Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bruce Lee prichádza na ostrovnú pevnosť, ktorá patrí jednému z najnebezpečnejších zločincov Hanovi, ktorého bojová akadémia je len zásterkou za bohato rozvinutý obchod s drogami. Aby pomstil smrť svojej sestry, ide Lee nekompromisne za svojim cieľom. Hodlá sa zúčastniť nebezppečného a mimoriadne krutého bojového turnaja na život a na smrť, aby potom definitívne zničil zločinecké zoskupenie... (RTVS)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (242)

misterz 

všetky recenzie používateľa

Za mojich detských čias sa pod slovami boj, karate a kung-fu skrývalo v prvom rade meno Bruce Lee. Najlepší žiak veľkého majstra Ip Mana to dokázal pekne bolestivo roztočiť v každom svojom filme, tento nevynímajúc. A tak nečudo, že meno Bruce Lee sa zakrátko stalo pojmom. Drak prichádza je ukážkovým prototypom jeho tvorby, ktorý obsahuje všetky jeho charakteristické prvky. V prvom rade je to nekompromisná pomsta, ktorá pre všetkých protivníkov tohto borca znamená len jediné - smrť. Žiadne väzenie, žiadne vyjednávanie, žiadna polícia. Len päste, kopance a tradičné čínske zbrane a to so všetkou vážnosťou a dravosťou, bez známok akéhokoľvek humornejšieho odľahčenia. To bol proste Bruce Lee, škoda, že odišiel tak mladý. 75/100 ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to celkom dobrý akčný film s Brucom Leem v hlavnej úlohe. Má dosť dobrý príbeh o skvelom bojovníkovi, ktorý je požiadaný vládnou organizáciou, aby sa zúčastnil turnaja v bojových umeniach, ktorý sa pravidelne koná na ostrove ovládaným vplyvným zločincom, pričom má za úlohu ho zastaviť, pretože sa venuje rôznym zločinným činnostiam. A keďže bojovník má na to aj osobné dôvody, úlohu prijme a urobí všetko preto, aby zločincov zastavil. Spracovanie nie je zlé, ale je skôr sklamaním. Táto zápletka má v rámci žánru veľký potenciál, nájde sa tu bojový turnaj, motív pomsty, hľadanie dôkazov medzi množstvom strážcov a podobne, takže priestoru pre výborný akčný film je tu mnoho, lenže prvá polovica má príliš pomalé tempo a viacero zbytočných scén, hlavne tie flashbacky niekoľkých bojovníkov, ktoré aj tak majú nejaký význam len pri hlavnom hrdinovi, ale pri zvyšných dvoch sú nielen zbytočné, ale aj nanajvýš nezaujímavé, no celkovo mi prvá polovica moc nesadla, aj keď zase nič výrazne zlé to nie je. Ale potom sa to už slušne rozbehne, síce stále sa občas nájde niečo, bez čoho by som sa kľudne obišiel, ale už sa je na čo pozerať a záverečná dvadsaťminútovka je už až na jednu situáciu výborná. Akcie je tu priemerné množstvo a páči sa mi. Na moje prekvapenie samotných turnajových zápasov tu až tak moc nie je, ale tých pár poteší, no viac mi aj tak sadli tie mnohé situácie, v ktorých hlavný hrdina zneškodní nejakého radového strážnika na minimum dotykov a tých je v druhej polovici celkom dosť. Najviac sa mi páči súboj Leeho s Američanom, s ktorým mal osobné účty a celé finále s výnimkou časti v zrkadlovej miestnosti, to ma už moc nebavilo. Herecké obsadenie je na tom dobre, ako vždy výborný Bruce Lee, bavil ma aj John Saxon a dobrí záporáci, obzvlášť Bolo Yeung. Réžia a technická stránka sú v rámci tohto typu filmu tej doby až prekvapivo kvalitné, tu nemám väčší problém. Drak prichádza pôsobí zo všetkých Leeho filmov najprofesionálnejšie, či už príbehom, lokáciami, postavami a aj réžiou, ale aj tak mi viac sadla napríklad Cesta draka, ktorá je omnoho zábavnejšia a aj Veľký šéf sa mi páči viac. Ale aj tak je to slušný akčný film, ktorý sa minimálne kvôli akcii určite oplatí pozrieť. 64% ()

