Reklama

Reklama

Hra o trůny

(seriál)
  • USA Game of Thrones (viac)
Trailer
USA / Veľká Británia, (2011–2019), 67 h 52 min (Minutáž: 48–82 min)

Predloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrajú:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Iain Glen, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen (viac)
(ďalšie profesie)

Série(8) / Epizódy(73)

Kontinent, kde léta trvají desítky roků a zimy se mohou protáhnout na celý lidský život, začínají sužovat nepokoje. Všech Sedm království Západozemí - pletichářský jih, divoké východní krajiny i ledový sever ohraničený starobylou Zdí, která chrání království před pronikáním temnoty - je zmítáno bojem dvou mocných rodů na život a na smrt o nadvládu nad celou říší. Zemí otřásá zrada, chtíč, intriky a nadpřirozené síly. Krvavý boj o Železný trůn, post nejvyššího vládce Sedmi království, bude mít nepředvídatelné a dalekosáhlé důsledky...
Výpravný seriál HBO Hra o trůny, podle bestsellerové fantasy ságy Píseň ohně a ledu od George R. R. Martina, zachycuje soupeření o moc mezi králi a královnami, rytíři a odpadlíky, lháři a šlechtici. Na počátku požádá král Robert Baratheon, jehož žena Cersei pochází z rodu bohatých a bezohledných Lannisterů, lorda Eddarda Starka, aby přijel na jih a pomohl mu spravovat království poté, co záhadně skonal jeho pobočník. Zároveň trůn z východu ohrožuje dospívající princezna Daenerys s bratrem Viserysem, jejichž rod Targaryenů vládl Západozemí mnoho let předtím, než byl krvavě sesazen. A proslýchá se také, že se dějí podivné věci na hranicích, severně od Zdi, kam odjíždí Jon Snow, Nedův nemanželský syn, aby se stal členem bratrstva, jenž je zavázáno přísahou království chránit. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie používateľa pichta k tomuto seriálu (45)

Hra o trůny (2011) 

Najlepší seriál vôbec doteraz natočený. Všetko je take realne a krásne spracované. Príbeh dokonaly. Nemám čo vytknúť. Toto je TOP ()

Série 1 (2011) (S01) 

Uz po zhliadnutí prveho dielu je jasné , ze tento serial ma nasliapnute byt TOPkou ()

Zima se blíží (2011) (S01E01) 

Rozvíjajúci sa obsah napreduje velmi rýchlo a udalosti sa plynule rozvíjajú. Diel ma spád a taha pozrieť ďalší ()

Královská cesta (2011) (S01E02) 

Seriál nabera na sile a rozbieha sa ()

Lord Sníh (2011) (S01E03) 

Daenerys vysadla na koňa a to nie len metaforicky a rýchlo začína orientovať v prostredí, učí sa ťahať za nitky a ide jej to dobre. Na tejto strane územia to naberá na sile. Každá strana zberá sily. Karty sa miešajú. Je to super. Severná stena je zatiaľ nezaujímavá... ()

Mrzáci, bastardi a zlámané věci (2011) (S01E04) 

Tyrion ukázal svoju svetlú stránku. John dobieha čo nestihol pri Starkových. Sansa stálu hlupučká a naivná. Arya pracuje na sebe. Daeneris nenávidí brata. Catelyn robí slepí ťah. Eddard objavuje, prečo bol predchodza zavraždený. Na každej scéne sa toho veľa udeje. Napísané sledovanie. Tie skryté spojlery na budúce postavy - muž, čo mení tvár ako oblečenie atď... ()

Vlk a lev (2011) (S01E05) 

Sice dej sa posunul ďalej, no nič také dramatické sa neudialo ako v minulých dieloch. Akurat Eddard bol odzadu nečestne porazený, čo bude mať dôsledky... ()

Zlatá koruna (2011) (S01E06) 

