského dua Kellaway / Doyle. ()

eraserhead666 

všetky recenzie používateľa

Notně infantilní, ale prudce zábavné, lhostejno, jakého je divák věku (psáno pod vlivem dvojího zhlédnutí s rozdílem čtvrt století). Druhý nejlepší (nejsympatičtější) herecký výkon Cameron Diaz, snad proto, že se ještě moc nesnažila, nehrála sebe a byla trochu vyjukaná. Bezduchá ale působivá čurina. ()

Galéria (85)

Zaujímavosti (48)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 119,9 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 351,6 mil. (NIRO)
  • V závere filmu Milo vyskočí a ústami chytá Masku (Jim Carrey) za bradu. Pri doskoku je ale zahryznutý do jej čela. (rador)

Súvisiace novinky

Vrátí se Carreyho Maska?

Vrátí se Carreyho Maska?

28.01.2020

Snímek Maska z roku 1994 nastartoval kariéru herečky Cameron Diaz a patří mezi nejikoničtější role Jima Carreyho, celosvětově pak vydělal 351 milionů dolarů na 23milionovém rozpočtu, o to větší… (viac)

Další dobrodružství s režisérem Pirátů

Další dobrodružství s režisérem Pirátů

01.07.2010

Gore Verbinski pořád hledá projekt, kterým by navázal na veleúspěšnou karibskou trilogii. Příští rok uvidíme jeho digitálně animovaného Ranga, ale co dál? S adaptací videohry BioShock to kvůli… (viac)

Van Damme bez Seagala

Van Damme bez Seagala

14.05.2009

Ale zato s britským řízkem Vinniem Jonesem. Možná je to nakonec lepší volba – Jonesovi spíš uvěříme, že je druhým nejlepším zabijákem na planetě, než nějakému hrochovi s copem. O čem je vlastně řeč?… (viac)

Reklama

Reklama