Reklama

Reklama

Policajný detektív John McClane (Bruce Willis) prichádza do Moskvy, aby našiel svojho syna Jacka (Jai Courtney), ktorý sa mu v poslednom čase odcudzil. Johna ale čaká prekvapenie, keď zistí, že jablko nepadlo ďaleko od stromu. Jack totiž v Moskve pôsobí ako tajný agent, chrániaci informátora z vládnych kruhov, Komarovova (Sebastian Koch). Otec a syn McClaneovci sú nútení prekonať osobné spory a nasadiť vlastné krky, aby dostali Komarovova do bezpečia a odvrátili hrozbu katastrofálneho zločinu v bezútešnom mieste našej planéty – v Černobyle. Do hry tak vstupuje obchod s plutóniom, ruskí oligarchovia, brutálne moskovské podsvetie a tiež rôzne predstavy Johna a Jacka McClaneovcov, ako za týchto okolností majú presadzovať zákon. Navyše, Jack McClane sa ako tajný agent v Moskve výborne vyzná aj dohovorí, naopak, otec John je úplne stratený. A to mu na dobrej nálade rozhodne nepridáva... (TV JOJ)

(viac)

Videá (16)

Trailer 2

Recenzie (1 312)

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Krčím plecami. Nie som nadšený, ani spokojný, ale nevidím ani dôvody na prehnanú nenávisť. Ako pokračovanie najlepšieho akčného filmu všetkých čias je to samozrejme katastrofa. Ako výplachové akčné béčko je to OMNOHO lepší film ako napríklad obludne preceňovaní Expendables 2. Toto má aspoň veľa akcie (a miestami fakt dobre natočenej), nejaký základný ústredný vzťah a Willis obstojne hlási. Scenár vrcholiaci vyznaním otcovskej lásky je prirodzene totálne peklo. 5/10 ()

Enšpígl 

všetky recenzie používateľa

Na to, že McClane je neustále v nějaký smrtonosný pasti má docela dost dětí, ale to by byl ten nejmenší průser v tomhle prošlým chilli. Ach jo, nikdy mně při hodnocení filmu nebylo tak smutno jako tady. McClane je jeden z mých top akčních miláčků, ale tohle bylo jak rána kraví prdelí do ksichtu. Co to kurva, doprdele mělo bejt ? Jestli se smrtka bojí navštívit Chucka Norrise, tak McClane musí smrtku rovnou královsky prcat, jinak totiž absolutně nechápu drtivou většinu akčních scén. Tohle už není McClane, polda co je v nepravou chvíli ne napravým místě, tohle je dítě Chucka Norrise a supermanový dcery. Sral bych na blbinky jakože s Moskvy do Černobylu to je deset minut autem nebo že výbuch v Černobylu narvaným plutoniem udělá bác jen na oko, uměl bych i zkousnout, že Bruce se zde dělí o prostor s Jaiem v poměru 50% na 50%, ale co už nepřejdu, když uprostřed přestřelky najednou začnou rodinný dramata o tom kdo se staral dobře o dítě a kdo ne, jako ty voléééééééééé tohle je DIE HARD !!!!!!!! a ne Kramer vs Kramerová, já si chvílema připadal, jak na nějaký rodinný terapii a ne na akčním filmu. Ovšem jen chvilkama, protože pak si pan režisér zřejmě řek, že akce znamená nechat všechno zničit a tak to tam lítalo patý přes devatý a digitální oheň, digitální kulisy, digitální všechhno zcela ovládlo plátno a já na to všechno říkám FUCK OFF !!! Já chci zpátky McClana z 90 let nebo se rozzlobím a budu zlej ! Tohle velký tělo s malým pinďourem si strč do prdele Hollywoode ! ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

