Reklama

Reklama

Asterix a Obelix v službách Jej Veličenstva

  • Česko Asterix a Obelix ve službách Jejího Veličenstva (viac)
Trailer 1

Pod vedením Juliusa Caesara napadli preslávené rímske légie Britániu. Jednej malej dedinke sa však darí statočne odolávať, ale každým dňom je slabšia a slabšia. Britská kráľovná preto vyslala svojho verného dôstojníka Anticlimaxa, aby vyhľadal pomoc u Galov v malej dedinke vo Francúzsku vyhlásenej svojím dômyselným bojom proti Rimanom. Keď Anticlimax popísal zúfalú situáciu svojich ľudí, Galovia mu darovali barel svojho čarovného elixíru a Asterix a Obelix sú poverení odprevadiť ho domov.
Akonáhle dorazí do Británie, Anticlimax im predstaví miestne zvyky vo všetkej paráde a všetci to poriadne roztočíia. Caesar sa však rozhodne naverbovať Normanďanov, hrôzu naháňajúcich bojovníkov Severu, aby raz a navždy skoncoval s Britmi. Lenže Normanďania túžia po jedinom - zažiť strach. A to preto lebo niekde počuli príslovie: "Strach Tí dáva krídla" a kto by nechcel lietať? Galovia, Briti, Normanďania a Rimania sa zamotávajú do bláznivej naháňačky za čarovným elixírom, na ktorom záleží spása národa. (TV Markíza)

(viac)

Zaujímavosti (24)

  • Asterix a Obelix ve službách Jejího Veličenstva je jediný film ze série Asterixe, ve kterém se neobjevil druid Panoramix. (Krtek123)
  • Kapitán pirátské lodi (Gérard Jugnot) v jedné ze scén křičí: "Jsem král světa!'' Stejnou větu vykřikuje na přídi parníku Jack (Leonardo DiCaprio) ve filmu Titanic (1997). (ČSFD)
  • Gérard Depardieu jako Obelix je jediný herec, který hrál ve všech čtyřech dílech. (ČSFD)
  • Natáčení filmu probíhalo od 4. dubna do září 2011. (henrycruel)
  • Původně měl být film natočen na motivy komiksu "Asterix a cesta kolem Galie". S tímto návrhem přišel producent Thomas Langmann, ale Albert Uderzo a Anne Goscinny, dcera Réneho Goscinnyho, svěřili práva na čtvrté pokračování producentům Marcovi Missonnierovi a Olivierovi Delboscovi, kteří chtěli film natočit podle komiksu "Asterix v Británii". Podle toho a podle "Asterix a Normani" pak byl snímek také natočen. (henrycruel)
  • Gérard Depardieu coby Obelix nosil v každém filmu o Asterixovi jiný hrudní pás. (mirliflore)
  • Snímek byl stejně jako 3 předchozí pokračování natočen na motivy komiksů o Asterixovi od Goscinnyho a Uderza. (Mr.Hudson)

Reklama

Reklama