Reklama

Reklama

Policajný detektív John McClane (Bruce Willis) prichádza do Moskvy, aby našiel svojho syna Jacka (Jai Courtney), ktorý sa mu v poslednom čase odcudzil. Johna ale čaká prekvapenie, keď zistí, že jablko nepadlo ďaleko od stromu. Jack totiž v Moskve pôsobí ako tajný agent, chrániaci informátora z vládnych kruhov, Komarovova (Sebastian Koch). Otec a syn McClaneovci sú nútení prekonať osobné spory a nasadiť vlastné krky, aby dostali Komarovova do bezpečia a odvrátili hrozbu katastrofálneho zločinu v bezútešnom mieste našej planéty – v Černobyle. Do hry tak vstupuje obchod s plutóniom, ruskí oligarchovia, brutálne moskovské podsvetie a tiež rôzne predstavy Johna a Jacka McClaneovcov, ako za týchto okolností majú presadzovať zákon. Navyše, Jack McClane sa ako tajný agent v Moskve výborne vyzná aj dohovorí, naopak, otec John je úplne stratený. A to mu na dobrej nálade rozhodne nepridáva... (TV JOJ)

(viac)

Zaujímavosti (71)

  • Dôkaz o tom, že sa film nenatáčal len v Moskve, ale napr. aj v Budapešti – pozornému divákovi neunikne asi polsekundový záber na "Országház", teda monumentálnu budovu maďarského parlamentu len kúsok od Dunaja. (andykanadan)
  • Jedným z alternatívnych názvov snímky bol aj Die Hard: Last Day. (MikaelSVK)
  • Veľká helikoptéra je Mil Mi-26 "Halo". Jedná sa o najväčšiu a najsilnejšiu helikoptéru, ktorú kedy vyrobili. (Marcin)
  • Bruce Willis (John McClane) v istej televíznej relácii uviedol, že tento diel je posledným pokračovaním série Smrtonosná pasca. (Odpocivadlo)
  • Vo filme boli použité skutočné zbrane so slepými nábojmi. Dohliadali na to štyria ľudia. (ČSFD)
  • Počas nakrúcania zhorela filmárom kulisa banky, a tak sa muselo v tú noc zrušiť celé natáčanie. (ČSFD)
  • Scéna z Černobyľu sa točila 60 km od Budapešti v bývalých ruských kasárňach. (ČSFD)
  • V Maďarsku sa natáčalo aj na známom okruhu Formuly 1 "Hungaroring". (Raccoon.city)
  • Vo filme si úlohu ruského mafiána a zároveň vodiča šesťkolesového automobilu Force Protection Cougar HEV zahral maďarský raper Ganxsta Zolee, vlastným menom Zoltán Zana. (m.a.t.o.)
  • Ruských mafiánov v skutočnosti hrali slovenskí, maďarskí, srbskí, mongolskí a ukrajinskí herci. Nebol medzi nimi teda žiaden Rus. (m.a.t.o.)
  • Súkromné lietadlo, ktoré možno vidieť na konci filmu, je Hawker 400XP. (m.a.t.o.)
  • Tretím hercom do partie Slovákov vo filme je Martin Hindy, ktorý stvárnil postavu menom Mako, čo je aj jeho skutočná prezývka, člena ruského teroristického komanda. Dokonca robil dabléra Bruceovi Willisovi (John McClane) a bol k dispozícií osvetľovačom, režisérovi a kameramanovi. (666okam)
  • Smrtonosná pasca: Opäť v akcii je prvým dielom série, ktorej dej sa odohráva mimo územia USA. (ČSFD)
  • Režisér John Moore sa na margo typického “McClane-ovského“ humoru vo filme vyjadril: „Myslím, že v dnešnej dobe už ľudia nie sú zvedaví na tie žvásty!" (LxLuthor)
  • Prvá Smrtonosná pasca natočená na film od spoločnosti Fuji. Predchádzajúce štyri časti boli natočené na film od firmy Kodak. (Crybaby)
  • Vo filme si zahral aj slovenský herec Roman Luknár, ktorý stvárnil ruského oligarchu, aj keď sa zaujímal o úlohu taxikára. (AdamesWWE)

Súvisiace novinky

Prequel Smrtonosné pasti je oficiálně zrušen

Prequel Smrtonosné pasti je oficiálně zrušen

29.07.2021

Pět let strávil producent Lorenzo di Bonaventura přípravou šestého filmu v sérii Die Hard neboli Smrtonosná past. Snímek pojmenovaný jednoduše jako McClane byl totiž původně oznámen ještě před… (viac)

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

22.03.2021

Server Car Scrap Comparison teď zveřejnil studii, ve které se zabýval počtem dopravních nehod ve filmech u jednotlivých herců. Asi nikoho pak nepřekvapí, že za nejnebezpečnějšího filmového řidiče byl… (viac)

John McClane omládne?

John McClane omládne?

15.10.2015

Pátá Smrtonosná past moc lidí nepotěšila, ale vydělala 305 milionů dolarů, takže se pracuje na šestce. Původně se mluvilo o tom, že se v ní Bruce Willis podívá do Tokia a ve hře byl (alespoň v… (viac)

Smrtonosná past 6 se Samuelem L. Jacksonem?

Smrtonosná past 6 se Samuelem L. Jacksonem?

16.04.2014

Loni v březnu šlo do kin už páté dobrodružství Johna McClanea. Akčňák Smrtonosná past: Opět v akci sice příliš kladných reakcí nenasbíral, jelikož ale vydělal 300 milionů dolarů, slavná série bude… (viac)

Reklama

Reklama