Joj veľmi zle. Sérii som toleroval aj obecne nie príliš dobre prijatú štvorku Lena Wisemana (ktorá sa mne osobne však páčila viac, než fanúšikmi uznávaná trojka, pre ktorú som naopak nikdy nemal veľké pochopenie pre zmenu ja). Ale Smrtonosná pasca: Opäť v akcii je vážne úplne mimo. Willis nesympatický, Courtney sa do úlohy jeho syna nehodí, ruská výprava slabá, akčných scén veľa, ale spravidla úplne nezaujímavé a v scenári plno blbostí a logických nezmyslov. Bavil ma charizmatický ústredný záporák. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Srdce mi trhalo po vychádzaní z kinosály. Dnešný konzumný divák zapríčinil pád a krach celej smrtonosnej série, pretože megaúspechy predchádzajúcich častí by sa s jemnou príbehovou obmenou dali točiť každý druhý rok (ako série Nezvratných osudov, Saw, či niekdajším Rambov) a až doposiaľ zdravý rozum štúdií a snáď aj Willisov nedal dopustiť, aby sa tak stalo. Čomu však nerozumiem viac je, Willisov podpis na zmluve k tomuto Béčkovému odvaru. Nemám pocit, že by herecky a castingovo upadol do sračiek podobných Seagalovi, či Van Dammeovi, aby sa musel poberať podobným smerom a zo svojich niekdajších kultov žmýkať peniaze. Ak sa dnes nenájde kvalitný scenár pre ikonické postavu ako je ujco McClane, tak pre koho potom? Ementál je slabé prirovnanie pre diery v scenári, vygumovaní záporáci bez charizmy by nerozvírili prach ani v disneyovskom animáku a syn ako buddy-partner sťahuje Johna do absolútneho priemeru. Willis však stále šlape, filmovanie si užíva a stále vládze dýchať na chrbát všetkým navôkol. Hláškuje, masakruje a pritom stíha aj nejaký ten charakterový prejav svojej postavy. Akcia pripomínala súčasnú produkčnú bessonovskú tvorbu, čiže tak striedavo-oblačno. Niekedy fakt vychytané akčné minútky, inokedy neschopné tápanie na úrovni Uweho Bolla. Nie, toto podľa mňa nebolo pokračovanie onej zvučnej série, toto bol jeden veľký prešľap a my, Johnovi fandovia, mu snáď tento omyl odpustíme. Jednoducho na letisku nastúpil omylom do iného lietadla. 55%. ()

Krouťák 

všetky recenzie používateľa

Dokonce ani Bruce nemládne a díky nedotaženému scénáři si toho divák až nebezpečně často všímá. Vtipné hlášky až na vyjímky nevyzní vtipně a v tomto případě nemůže být řeč ani o úctyhodném záporákovi. Pro fanoušky Johna povinnost, nicméně bez debat nejslabší článek série - 55%. PS: Moore tímto zazdil už druhý kult v řadě (prvním jest Max Payne) - mějte příště ve výběru režiséra soudnost, prosím.. ()

Galéria (72)

Zaujímavosti (71)

  • Scéna z Černobyľu sa točila 60 km od Budapešti v bývalých ruských kasárňach. (ČSFD)
  • Při automobilové honičce je zasažena levá strana modré dodávky, u níž se rozbije jeden z reflektorů, který poté z auta visí po většinu honičky. V jednom ze záběrů z dálky, kdy dodávka zatáčí, je ale náhle rozbité světlo na pravé straně. (Mysteri699)
  • I když se děj odehrává v Rusku, vrtulník Mi-24 má výsostné znaky maďarského letectva. (p3tris)

Súvisiace novinky

Prequel Smrtonosné pasti je oficiálně zrušen

Prequel Smrtonosné pasti je oficiálně zrušen

29.07.2021

Pět let strávil producent Lorenzo di Bonaventura přípravou šestého filmu v sérii Die Hard neboli Smrtonosná past. Snímek pojmenovaný jednoduše jako McClane byl totiž původně oznámen ještě před… (viac)

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

22.03.2021

Server Car Scrap Comparison teď zveřejnil studii, ve které se zabýval počtem dopravních nehod ve filmech u jednotlivých herců. Asi nikoho pak nepřekvapí, že za nejnebezpečnějšího filmového řidiče byl… (viac)

John McClane omládne?

John McClane omládne?

15.10.2015

Pátá Smrtonosná past moc lidí nepotěšila, ale vydělala 305 milionů dolarů, takže se pracuje na šestce. Původně se mluvilo o tom, že se v ní Bruce Willis podívá do Tokia a ve hře byl (alespoň v… (viac)

Smrtonosná past 6 se Samuelem L. Jacksonem?

Smrtonosná past 6 se Samuelem L. Jacksonem?

16.04.2014

Loni v březnu šlo do kin už páté dobrodružství Johna McClanea. Akčňák Smrtonosná past: Opět v akci sice příliš kladných reakcí nenasbíral, jelikož ale vydělal 300 milionů dolarů, slavná série bude… (viac)

Reklama

Reklama