Reklama

Reklama

Asterix a Obelix: Misia Kleopatra

  • Česko Asterix a Obelix: Mise Kleopatra (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Kleopatrin Egypt je pod nadvládou Rimanov a Kleopatra a Cézar sú milencami. Kleopatra, podráždená Cézarovymi sarkastickými poznámkami na adresu Egypťanov navrhne stávku - ak sa jej podarí vybudovať prepychový palác do troch mesiacov, bude musieť Cézar verejne vyhlásiť, že Egypťania sú najväčším národom na svete. Je to takmer nesplniteľná úloha, no architekt Numerobis nemá na výber - ak sa mu ju nepodarí splniť, stane sa z neho večera pre krokodílov. Pomôcť mu môže jedine zázrak - Asterix, Obelix a druid Panoramix, ktorý ovláda tajomstvo zázračného nápoja. (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (573)

Shit 

všetky recenzie používateľa

Na jedničku to nemá, ale jinak je to výborná komedie, je tam sice občas trošku cítit, jak se tvůrci snažili o co nejvíc vtipů a pak z toho vyjde trapárna, ale převážná část je fakt dokonalá. Gerárd Depardieu je stejně jako v jedničce nepřekonatelnej a skvěle ho doplňuje Christian Clavier a bellucci je jako Kleopatra taky dobra, jedinej kdo mi tam moc neseděl byl ten druid, kterej vypadal takovej umělej a když tam byl tak tam snad nebyla jediná vtipná scénka, ale neni tam zas tak často, takže jsem se většinou skvěle bavil ()

Ainy 

všetky recenzie používateľa

Jednoznačně pět hvězdiček :-) Postavu architekta Numerobise jsem si okamžitě oblíbila a už je mi rovněž jasné jak přišla egyptská Sfinga o svůj nos ;-))) Zároveň si pokaždé vychutnávám pasáž stavby paláce pro Cézara spojené s písní I FEEL GOOD - booožžííí :-) nutí mě to vyskočit z křesla a tančit :-) ()

Reklama

Jossie 

všetky recenzie používateľa

Problém je, když začnete srovnávat komiks s filmem, protože to se srovnávat prostě nedá. Mně osobně tenhle druh bláznivého francouzského humoru sedí, líbí se mi všechny hlášky, gagy, výprava i kostýmy, Depardieu je ten správný Obelix a Clavier báječný Asterix. Dokonce i pejsek Idefix vypadá jako ten kreslený. Nemám výhrady ani k hudbě, krásně zapadla do celého tohohle ztřeštěného filmečku. Asterix a Obelix je můj oblíbený komiks a i přesto se u jeho filmové podoby výborně bavím. ()

sepp 

všetky recenzie používateľa

Inu, nevim co si o tom mam myslet. Jako jeden z nespoctu fanousku kreslenych Asterixu bych si mel stezovat, jako milovnik umeni bych si mel odplivnout. Presto mi "Mise Kleopatra" prisla asi o 300% lepsi nez jeji splacany predchudce a celkem jse mse u ni bavil, ony parodie filmu s Brucem Lee ci Hvezdnych Valek byly vtipne a jinak striktni drzeni se predlohy filmu jen prospelo. ()

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Druhý filmový Asterix a Obelix, kde okrem tradične skvelého Gérarda Depardieu sa objaví aj taká herečka ako Monica Bellucci. Dobrodružstvo na vysokej úrovni, komédia tiež a preto možno vznikli aj také chvíľky v scénkach, že to je aj celkom slušný fantasy príbeh. Šialené, ale rodinný film európskeho formátu to pekne spĺňa. Som rád za ďalší zábavný film na túto tému. ()

Galéria (71)

Zaujímavosti (33)

  • Film se natáčel na Maltě, v Maroku, v Česku a ve Francii. V Maroku natáčení trvalo čtyři měsíce - začínalo se v padesátistupňových vedrech a končilo v silných větrovkách. Kromě bouřek a silných veder provázely natáčení také problémy s všudypřítomnými hady a škorpióny. (devNull)
  • Kapitán pirátské lodi v jedné ze scén křičí větu: "Jsem král světa." Stejnou větu vykřikuje na přídi Titanicu Jack (Leonardo DiCaprio) ve filmu Titanic (1997). (tb_23)

Reklama

Reklama