Eddard zistil co chcel, Dothrakovia napreduju, zatial co sever stoji a vaha. Tyrion vyhral svoj malý boj o život. Tu sa ukazalo aky je smart. Daeneris sa ujala moci a zaver s tou korunou bol top. ()

Zvítězíš, nebo zemřeš (2011) (S01E07) 

Ďalší diel priniesol posun uudalostí dopredu, hlavne čo sa týka Eddarda Starka a jeho panovania. Joffrey sa ukazuje - jeho charakter a budúci spôsob vlády. Začína sa hra o tróny... ()

Bodej ostrým koncem (2011) (S01E08) 

Špinavosť za špinavosťou ako sa patrí na hru o tróny. ()

Baelor (2011) (S01E09) 

Eddardova smrť to teraz rozbehne. Joffrey to nemal urobiť. Khaliesie ma problém a na severe prvý kontakt so zombie... Doteraz seriál išiel na 100%, týmto dielom pridal. ()

Oheň a krev (2011) (S01E10) 

Záverečný diel prvej série ukazuje vstup do druhej série. Novy kráľ severu je zvolený, Johnova cesta za múr zapocala, Arya tiež začala cestovať, určený nový pobočník kráľa a vyliahnutie dráčikov. Rozbeh ako sa patrí. Gradácia celej série je ukončená ()

Série 2 (2012) (S02) 

Táto séria bola veľmi pomalá...veľa sa tam nevedelo udiať...taka ukecana. Všetky postavy sa vyvíjajú, nadobúdajú nové hodnoty a vedomosti, skúsenosti no dej nešiel v jednotlivých dieloch dopredu, veľa sa muselo vysvetľovať aby sme vedeli v ďalších sériách pochopiť obsah... ()

Sever nezapomíná (2012) (S02E01) 

Vstup oboch Barsteonovcov okorenil hru. Joffrey je riadny hajzlik. Sever od steny je zatial malo drsny...chcelo by to rozbehnúť ()

Noční krajiny (2012) (S02E02) 

Veľmi malý posun v deji. Zatial si len tak vsetci hreju kašu na veľkú večeru. ()

Co je mrtvé, nemůže nikdy zemřít (2012) (S02E03) 

Dej sa len tak plíži, veľké posuny stále nevidím. Tyrionova hra je naozaj bravúrne. Chalan ma v hlave. Škoda kráľa Renlyho, že je gay. S tým to ďaleko nedotiahne. Jeho manželka je riadne prefikana. Mladý Greyjoy stúpil do hovna... ()

Zahrada kostí (2012) (S02E04) 

Tyrion nestíha vychovávať svojo zlého synovca, no snaží sa. Vidí dopredu. Starkovci viacmenej stoja na mieste. Daenerys je na pokraji, ale trufalost a silu jej to neberie, má tiež šťastie. Mágia a čary kňažky v zavere diela zmenia chod udalosti, lebo ako sme si zvykli, nič tu nie je len tak...v každej scéne sa niečo udeje alebo aspoň niečo dôležité povie. ()

Duch Harrenhalu (2012) (S02E05) 

Krôčik dooredu sa posunul dej. Po dlhom čase. Záhadná Renlyho smrť, Jacken Haaghar sa prvy krát prejavil a v Essose to pomaly nabera na chuti. ()

Bohové staří a noví (2012) (S02E06) 

Threon je ozajstný debil. Mladá Liana Lanister ide na dlhý výlet do inej krajiny. To ako odpadol rukou Haaghara pred Tayvinom bolo husté. Yegritt nebola nejako silno suptana, je to mrška. No a dracikovia si to odniesli...alebo ich odniesli... Pekne. Dej sa posunul viac ako v prvých 3 dieloch. ()

Muž beze cti (2012) (S02E07) 

Tento diel sa rozbehol. Greyjoy je stale debil. John to posral. Daenerys nejde dobrým smerom... ()

Súvisiace novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (viac)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (viac)

Reklama

Reklama