Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvaja priatelia, Steven Craven (Nick Eversman) a Nico Bradley (Jay Gillespie), si vyrazili do Mexika, aby si vyhodili z kopýtka. Jedného krásneho dňa sa však po nich akoby zem zľahla, a tak mexické úrady odovzdali ich rodičom to čo po nich ostalo, vrátane videokazety nahratej Stevom, na ktorej sú zdokumentované ich posledné dni. O rok neskôr sa obe rodiny stretnú na spoločnej večeri. Stevovej sestre Emme sa počas nej podarí nájsť záhadnú zlato-čiernu skrinku, ktorá sa nachádza aj na jednom z posledných záberov natočených jej bratom. Netušiac, čo za zlo sa v nej skrýva, začne sa s ňou hrať... (beso74)

(viac)

Recenzie (77)

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Bol som pripravený na najhoršie, takže nakoniec ma to zásadne neurazilo, i keď, pravdaže, to, kde skončila kedysi pompézna (pamätáte na Hellbound?) séria Hellraiser, je vskutku šokujúce, lebo, úprimne, tomuto tu som neveril ani len tých deklarovaných 300 tisíc. Kamera prekvapivo nie je až taký grc, ako som čakal, oveľa horšie sú herecké výkony a scenár. Ja už vlastne v týchto posledných dieloch ságy ani veľmi nebadám nejaký súvis s kanónom definovaným v prvých troch-štyroch dieloch. Od prekliatej päťky sú to všetko snové detektívky, kde hocijaký poloretard otvorí Lament Configuration a začnú sa scenáristické orgie wake-up scenes, halucinácií a lacných televíznych filtrov. PS: Rebríček série: H2, H1, H3, H4, ... H8, H10, H5, H6, H7, H9 ()

Aargh 

všetky recenzie používateľa

Překvapivě koukatelné. Scénář je na poměry série nadprůměrný, najdou se v něm neotřelé nápady i návrat k myšlenkám prvního dílu. Triky jsou solidní a Garcia se snaží z mála vydupat maximum, ale co naplat, když studio film odkleplo pouze kvůli udržení licence s miniaturním třistatisícovým rozpočtem. Zázraky neumí dělat nikdo a už vůbec ne se špatnými ochotnickými herci, neschopným kameramanem a výpravou na úrovni papundeklové televizní inscenace. A samozřejmě nahrazení Douga Bradleyho směšným šišlajícím panákem nedopadlo dobře; navíc příchody cenobitů z jiné dimenze vypadají spíš jako kdyby Pinhead vylezl ze skříně. I tak jsem ale ochotný tento díl posadit na roveň se slabšími předchozími díly, třeba s Bloodline. A pořád je o míle lepší než imbecilní Hellworld. (Pořadí: H1, H2, H3, H7, H6, H5, H10, H4, H9, H8) ()

Reklama

mzss1 

všetky recenzie používateľa

Ach jo, tak po dvou amatérských filmech film zas jo ? Zcela se to nevyvedlo, při krátké stopáži jsem to dnes přežil, ale přesto je to ostuda série (ne, že by tato série byla zázrak, přesto první dva díly super, pak už se to začalo zužovat k horšímu). Odpad nechci dát, příběh ušel, i nějaká ta krev a tak no. Velice slabé a i amatérské. Takže hodnotím jen na 15% = * ()

ricci.s odpad!

všetky recenzie používateľa

Toto je ešte strašnejšie ako najnovšie pokračovanie Kukuričných detí. Na starých častiach sa mi vždy páčili masky, gore, príp. v niektorých častiach pekné pekelné prostredie, ale tu vlastne nebolo dokopy nič. Snaha o "štipku" povestnej brutality by sa ku koncu možno našla, ale tie masky, na to sa nedalo pozerať. Najhorší bol samozrejme Pinhead, dostával som z neho záchvaty smiechu - čím sa tváril vážnejšie, tým pôsobil komickejšie. Kulisy nestoja za nič a celé to viac pôsobí ako inscenácia (veď čo som mohol čakať za pár šupákov, že). Takže to rovno mažem a budem sa radšej tváriť, že som tento paškvil nikdy nevidel a že nikdy nevznikol. (A strelím tu zo srandy aj svoj poradovník, takže: H2, H1, H3, H4, H7, H5, H8, H6, H9 :-D) ()

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

Totálně amatérská hovnařina, která dává pečeť na pohřeb téhle série a odpad nakonec nedám jenom z respektu k panu Pinheadovi. Čím to je, že vždy tyhle slavně začínající hororový série skončí v úplných sračkách? Je to jednoduchý, když se neví, kdy se má končit, tak to zákonitě ani jinak dopadnout nemůže.10% ()

Galéria (15)

Zaujímavosti (6)

  • Doug Bradley, který ztvárnil Pinheada ve všech předchozích dílech filmové série, byl s nabídkou na roli osloven i tentokrát. Dlouho však váhal, scénář mu připadal nedokončený a nakonec roli definitivně odmítl kvůli nízké odměně, kterou přirovnal k „ceně lednice“. (gogos)
  • Priezviská dvoch ústredných rodín z filmu, Craven a Bradley, sú odkazom na 2 ikony hororového žánru, Wes Cravena a Doug Bradleya (originálny predstaviteľ Pinheada). (beso74)

Reklama

Reklama