Reklama

Reklama

Pomsta chlpáčov

  • Slovensko Chlpatá odplata (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Kde bolo, tam bolo, kdesi uprostred oregonskej divočiny – tam, kde si medvedík čistotný a skunk dávajú dobrú noc - žili všetky zvieratká a ľudia v mieri a s veľkým rešpektom pred matkou prírodou... Nanešťastie však len do dňa, keď sa tam v poverení vraj ekologicky zmýšľajúcej stavebnej firmy Lyman Industries na celý jeden rok prisťahoval Dan Sanders (Brendan Fraser), aby dohliadal na stavbu novej obytnej štvrte s obrovským nákupným centrom a golfovým ihriskom. Kým Danov syn Tyler (Matt Prokop) túto samotu pánu bohu za chrbtom považuje za príšernú, jeho krásna manželka Tammy (Brooke Shields) je vidieckou idylkou neskutočne nadšená. Tá však, nanešťastie, nemá mať dlhé trvanie, pretože Danov zákerný šéf Neil Lyman (Ken Jeong) je rozhodnutý celý les zrovnať so zemou – a ako prvá má padnúť za vlasť impozantná bobria priehrada! Ibaže maličký oregonský zapadákov menom Rocky Springs by už dávno nebol takým jedinečným, stále temer nedotknutým regiónom, keby si chlpatí obyvatelia lesa nechali skákať po hlavách. A tak asi neprekvapí, že sa bobry, supy, medveď a všetci ich ostatní chlpatí kamaráti, samozrejme vyzbrojení množstvom prešibaných trikov, pustia do vtipného protiútoku, kvôli ktorému sa Danov „dokonalý“ stavebný plán pozvoľna mení na skutočnú zvieraciu nočnú moru... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (230)

verbal 

všetky recenzie používateľa

Ten mýval je strašný zmrd! Když se navíc spojí s takovou sviní, jako je veverka, vůbec se nedivím, že je proti nim prasátko Brendan úplně bezmocné. Jsem na rozpacích. Hlísta František v Kouzelné školce přece říkal, že slabším a bezmocným se má pomáhat a pak musím hodinu a půl čumět na to, jak si bezskrupulózní partička lesní havěti dělá z ubohého, nevinného vepříka boxovací pytel. Ne, to není vůbec správné a strašně tím pohrdám! A ke všemu v tom nejsou vůbec žádné kozy a ani jeden bobr. Když jsem naposledy vytáhl tatínkovi ze skříně dévédéčko s názvem Chlupatá odplata, nehrál v tom sice pan Nafta, i když to mělo podtitul XXX, ale zato to bylo kulantní, charakterní drama o multiotvorovém ponižování militantních feministek. Ne jako tahle sračka! ()

Niles 

všetky recenzie používateľa

Pri tomto filme ma napadlo len to, že Brendan Fraser musí byť už poriadne zúfalý, keď zobral úlohu v niečom takom. Prvá pol hodina má zopár (skutočne veľmi málo) vtipov a je aspoň trochu pozerateľná. Potom sa to však zvrhne do jednej trápnej komédie, samozrejme s hlbokým morálnym poučením. Taktiež rozmýšľam čo je horšie – keď sa hlavná postava so zvieratami rozpráva alebo sa s nimi len tak naťahuje. Na všetko z filmu som v priebehu niekoľkých dní zabudol, čo je znakom toho, že nemá absolútne čo zaujímavé ponúknuť. ()

Reklama

Rex Mundi 

všetky recenzie používateľa

Pri nastavení na nižší stupeň diváckej náročnosti prvá tretina ešte pobaví, no postupne to ide dolu vodou. Omrzí opakovanie fórov aj divoké škľaby Brendana Frasera a jeho šéfa. Vyššiu náročnosť vôbec neodporúčam zapínať, v tom prípade táto jednoduchá rodinná komédia raketovou rýchlosťou zletí do odpadu. Pritom na podobné komédie staršieho dáta (Chevy Chase a podobne) mám slabosť - ale to boli iné časy :-) ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Divákovi nad 10 rokov nemá tento výtvor čo ponúknuť, ale menšie deti ako tak uspokojí. Pár krát som sa zasmial na odkazoch na Braveheart, vylodenie v Normandii i hláške "aha Brad Pitt !" Slabé hodnotenie je namieste, pretože hodnotia prevažne dospelí, ale treba dať za pravdu, že tento guláš nebol určený nám,ale deťom a tie by určite nejakú hviezdu pridali. Celkovo dosť slabé, predvídateľné a trápne poučovanie v závere iba rozčúli. 40%. ()

Incantator 

všetky recenzie používateľa

Z obsahového hľadiska Pomsta chlpáčov okrem ekologického podtónu veľa neponúka. Ten je však zabalený do zábavného príbehu a prijmú ho teda aj takí, ktorí sa o prírodu veľa nezaujímajú. Hlavný hrdina sa nakoniec napriek príkoriam spôsobeným pomstychtivými obyvateľmi lesa rozhodne správne, čo nepriamo nabáda aj divákov, aby si svoje životné prostredie väčšmi všímali. Film však okrem toho ponúka iba zopár zábavných scén, z ktorých sú za najlepšie zodpovedné zvieratá a stará zábudlivá dáma. Okrem nej postavy ani ich herci veľmi sympatickí nie sú; za veľa nestoja ani vizuálne efekty a scenár. Pomstu chlpáčov je preto dôležité považovať za ľahko pozerateľnú rodinnú komédiu vhodnú na jedno pozretie a vyvolanie niekoľkých úsmevov a podľa toho k nej i pristupovať. (6.8.2010) ()

Galéria (54)

Zaujímavosti (3)

  • Ve snaze ušetřit náklady bylo mnoho zvířat ve skutečnosti ztvárněno loutkami. Brendan Fraser tvrdil, že v celém filmu byla jen jedna scéna, kdy pracoval se skutečným zvířetem. Jednalo se o scénu s krocanem. (rafix)

Reklama

Reklama