Reklama

Turiec 

všetky recenzie používateľa

Prvý hollywoodsky film legendárneho karatistu Bruce Leeho je súčasne posledný, ktorý dokončil. Film samotný má jednoduchý scenár, čo je v prípade akčných kung-fu snímok bežné. Príhoda o smrti Leeho sestry je do celkového príbehu zasadená dosť umelo, ale napomáha rozdeliť aktérov na „dobrých“ a „zlých“. Dej je rozvíjaný dosť pomalým tempom plným zdĺhavých opisných záberov, čo umocňuje dojem, že ide len o „vatu“ dopĺňajúcu bojové scény. Bleskurýchly Bruce Lee, ako sme u neho zvyknutý, ukazuje čistú techniku. Úplne opačne sa javí komparz, ktorý predvádza otrasný výkon a pri drilových cvičeniach na ostrove vidno, že sa s karate stretli len pred chvíľou. A ako to už v bojových scénach všetkých filmov býva, v popredí bojujú dve až tri dvojice a v pozadí pobehujú študenti. Prípadne sa držia okolo krku a s úsmevom na perách poskakujú a pobehujú, aby robili „bojový“ virvar. Viem o čom hovorím. Sám som v podobnej scéne „hral“. ;o) ()

Sawy 

všetky recenzie používateľa

Zmlsán klasickými filmy Jackieho Chana,byla pro mě tahle klasika kung-fu filmů s legendárním Brucem Lee spíše zklamání.Na pořádně vyhrocený souboj jsem čekal celý film a jaksi jsem ho nedostal,těch menších tam bylo příliš málo a celkově byl koncept turnaje zásadně nevyužitý.Ovšem Bruce kopat umí,o tom žádná a za zábavné vedlejší postavy si film ty slabší tři přece jen zaslouží.Stejně se ale radši vrátím k Jackiemu,potažmo k Jetu Li. 55 % ()

castor 

všetky recenzie používateľa

Pod ochrannými křídly Raymonda Chowa natáčí americký herec čínského původu Bruce Lee úspěšný snímek Drak přichází. Divácké odezvy se ale již nedočkal. Jeho smrt roku 1973 vyvolala davovou hysterii. Šlo o první film v historii, kdy figuruje na plakátech čínské jméno před americkým. Lee tak jako osamělý hrdina (s touhou po pomstě) počátkem sedmdesátých let rozpoutává vlnu easternů do Evropy a Spojených států. ()

Galéria (114)

Zaujímavosti (39)

  • Bruce Lee byl omylem při špatném načasování v souboji proti Bob Wallovi pořezán rozbitou lahví. Uměla láhev totiž nebyla k dispozici. (Epistemolog)
  • Ostatní alternativní tituly snímku byly Blood and Steel nebo Deadly Three. (Epistemolog)
  • Po scéně, kdy se v souboji postava Bobyho Walla pokusí použít rozbité láhve, inkasuje od Bruce Leeho skutečný úder. I když Wall věděl, že tento kop přijde, byl sražen na muže za sebou tak prudce, že mu zlomil obě ruce. (Epistemolog)

Súvisiace novinky

Zemřel herec John Saxon

Zemřel herec John Saxon

26.07.2020

Ve věku 83 let zemřel v sobotu v americkém státě Tennessee herecký veterán John Saxon. Podlehl zákeřnému zápalu plic, jak médiím potvrdila jeho žena Gloria Martel. Rodák z Brooklynu s italskými… (viac)

Akční klasika od režiséra Deadpoola?

Akční klasika od režiséra Deadpoola?

24.07.2018

Režisér David Leitch (John Wick, Deadpool 2) jedná o režii remaku akční klasiky s Brucem Leem Drak přichází. Snímek z roku 1973 se za ty roky dočkal prakticky kultovního statusu, jeho premiéru ale… (viac)

Předělávky a pokračování útočí

Předělávky a pokračování útočí

09.08.2009

Jistě, útočí už odpradávna (když se v tom začneme vrtat, zjistíme, že i Ben Hur byl vlastně remake), ale poslední dobou jakoby jejich nápor sílil a válcoval všechno ostatní. Až má člověk dojem, že… (viac)

Reklama

Reklama