Reklama

Reklama

Asterix a Obelix v službách Jej Veličenstva

  • Česko Asterix a Obelix ve službách Jejího Veličenstva (viac)
Trailer 5

Pod vedením Juliusa Caesara napadli preslávené rímske légie Britániu. Jednej malej dedinke sa však darí statočne odolávať, ale každým dňom je slabšia a slabšia. Britská kráľovná preto vyslala svojho verného dôstojníka Anticlimaxa, aby vyhľadal pomoc u Galov v malej dedinke vo Francúzsku vyhlásenej svojím dômyselným bojom proti Rimanom. Keď Anticlimax popísal zúfalú situáciu svojich ľudí, Galovia mu darovali barel svojho čarovného elixíru a Asterix a Obelix sú poverení odprevadiť ho domov.
Akonáhle dorazí do Británie, Anticlimax im predstaví miestne zvyky vo všetkej paráde a všetci to poriadne roztočíia. Caesar sa však rozhodne naverbovať Normanďanov, hrôzu naháňajúcich bojovníkov Severu, aby raz a navždy skoncoval s Britmi. Lenže Normanďania túžia po jedinom - zažiť strach. A to preto lebo niekde počuli príslovie: "Strach Tí dáva krídla" a kto by nechcel lietať? Galovia, Briti, Normanďania a Rimania sa zamotávajú do bláznivej naháňačky za čarovným elixírom, na ktorom záleží spása národa. (TV Markíza)

(viac)

Videá (9)

Trailer 5

Recenzie (406)

mortak 

všetky recenzie používateľa

Po mizerné trojce docela slušné překvapení. Návrat k poetice komiksu, a i když ten převod gagů z kresby na plátno moc dobře nefunguje (protože každý jednoduchý vtip film rozehrává do několika minut a tím jakéhokoliv dospělejšího diváka odradí), herci se snaží, jak můžou, a pořád je to starý dobrý Asterix a Obelix. ()

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

ta tam je komiksová poetika,která provázela minimálně ještě první dva filmy.Edouard Baer je pro Asterixe sice lepší volba než Clovis Cornillac (na Claviera to však stále nestačí),ale jinak jako celek působí poslední Asterix hodně toporně a vzhledem ke stopáži místy až smrtelně rozvlekle.Co víc,veškerý humor je pryč a to co má být považováno za legraci (anglický přízvuk atd.) jako by vypadlo z filmů Zděnka Trošky.Snad už jen ten fekální humor a víc kopání do rozkroku tady chybí.Už toho mršení Asterixe bylo opravdu dost...20% ()

Reklama

honajz 

všetky recenzie používateľa

Hodně slabé a hodně špatné. Sem tam fór (většinou převzatý z komiksu, nic původního), slepenec minimálně tří příběhů, homosexuální narážky, mizerné triky, příčemž i herci hrají jako z musu, aby si vydělali na honorář. Občas se tam sice něco vtipného mihne, některé scény se povedly, ale celkově je to utahané, roztahané a nudné, bez kapky nápadu, šťávy. ()

MikO_NR_1909 

všetky recenzie používateľa

Suverénne najslabší diel z celej série a pekné dokaličenie niekdajšiemu parodickému-zábavnému hitu. Ako, 60 mega pre európsku produkciu je na tak infantilne až primitívny scenár doslova božím luxusom. Tvorcovia asi nie a nie pochopiť, že nasilu lietanie po kvázi kúzelnej päsťáčke, či hlášky z radu psychiatrickej kliniky nie sú tým pravým orechovým. Jedine akurát tak kúzelné, čarokrásne prostredie evokuje pestré a svieže farby, avšak dej je samo o sebe hluchý a bez nápaditosti. ()

Enšpígl 

všetky recenzie používateľa

Do služeb jejího veličenstva se taky hlasí kde kdo. On by Asterix s Obelixem nemusel být až tak špatný služebník, kdyby dostal do vínku kvalitní scenář. Jenže humor by ve filmu nenašel ani Sherlock Holmes a originalitu bych v tom neviděl ani flašce Morgana a celou katastrofu dovršuje Edouard Baer, kterej je v roli Asterixe vysloveně tragickej. ()

Galéria (76)

Zaujímavosti (24)

  • Viking Brkoslav je naučen dokonalému gentlemanství, čehož se drží. Ve scéně na útesu však společně s ostatními vikingy běží, přestože je ve filmu mnohokrát zmíněno, že gentleman nikdy neběhá. (Merenre)
  • Caesar (Fabrice Luchini) si ve filmu nenajímal Normanďany, historii by však spíše odpovídali Normané. (Jihočech)

Reklama

Reklama