Reklama

Reklama

Kriminálka Staré Mesto

(seriál)
  • Česko Kriminálka Staré Město
TV spot 1
Slovensko / Česko, (2010–2013), 12 h 19 min (Minutáž: 52–59 min)

Hrajú:

Zuzana Fialová, Matěj Hádek, Milan Lasica, Emília Vášáryová, Tibor Babarcai, Peter Šimun, Marián Slovák, Boris Farkaš, Táňa Pauhofová, Alexander Bárta (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(13)

Obsahy(1)

Sedemdielny detektívny seriál, zasadený do každodennej reality životom kypiaceho bratislavského Starého mesta.  Jeho hrdinami sú predovšetkým kriminalisti, pátrajúci po zločinoch, ukrývajúcich sa v zdanlivo pokojných uličkách historickej Bratislavy. Svoju úlohu však v seriáli zohráva aj pestrofarebná vzorka typických obyvateľov tejto malebnej štvrte, ľudí so svojimi rozmanitými, často i tienistými osudmi. Nielen drobné krádeže, ale aj vraždy z vášne, či škandalózne aféry s medzinárodným dosahom, stoja v centre tohto pútavého rozprávania, plného napätia, zaujímavých psychologických postrehov i nadľahčeného humoru.
Seriál vzniká na základe námetov skúseného kriminalistu, ktorý už niekoľko rokov vydáva bestsellery pod pseudonymom Dominik Dán a o ktorom sa už hovorí ako o slovenskom Ed McBainovi. Jeho spoluautorom je skúsený televízny scenárista Alex Koenigsmark.

Jednotlivé časti:  1. Prípad petrolejového princa
2. Prípad vysmiateho muža
3. Prípad zlatej smrti
4. Prípad červeného hada
5. Prípad tancujúceho fantóma
6. Prípad strateného syna
7. Prípad zamknutého kostola (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (14)

TV spot 1

Recenzie (123)

Darckol 

všetky recenzie používateľa

Nuž čakal som niečo viac... Príbehy jednotlivých častí sa extrémne nevyvažovali z priemeru, občas ma síce nejaký zvrat prekvapil, ale ináč ma potešil len Milan Lasica (zaujímavá a dobre zahraná postava). Fialová mi dosť vadila a jej rodinné vzťahy mi pripadali ako násilne vsadené do príbehu, na druhej strane český kolega bol v pohode. Ostatní policajti boli pramálo rozobraní, takže v konečnom zúčtovaní 5,0/10 Na Mesto tieňov to má na hony ďaleko. ()

verbal 

všetky recenzie používateľa

Po Epizodě 1: Rakousko-Uherský koprodukční seriál už tady dlouho nebyl. Tento bohužel až příliš rozebírá Velmi Křehké Vztahy a hrozím se, aby v dalších dílech nešla hlavní hrdinka ke gynekologovi! Když u jsem u ní, tak trpím na brunetky, paní Fialová má kozy a tak, nicméně cosi v jejím obličeji mi způsobuje noční můry jako Pennywisse středoamerickému pubescentovi. Takže zatím Pilot trochu nezáživně krouží kolem Katyně a já tomu dávám ještě šanci, protože jsem zvědav, jestli to polská vládní garnitura tentokrát náhodou nepřežije. Po Epizodě 2: Prezident Kaczynský se zrovna připotácel do kabiny a povídá pilotovi: "Buď si dáš ještě vodku nebo přistaň. Střízlivý mě nudíš." Po Epizodě 3: Pilot leknutím přitáhl kormidlo k pasu a tak těsně břichem neškrtl o blížící se stromy. ()

Reklama

Vercinix 

všetky recenzie používateľa

Zde si opravdu zaslouží hvězdičku jen Lasica a Vašáryová. Zbytek je takřka na odpad. Tak nepřirozeně napsané role jsem už dlouho neviděl. Především hlavní role drsné policajtky samoživitelky vychovávající malého Sókrata byla úděsná. Fialová dělala co mohla, ale toto by asi ani ten Lasica s Vašáryovou v nejlepších letech neuhráli. ()

Jiu 

všetky recenzie používateľa

Tri hviezdy za to že to je konečne niečo normálne z naších končin. Nemôžem si pomôcť ale kým českí herci hrajú, slovenskí sa skôr toporne snažia spomenúť si na repliky... (možno to bude tým tupým scenárom).Slovenskému publiku sa na to pozerá o to horšie, že všetci naši herci sa už stihli potopiť v panelákovo-ordináciových blbinách, kým české soap opery u nás nie sú až tak okukané. Inak Hádek by bol skvelý Krauz, ak by vykopli Fialovú a našli rovnako dobrého Chosého a hlavne sa zamerali na kliminalistiku a nie rodinné trable, začalo by to mať niečo do seba. ()

jojinecko 

všetky recenzie používateľa

Mesto Tieňov bolo a asi na dlho zostane jediným skutočne kvalitným a SKUTOČNE KRIMINÁLNYM seriálom! Tam tvorcovia ukázali, že sa to DÁ, aj v našich pomeroch s našimi hercami a ľuďmi- výsledok bol vynikajúci. KSM spravádzala sebavedomá masívna reklamná kampaň operujúca s Dominikom Dánom ako scenáristom a bla bla. Výsledok: trapas!!! Herci opäť akoby čítali Hviezdoslava, postavy sú strašne ploché, klišoidné, kriminálna línia takmer žiadna, dramatická detto, celok rozpačitý, celá formálna stránka "skoroamatérska". Je mi to ľúto, lebo naozaj som dúfam, ale výsledok je slabý ako týždňový čaj z druhého nálevu.... ()

Galéria (110)

Zaujímavosti (4)

  • Na výrobe seriálu sa podieľal známy autor detektívnych románov Dominik Dán. (R4D0)
  • V pátém díle je pachatel spoután náramky s rukama před tělem, avšak v dalším záběru má spoutané ruce za zády. (sator)
  • Jméno scenáristy Dominika Dána je umělecký pseudonym autora, který svou totožnost pečlivě tají. Jelikož zná detailně jednotlivé kauzy, spekuluje se, že jde o bývalého nebo stále aktivního kriminalistu. (Olík)

Reklama

Reklama